Pomogła: 9 razy Wiek: 19 Dołączyła: 02 Sie 2006 Posty: 662 Skąd: Toruń
Wysłany: Czw Sie 02, 2007 14:35
Ja mam z moim chłopakiem najlepsze rozwiązanie
Uzgadniamy jaki film chcemy obejrzeć i On go ściąga. Później można skoczyć do sklepu po piwko, chipsy czy jakieś inne paluszki, rozwalić sie u niego na łóżku, przytulić i oglądać Tanio, spokojnie i intymnie. Przede wszystkim bez problemów z tym kto płaci za bilet, tak jak Wy sie tutaj "sprzeczacie". Do kina idziemy jak jest kasa i jak nam sie nudzi, po prostu jak mamy ochotę ruszyć sie z Jego pokoju i gdzieś wyjść.
_________________ Gwiazdy nie spadają, one tylko wychodzą na spacer.
Moim zdaniem wszystko zależy od nich samych. Są dziewczyny, które nie pozwolą za siebie zapłacić, a są też takie, które WYMAGAJĄ płacenia przez chłopaka za wszystko. Kiedyś na innym forum przeczytałem, że płacić się powinno tylko na jednej-pierwszej randce. Potem każdy może płacić za siebie. Jednak trzeba jeszcze rozważyć sytuację materialną chłopaka.
Wyjście do kina to byłoby średnio 2x13=26zł
Prezenty, kwiaty etc. = ok.30-100zł
To daje średnio 70zł wydatku przez chłopaka na dziewczynę. Większość z nas jest w wieku, w którym jeszcze nie zarabiamy na siebie. "Utrzymanie" takiej dziewczyny to spory ciężar dla nawet średnio zamożnego chłopaka. Nie mówię, że miłość to tylko wydawanie pieniędzy. Zakup podarunku czy kwiatów dla dziewczyny to bardzo miły i przyjemny gest. Po za tym dziwne, żeby 2 osoby umówiły się na wspólne wyjście, a tylko jedna by płaciła. Według mnie, jeśli ktoś godzi się na kolację czy też kino to wie, że to trochę wyniesie. Chciałbym jednak zaznaczyć, że jednorazowy wypad na którym koszt przyjmuje na siebie jedna osoba to także fajny gest. Ale moim zdaniem ten gest powinno się stosować tylko gdy jest ku temu powód np.: "Wygrałem nagrodę, idziemy to świętować". Wtedy nawet wskazane jest postawienie tego obiadu, drinka etc.
Jednak nie można dopuścić do sytuacji gdy ktoś na nas po prostu żeruje i wykorzystuje, by obejrzeć za darmo film czy się najeść. Należy trzymać umiar we wszystkim.
. Czy potraktowałybyscie to jako zwykłą gafe, brak taktu czy od razu zakończyły znajomosc? A czy chłopacy uwazaja takie zachowanie za calkiem normalne?
No ludzie, jestem z nim na pierwszym spotkaniu, to nie będę go zaraz skubac z kasy. Pieniądze to nie wszystko, ważne jest zachowanie i kultura. To nie jest dla mnie nic złego. Nie bądźmy staromodni, mamy XXI w.
Podchodzisz do tego jak by kupowanie prezentów było najgorszą rzeczą w życiu chłopaka który idzie gdzieś z dziewczyną. W dodatku mnożysz, dzielisz, dodajesz.
Słuchaj nikt ci nie każe kupować tego wszystkiego, przede wszystkim liczy się obecność drugiej osoby, a nie cena misia/kwiatka/pizzy.
Przecież nie każdy wypad musi opierać się na pieniądzach.
Cytat:
Jednak nie można dopuścić do sytuacji gdy ktoś na nas po prostu żeruje i wykorzystuje, by obejrzeć za darmo film czy się najeść. Należy trzymać umiar we wszystkim.
To już świadczy jaka jest dziewczyna, owszem nie można do tego dopuścić, boisz się, że teraz gdy będziesz szedł z dziewczyną na spacer czy tam bóg wie gdzie będziesz musiał za wszystko płacić? Może odrazu wziąść pożyczkę, bo przecież to takie kosztowne.
Cytat:
Chciałbym jednak zaznaczyć, że jednorazowy wypad na którym koszt przyjmuje na siebie jedna osoba to także fajny gest. Ale moim zdaniem ten gest powinno się stosować tylko gdy jest ku temu powód np.: "Wygrałem nagrodę, idziemy to świętować". Wtedy nawet wskazane jest postawienie tego obiadu, drinka etc.
A nie może być to po prostu spontan, albo niespodzianka?
Seville [Usunięty]
Wysłany: Czw Sie 30, 2007 10:09
Ja zawsze za siebie płacę. Mój chłopak, czasami fundnie mi lody, ale ja wolę zawsze płacić za siebie. Później są głupie sytuację, trzeba się rewanżować, itp. ...
Pomogła: 4 razy Wiek: 15 Dołączyła: 25 Sie 2007 Posty: 1315 Skąd: z Opoczna
Wysłany: Czw Sie 30, 2007 20:26
Visez napisał/a:
chlopacy
Chłopcy, a nie chłopacy.
A co do tematu. Nie, nie obraziłabym się za niego. Może akurat nie był przy forsie?? Różne powody mogą być, nie przekreślałabym od razu chłopaka tylko dlatego, bo raz zapomniał kupić biletu.
_________________ Prosiaczku, bo miłość jest wtedy kiedy się kogoś lubi... za bardzo
Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu.