Wysłany: Sro Cze 25, 2008 01:43 Filmy dla matki, pomożecie :P ?
Mam taki problem. Moja matka często siedzi w domu i ogląda telewizję. Jednak zazwyczaj nic ciekawego nie ma . Co polecacie dla takiej osoby, bo ja nie mam zielonego pojęcia. Niedługo wraca i chciałbym, żeby miała co oglądać.
Czekam na jakieś sensowne propozycje .
_________________ Ayamatte aratamaru-ni habakaru nakare.
Już kilka osób nie wie co to oznacza i chciałoby wiedzieć, więc daje tłumaczenie ^^ :
Nigdy nie zawahaj się przyznać do błędu i przeproś.
"Gdyby życie było słodkie jak czekolada... Jak byśmy się czuli? Ciągle poszukiwalibyśmy czegoś innego, by uwolnić się od tej przesłodzonej mdłości... "
"
Tak, tak.
Ja jestem Jim Best.
Prawdę mówiąc najlepszy z najlepszych"
Dziękuję bardzo, czekam na jakieś inne propozycje .
Już kilka osób nie wie co to oznacza i chciałoby wiedzieć, więc daje tłumaczenie ^^ :
Może... "Babel", "Co gryzie Gilberta Grape'a", "Czekolada", "Forrest Gump", "Malowany welon", "Marzyciel", "Zakochany Paryż", "Między słowami"... Wydaje mi się, że te filmy podobają się kobietom ;]
_________________ "Muzyka to najlepsza towarzyszka dla tego, kto cierpi. Jest ochocza i radosna jak dziecko, ognista i powabna jak młoda dziewczyna, dobra i mądra jak stary człowiek, który spędził owocnie życie."
Selma Lagerlöf
Penny Lane, dziękuję bardzo. Zawsze warto sprawdzić. Hmm..jeszcze jakieś inne propozycje ?
Moja mama mało oglada telewizji ale jak już to lubi oglądać wszelkiego rodzaju komedie romantyczne, filmy kryminalne i psychologiczne. Z tego co pamiętam to najbardziej spodobał się jej "Plan lotu".
_________________ "Bo ja mam tylko jeden świat
Słońce, góry, pola, wiatr
I nic mnie więcej nie obchodzi
Bom turystą się urodził..."
"Pearl Harbor", "Wyznania Gejszy", "Uciekająca Panna Młoda", "Dirty Dancing 1 ". To z tych "nieco" starszych.
Albo ostatecznie zawsze możesz włączyć te polskie komedie romantyczne ( których ja osobiście nie lubię, ale moja mama owszem), czyli "Tylko mnie kochaj", ""Dlaczego nie", "Nigdy w życiu", "Ja Wam pokażę", "Jeszcze raz". "Kochaj i rób co chcesz".
_________________ Myslovitz na sierpień:
'Więc lepiej mnie zabij
Wyrzuć z pamięci
Lepiej odejdź, pozwól mi odejść
Lepiej zapomnij
Pozwól zapomnieć
Lepiej ... '
Ja z moją mamą ostatnio oglądałam Lejdis, bardzo spodobał się jej ten film więc i może Twojej również wpadnie do gustu. A tak poza tym to świetne jest Niania w Nowym Jorku
[ Dodano: Sro Cze 25, 2008 10:56 ]
I jeszcze Katyń też jest świetny, może się jej spodoba:)
_________________ Nie chodzi w koronie...
Nie siedzi na tronie...
i tak jak wszyscy moknie gdy pada deszcz
Nie sypia w złotej komnacie...
Nie ma niebieskiej krwi po tacie...
Jak macie dobry telewizor to Źródło, robi wrażenie wizualne na pewno. A czy ludzie łapią klimat to inna sprawa.
Do tego Once, ale nie wiem czy jest już na dvd.
"Wierny ogrodnik", też ładny film, też się kobietom podoba. Znaczy, no, ładny to nie jest dobre słowo, ale co tam ;>
Dziękuję bardzo . Teraz muszę jeszcze zdobyć te filmy. Jak jeszcze coś macie, to z chęcią wysłucham Waszych propozycji.
panna_m, jakbyś czytała co Penny napisała, byś zobaczyła, że "Malowany welon" już był podany .
Sofia, dzięki, sprawdzę zaraz co mi polecasz .
Pomogła: 31 razy Dołączyła: 29 Mar 2007 Posty: 2855 Skąd: serce Kubusia ;)
Wysłany: Sro Cze 25, 2008 15:13
No to można ja polecę coś, co moja mama oraz moje ciocie lubią. Może i Twoja mama ma podobny gust.
- Moje wielkie greckie wesele
- Duma i uprzedzenie
- Hrabia Monte Christo
- Czego pragną kobiety (lubię także )
- Dirty Dancing (wersja z panem Swayze;) )
- Kryminały Mary Higgins Clark
- Nigdy w życiu
- Bridget Jones: W pogoni za rozumem (bardzo lubię drugą część )
- Mystic Pizza
- Notting Hill (dla niektórych klasyka gatunku, ale czy ja wiem )
- Goście w Ameryce
- Pożegnanie z Afryką
- Dom Dusz (uwielbiam i polecam...)
- Kawaler
- Mickey Niebieskie Oko
- Uciekająca panna młoda