Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 02 Cze 2007 Posty: 1618 Skąd: IV RP ;)
Wysłany: Nie Lut 17, 2008 23:13
Ostatnio 'Człowiek z żelaza', ale równie dobrze mógłoby to byc 'Pulp Fiction' czy wojenne filmy typu 'Wróg u bram' itp.
_________________ Niewielu jest ludzi, którzy się interesują tym, co kto inny myśli albo ma do powiedzenia. W najlepszym razie słuchają ci,żebyś ty potem musiał ich wysłuchać. I wszyscy nawzajem wciskają sobie tony kitu. - WW
Pomogła: 11 razy Wiek: 16 Dołączyła: 27 Maj 2007 Posty: 1106 Skąd: Pojezierze Wlkp
Wysłany: Pon Lut 18, 2008 21:41
Polskie komedie na pewno (typu Seksmisja, Kiler. )
Siedem, Kolekcjoner kosci, Przerwana lekcja muzyki .. mam takie, które oglądałam po kilka razy i wciąż mi mało .
_________________ 'Jeżeli myślisz , że jesteś zbyt mały by coś zmienić , spróbuj zasnąć z komarem latającym nad uchem'
Filmu żadnego nie kojarzę ale uwielbiam bajki z disneya, co jakis czas wracam do króla lwa, Herkulesa, Pocachontas, Małej syrenki, Kopciuszka, Królewny Śnieżki.
A bajka nie z disneya do której też lubię wracać raz na jakiś czas to "Mustan z dzikiej doliny"
Może to strasznie dziecinne, niedojrzałe ale ja mam poprostu słabość do niektórych bajek
_________________ Odczuwamy trochę kaca,
że co było, to nie wraca,
jak ten kochaś, który zginął w sinej mgle.
Odczuwamy trochę żalu,
że tak wcześnie jest po balu,
kiedy noga się do tańca jeszcze rwie.
Chce się tańczyć, chce się walczyć,
a tu nagle - panie starszy,
zamykamy, zamykamy, tak czy nie?
(...)
Czasem kogoś ktoś spotyka,
siwa chandra nagle znika,
ktoś ubiera się w kolczyki z naszych łez...
Chwilę jest się w siódmym niebie,
potem wraca się do siebie...
Tylko powiedz, tylko powiedz,
gdzie to jest?A.Osiecka "Szpetni czterdziestoletni"