Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 02 Cze 2007 Posty: 1656 Skąd: IV RP ;)
Wysłany: Pon Lut 25, 2008 21:39 Jaki film ostatnio oglądaliście?
Temat analogiczny do 'Co teraz czytacie?'. Podajemy jaki film ostatnio oglądaliśmy i czy podobał Nam się. jeśli film jest mało znany - piszemy również krótką charakterystykę, streszczenie, temat filmu.
Właśnie skończyłem oglądac 'Infiltrację'. Bardzo ciekawy film z świetnymi aktorami (Damon, Di Caprio itp.) i wartka akcją. Fanom sensacji spodoba się na pewno
_________________ Niewielu jest ludzi, którzy się interesują tym, co kto inny myśli albo ma do powiedzenia. W najlepszym razie słuchają ci,żebyś ty potem musiał ich wysłuchać. I wszyscy nawzajem wciskają sobie tony kitu. - WW
"Gdyby życie było słodkie jak czekolada... Jak byśmy się czuli? Ciągle poszukiwalibyśmy czegoś innego, by uwolnić się od tej przesłodzonej mdłości... "
"
Tak, tak.
Ja jestem Jim Best.
Prawdę mówiąc najlepszy z najlepszych"
Pomogła: 12 razy Wiek: 18 Dołączyła: 21 Sie 2007 Posty: 1016 Skąd: Krosno !
Wysłany: Wto Lut 26, 2008 16:51
hmm ostatnio ?
komedie (romantyczna?) "wpadka" hehe całkiem fajny i smieszny film:) Nawet mi sie podobał:)
no i w sobote ogladałam "kometa" (chyba taki tytul) i taki sredni w sumie byl:P zaczelam sie zastanawiac dlaczwego zawsze jak sa jakies kataklizmy to przewaznie dzieja sie one w Stanach
_________________ Bo we mnie jest seks,
Gorący jak samum.
Bo we mnie jest seks,
Któż oprzeć się ma mu?
On mi biodra opływa, wypełnia mi biust,
Żar sączy z mych ust.
Bo we mnie jest seks,
Co pali i niszczy.
Dziesiątki już serc
Wypalił do zgliszczy.
_________________ Co sobie obiecujesz cezary ? NIE BĘDĘ PIŁ! No jak powiedziałem tak zrobiłem. Ja się wtedy na takich imprezach czuję jak strażak. Bo wszyscy gorzała a ja z wodą latam ! - Cezary Pazura
Pomogła: 2 razy Wiek: 14 Dołączyła: 25 Sie 2007 Posty: 1101 Skąd: z Opoczna
Wysłany: Wto Lut 26, 2008 20:07
Ogólnie rzadko oglądam filmy, ale ostatnio u znajomych mojej siostry ciotecznej oglądałam "Piłę 3". Mnie się niezbyt podobała. Za dużo krwi, za mało akcji jak dla mnie.
_________________ Czekam na dworcach samotnych i pustych
licząc gasnące żarówki gwiazd.
Chodzę powoli, staję przed lustrem
obcych, sczerniałych pejzaży miast.
Jest coraz dalej, mży sufit echa,
w takcie wagonów upływa las.
Oglądałam dwa "Moulin Rouge" (własnie nie byłam pewnea czy "Roxan" jest z tego filmu czy zaporzyczyli tylko to tango) i "Gnijąca panna młoda"
obydwa przyjemne choć "Moulin Rouge" było na poczatku jakieś takie przesłodzone tą piękną, niezniszczalną miłością, ona się od zaraz w ni zakochała bo on jej zaśpiewał, no i tekst w filmie typu "all you need is love.." (to mi sie kojarzyło z Beatlesami a nie 1900 rokiem i Paryżem) jakoś tak za dużo nawiązań było do utworów które znam i źle mi to brzmiało, dopiero później zaczęło mi sie podobać
_________________ Odczuwamy trochę kaca,
że co było, to nie wraca,
jak ten kochaś, który zginął w sinej mgle.
Odczuwamy trochę żalu,
że tak wcześnie jest po balu,
kiedy noga się do tańca jeszcze rwie.
Chce się tańczyć, chce się walczyć,
a tu nagle - panie starszy,
zamykamy, zamykamy, tak czy nie?
(...)
Czasem kogoś ktoś spotyka,
siwa chandra nagle znika,
ktoś ubiera się w kolczyki z naszych łez...
Chwilę jest się w siódmym niebie,
potem wraca się do siebie...
Tylko powiedz, tylko powiedz,
gdzie to jest?A.Osiecka "Szpetni czterdziestoletni"
Step Up 2 & Godd Luck Chuck Polecam obydaw filmy ... Ogolnie to pobejrzalem jeszcze Pigs ^^ haha fantastyczna komedia dla faceta xDxD No i Guess Who ale to takie bardziej z romantyczna wizja zwiazku jest ...
_________________ Kazdą porażkę nie traktuj jako przegraną, tylko jako nowe doświadczenie Tak w ogole to kocham was ;* xD
Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 02 Cze 2007 Posty: 1656 Skąd: IV RP ;)
Wysłany: Czw Lut 28, 2008 00:09
'Fałszerze' - pomysł na film bardzo dobry, ale z wykonaniem gorzej. nie wiem za co on dostał Oskara
_________________ Niewielu jest ludzi, którzy się interesują tym, co kto inny myśli albo ma do powiedzenia. W najlepszym razie słuchają ci,żebyś ty potem musiał ich wysłuchać. I wszyscy nawzajem wciskają sobie tony kitu. - WW
W temacie piszemy tylko, co oglądaliśmy. Można skomentować film osoby wyżej, ale proszę nie nawoływać do bezsensownego opiniowania, które zakończy się na "fajny", "super". - Misha