Wysłany: Wto Lip 31, 2007 18:47 Z chłopakiem do kina
Drogie dziewczyny i chlopacy
Wyobrazcie sobie następująca sytuacje. Zostałyście zaproszone do kina, przez chlopaka z któym od niedawna kręcicie. Przy kasie on kupuje tylko sobie bilet. Owczywiście Wy musicie kupic bilet za swoja kase. I co myślicie o takim chlopaku (pomijajac argument ze w dobie roznouprawnienia kazdy płacie za siebie). Czy potraktowałybyscie to jako zwykłą gafe, brak taktu czy od razu zakończyły znajomosc? A czy chłopacy uwazaja takie zachowanie za calkiem normalne?
Nie no kolega zlekka pajac.. Jeszcze gdyby on został zaproszony to no wymiare OK. Najwyraźniej zaprosił ją z nudów albo nie miał z kim pojść na film, a nie żeby miło spędzić czas.
Żal.pl..
_________________ " Słowa są nabojami, ranią,
podobno słowo może zabić,
podobno, chcesz to możesz sprawdzić "
Tede - Glokk
Pomogła: 12 razy Wiek: 13 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 4307 Skąd: z plaży w Sopocie...
Wysłany: Wto Lip 31, 2007 18:53
Hyhym ja tam wolę za siebie płacić Przynajmniej na początku znajomosci
Nie skreśliłabym go na pewno
_________________ po prostu! w ogóle! na pewno! naprawdę ! nie z czasownikami piszemy OSOBNO !
"A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? - spytał Krzyś ściskając Misiowi łapkę - Co wtedy?
-Nic wielkiego - zapewnił go Puchatek - posiedzę tu sobie i na Ciebie poczekam. Kiedy się kogoś kocha to ten ktoś nigdy nie znika tylko siedzi gdzieś i czeka na Ciebie."
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.
Pomogła: 9 razy Wiek: 19 Dołączyła: 02 Sie 2006 Posty: 662 Skąd: Toruń
Wysłany: Wto Lip 31, 2007 19:28
To miało być zwykłe spotkanie czy randka? Jak randka, no to sorry, gafę walnął niezłą, ale jak zwykłe nie zobowiązujące spotkanie to sama bym się z nim kłóciła gdyby chciał zapłacić za mój bilet. Szczerze mówiąc nie przepadam za tym jak ktoś za mnie płaci. Chłopaka mam i nie zawsze gdzieś wychodzimy. Pewnie, że zdarza sie, że jedno płaci za drugie, ale w takich błahych przypadkach. Np ja nie ma nic kasy a moje kochanie ma ochotę wyjść na piwko. To idziemy, następnym razem ja stawiam. Ale jak to miało być coś więcej to troszkę chłopak sobie olał.
_________________ Gwiazdy nie spadają, one tylko wychodzą na spacer.
Pomogła: 8 razy Wiek: 17 Dołączyła: 01 Maj 2007 Posty: 1086 Skąd: Mexico City
Wysłany: Wto Lip 31, 2007 19:30
Ja na pewno bym go nie skreśliła
jak by zapłacił za siebie to ja za siebie i byśmy sobie na filma poszli
ot i cała historyja
That life has brought me here, where I am"
Pomogła: 15 razy Wiek: 15 Dołączyła: 08 Lip 2007 Posty: 1219 Skąd: Z krainy marzeń ;)
Wysłany: Wto Lip 31, 2007 20:54
Na pewno bym nie zerwała znajomości W końcu to nic takiego.
Wprawdzie płacenie za dziewczynę świadczy o kulturze chłopaka, ale ja nie lubię jak ktoś za cokolwiek płaci za mnie . Dziwnie się z tym czuję ;P
Więc i tak jeśli np chłopak powiedział mi ''zapłacę za Ciebie'' odpowiedziałabym: ''nie dzięki, zapłacę za siebie''
Kiedyś mi kolega kupił soczek i się tak dziwnie z tym czułam, że wrzuciłam mu te 1,20 zł do piórnika
_________________ Jeszcze raz z tobą być dzisiaj chce
jeszcze raz dotknąć Cię i uwolnić sny
minęło tyle dni ze nie warto liczyć ich
jednak wciąż pragnę Cię mocno tak
tamtych dni mi brak
z Tobą chwil mi brak
zabijasz mnie kiedy zabierasz moje marzenia
Wiek: 16 Dołączyła: 02 Maj 2007 Posty: 694 Skąd: Białystok
Wysłany: Wto Lip 31, 2007 22:24
Z tym płaceniem to myśle, że zależy troche od tego ile czasu dane osoby się znają i czy jest to np. randka czy zwykły wypad do kina.
Po takim czymś nie skreśla się chłopaka.
O nie.
Myślę, że miło jest kiedy chłopak za nas płaci, ale to nie jest konieczność.
_________________ Taak ! Dajesz dzieciak ! Cieszymy się życiem ! Niech żyje may ! Pieprzona optymistka !
Hm . To dla mnie niedorzeczne żeby chłopak mi COKOLWIEK stawiał .
No chyba że to jakaś drobnostka lód czy jakieś ciastko .
Zresztą bilet kosztuje 15 zł, a gdy ma za niego zapłacić jedna osoba to już 30 zł .
Więc nie widzę w tym nic złego że każdy płaci za siebie.
to normalne .
_________________ To już Koniec. <br>
zabiliśmy w sobie wszystko..
Moim zdaniem jeśli to chłopak zaprasza, to chłopak powinien płacić za siebie i dziewczynę. Natomiast jeśli dziewczyna zaciąga chłopaka do kina, nie powinna się oburzyć, że skoro idea wyszła od niej, chłopak powie "ale każdy płaci za siebie".
Pomogła: 1 raz Wiek: 17 Dołączyła: 24 Lip 2007 Posty: 211 Skąd: Rybnik City :D
Wysłany: Sro Sie 01, 2007 10:36
Pani Agata napisał/a:
ja tam wolę za siebie płacić
ja tak samo... ale chociaż... jezeli to on zaprosił, to mógłby ten bilet kupić...
kiedys miałam taka sytuacje, ze spytałam swojego chlopaka czy idzie za mna do kina, powiedział, ze nie... wiec odpowiedziałam mu, ze pojdzie ktos inny, i faktycznie, tak sie stało, poszedł ze mna kumpel i kolezanka, i wtedy kazdy placił za siebie.
_________________ One love... One blood... One life...
Wysłany: Sro Sie 01, 2007 11:00
agusia_93 napisał/a:
Wprawdzie płacenie za dziewczynę świadczy o kulturze chłopaka,
Że, co ? Czyli według Ciebie ten kto ma więcej kasy ma więcej kultury ? No proszę Cię... Ludzie nie zawsze mają przy sobie aż tyle kasy, żeby płacić za wszystkie atrakcje za dwie osoby.
_________________ I zapłoną piekielnym ogniem wasze serwery, gdyż zabezpieczenia ich wątłe, a podatnośc na buffer overflowy ogromna. I zaprzestaną działania wasze routery, a tam będzie płacz, zgrzytanie zębów, 404 i request timeout.