"300" To najlepszy film osadzony w historycznej konwencji od czasów "Gladiatora", a nawet bardzo możliwe, że bije jego samego na łeb. Fenomenalne odwzorowanie komiksu Millera, piękne zdjęcia, doskonała charakteryzacja, a o muzyce to nawet wspominać nie będę. Po prostu cud miód i orzeszki. Najlepszy film, jaki widziałem w kinie i nie ma co, długo nie będzie tak dobrego filmu, na razie jedynie "Labirynt Fauna" ma szanse.
Na czele wojsk liczących setki tysiący wojowników z najbardziej odległych stron świata staje król Persji - Kserkses. Dzisiaj ta armia zagraża Greckim polis. Spartański król - Leonidas organizuje wprawę 300 najlepszych wojowników, żeby bronić Peloponezu przed Persami w wąwozie zwanym Piekielnymi Wrotami...
Polecam z całego serca. Ja na pewno obejrzę go jeszcze w kinie co najmniej 1 raz.
_________________ "Niebo gwiaździste nade mną. Prawo moralne we mnie." - Immanuel Kant.
"Komunistów zabijam dla przyjemności" - Tony Montana.
zalezy, czego kto oczekuje. Ja na filmwebie dalem mu 7/10. Zbyt wygadani Spartanie i niektore ich postawy wprawialy mnie w zdziwienie (wielka uczuciowosc itd.). Wszystkie zalety wymienione przez Mishę sa jak najbardziej sluszne, ale nie przebija dla mnie Sin City.
Pomógł: 2 razy Wiek: 17 Dołączył: 19 Sty 2007 Posty: 568 Skąd: Nie chcesz wiedzieć
Wysłany: Pon Mar 26, 2007 15:31
Filmu jeszcze nie widziałem ale sam komix właśnie zassałem i mi się bardzo podoba
_________________ I zapłoną piekielnym ogniem wasze serwery, gdyż zabezpieczenia ich wątłe, a podatnośc na buffer overflowy ogromna. I zaprzestaną działania wasze routery, a tam będzie płacz, zgrzytanie zębów, 404 i request timeout.
Nie mowie, ze nie byli. Zle mnie zrozumiales- oni mieli walczyc glowa, ale tutaj podam wzor mojego kolegi: jest diabelnie glupi, a swietnie radzi sobie w pilce noznej- ma wyczucie. Tak samo oni mieli miec wyczucie, a nie... No, w kazdym razie- troche za duzo gadania bylo. Mogli zamknac buzie i siekac :]
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 26 Kwi 2006 Posty: 4696 Skąd: się tu wziąłeś?
Wysłany: Pią Kwi 06, 2007 17:12
a słyszałam, że ponoć bardzo przereklamowany
innego powołania, jak wzbudzanie tego światła
na twarzach otaczających nas ludzi.'
A.Camus
Pomógł: 1 raz Wiek: 16 Dołączył: 07 Mar 2007 Posty: 706 Skąd: Gdańsk
Wysłany: Pią Kwi 06, 2007 17:46
Widziałem wczoraj, i stał się jednym z moich ulubionych filmów. Wzruszające i zarazem smutne... Do ostatniego momentu byłem wciśnięty w fotel normalnie nie mogę opisać słowami ten bullet-time, bluescreen, scenariusz wątki ach boskie...
_________________ "I zstąpi na ciebie Duch Pana, i wespół z nimi ogarnie cię zachwycenie, i przemienisz się w innego człowieka" Sam 10,6
Pomógł: 2 razy Wiek: 17 Dołączył: 19 Sty 2007 Posty: 568 Skąd: Nie chcesz wiedzieć
Wysłany: Pią Kwi 06, 2007 21:02
Obejrzałem 300 na Angielskim
Mogę powiedzieć, że doczekałem się drugiej udanej ekranizacji komiksu.
W filmie chodzi o to samo co w kmixsie i za to W przciwieństwie do takich kaszalotów jak Ghost Rider czy Fantastick 4
_________________ I zapłoną piekielnym ogniem wasze serwery, gdyż zabezpieczenia ich wątłe, a podatnośc na buffer overflowy ogromna. I zaprzestaną działania wasze routery, a tam będzie płacz, zgrzytanie zębów, 404 i request timeout.