I brednią jest to, że kto zaprasza ten stawia..
Ludzie.. W końcu nie pracujemy, większość z nas jeszcze na siebie nie zarabia..
Więc skąd te pieniądze wsiąść.. ?
Pomyślmy logicznie trochę..
Pomogła: 12 razy Wiek: 13 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 4307 Skąd: z plaży w Sopocie...
Wysłany: Sro Sie 01, 2007 19:00
Morituri napisał/a:
. Ludzie nie zawsze mają przy sobie aż tyle kasy, żeby płacić za wszystkie atrakcje za dwie osoby.
Szczególnie Ci ludzie, którzy jeszcze na siebie nie zarabiają sami ;]
_________________ po prostu! w ogóle! na pewno! naprawdę ! nie z czasownikami piszemy OSOBNO !
"A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? - spytał Krzyś ściskając Misiowi łapkę - Co wtedy?
-Nic wielkiego - zapewnił go Puchatek - posiedzę tu sobie i na Ciebie poczekam. Kiedy się kogoś kocha to ten ktoś nigdy nie znika tylko siedzi gdzieś i czeka na Ciebie."
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.
Ciezko mi powiedziec, bo chlopak zawsze za mnie płaci.hmmm gdyby mi sie to przydarzyło to ysle ze na pewno bym go nie skreslila ale poprodtu poczułabym sie troche dziwnie, taka zaskoczona ty faktem. oczywiscie bym za siebie zapłacila, ale to po prostu do chlopaka nalezy chyba... niewiem moze to tylko moje przemyslenia Moze nastepnym razem chlopak zajarzy o co biega i kupi ci bilet ) Wiara czyni cuda
Mała_Pe- ale nie powinno ci byc głupio skoro to moim zdanie do chlopaka nalezyi wiekszosc o tym wie. Tak mi sie wydaje... W małzenstwie tez mąż utrzymuje przewaznie zonke
Aha, czyli jeśli chłopak zaproponuje dziewczynie żeby poszli na koncert n który bilet kosztuje 100-200 zł, to też ma zapłacić i za siebie i za nią? Ja nie lubię, gdy ktokolwiek mi cos kupuje - nie mówiąc już o chłopaku, któremu chodzi po głowie coś więcej niż kumplowanie się. To jakby wykorzystywanie chłopaka, jak wspomniała Mała Pe, tudzież kupowanie dziewczyny - zależy od punktu widzenia (i wielkości portfela obu stron).
Pomogła: 13 razy Wiek: 18 Dołączyła: 15 Kwi 2007 Posty: 1731 Skąd: Dzikie Pola
Wysłany: Czw Sie 02, 2007 10:03
Dwa bilety do kina- 30 zł.
popcorn -3 zł.
2 cole- 5zł
pizza- 15 zł..
Razem- 53 zł. za jeden wypad.
No proszę, skąd tyle kasy na jeden wypad.. jeszcze doliczmy dojazdy autobusem.. to ten chłopak musiałby chyba jakiś bank obrabować, bo przecież na jednym wypadzie by się nie skończyło.
Wolę płacić za siebie. Owszem, miło jest jak chłopak czasami kupi Ci ciastko, zamówi kawę, ale bez przesady. Nie będzie płacił za wszystko, zwłaszcza jeśli ta znajomość się dopiero rozkręca. Nie czułabym się ani zażenowana, ani zła, tym bardziej bym go nie skreśliła..
_________________ Myslovitz na grudzień:
Deszcz zmyje z szyb brudny śnieg
Tylko pstryk i już nie ma mnie
Czasem bardzo tego chcę
Zostawić wszystkich was
Szukam czegoś przez cały czas
Co zatrzyma mnie ...
Dziewczyny, chcialbym chodzić z Wami do kina
A tak serio to uważam, że jeśli chłopak chce płacić, to czemu miałby nie płacić? Oczywiście jeśli dziewczyna jest fajna, zapłaci za siebie, o ale ten podgatunek wymiera...
Wiek: 16 Dołączyła: 01 Sie 2007 Posty: 54 Skąd: mam wiedzieć.
Wysłany: Czw Sie 02, 2007 10:15
Normalka ;D
ja też nie chciałabym żeby chłopak płacił za mnie ...
nie wiem jakoś tak głupio ;]
a bynajmniej jeszcze na początku naszej znajomości
więc na pewno bym go nie skreśliła
Ale DZIEWCZYNY mi chodzi, że jak chlopak oczywiscie zarabia sobie w jakiejs dorywczej pracy to moze kupic dziewczynie bilet np do kina czy cos. Jak chlopak nie ma z czego to wiadomo ze placimy kjazdy za siebie prawda? nie zrozumcie mnie zle
Ja mam kieszonkowe na doraźne potrzeby i mam je wydać (rozkaz dziadka).
Dlatego, jak mam pieniądze i zapraszam dziewczynę do kina, to chyba normalne, że za nią zapłacę, bo to nie tylko po dżentelmeńsku, szarmancki, ale też w zgodzie z dobrym wychowaniem.
Jednak wszyscy wiemy jak jest, dlatego dziewczyna nie powinna zbyt wiele oczekiwać od chłopaka, jednak byłoby niezręczne dla mnie, że zapraszam (wyciągam w pewien sposób) dziewczynę do kina i w pewien sposób każę jej płacić.
Ale to tylko dla mnie
_________________ "Niebo gwiaździste nade mną. Prawo moralne we mnie." - Immanuel Kant.
"Komunistów zabijam dla przyjemności" - Tony Montana.
Pomogła: 17 razy Wiek: 18 Dołączyła: 12 Cze 2007 Posty: 1549 Skąd: Marchewkowe pole ^^
Wysłany: Czw Sie 02, 2007 12:03
ja tam nie mam takiego problemu, bo u nas jest kino ze filmy sa spoznione o 2 miesiace i kosztuja tylko 10 zl wiec rzadko tam chodzimy czasami z chlopakiem wybierzemy sie na pizze ale tez rzadko tak raczej odswietnie,to wiadomo ze on placi ale i tak wolimy pójść gdzies na lono natury czy na spacerek --- > tak jest przyjemniej (swieze powietrze), taniej ,intymniej Nie przepadam za wypadami na pizze do kina do restauracji itd
Jak idziemy na impreze to czasem on stawia mi piwo, a czasami jako dobra ' żona ' ja dam męzowi na piwko heh to zalezy od chlopaka wsumie i od zwiazku tak mi sie wyjdaje, raz na jakis czas moze postawic kino czy piwo ale bez przesady,wiadomo zyjemy w takich czasach ze na owe rozrywki rzadko kogo stac -- > ot moje zdanie
_________________ ~~ Zanim w popiół się zmienię
Chcę być wielkim płomieniem
Chcę się wzbić ponad świat
Hen, do gwiazd
Ogrzać niebo marzeniem~~