ŁYCHAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pamięta ktoś tą bajkę z 1994 roku? Kiedy byłam mała, była to moja ulubiona bajka. Świetny, poryty humor. Oglądaliście to za młodu? Jak wrażenia? Ulubiony bohater?
To było tych dwóch "super bohaterów"- Kleszcz i jego pomocnik?
Jeśli o to chodzi to coś sobie przypominam, ale nie przepadałam za tą bajką.
_________________ Dziekuje Panie że mieszczę się w standardzie,
że nie wystaje za nawias.
Lecz czemu mi dałeś marną mysią wiarę. Przeczuwam klęske już na wstępie...
Dziękuję Panie że mieszcze się w szeregu.
Za średni wzrost, letnie ciało
Lecz czemu dumy pożałowałeś Panie.
Kolana pieką od klękania... HEY
Pomogła: 13 razy Wiek: 18 Dołączyła: 15 Kwi 2007 Posty: 1731 Skąd: Dzikie Pola
Wysłany: Wto Gru 25, 2007 22:15
Taki mały robal z dużym nosem? albo czymś podobnym do nosa?
Jeśli to ta, to chyba kojarzę, bo też ją oglądałam.
a tak nawiasem, że się wtrącę do tematu, pamięta ktoś bajkę o takich 2 myszach 'Pinki i jego kumpel Mózg, Mózg, Mózg?'
_________________ Myslovitz na grudzień:
Deszcz zmyje z szyb brudny śnieg
Tylko pstryk i już nie ma mnie
Czasem bardzo tego chcę
Zostawić wszystkich was
Szukam czegoś przez cały czas
Co zatrzyma mnie ...
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 06 Maj 2007 Posty: 1233
Wysłany: Wto Gru 25, 2007 22:20
Widzę, że całkiem fajne bajki mnie ominęły...
Nie wiem czy oglądałam, a jeśli nawet to nie pamiętam byłam wtedy taaka malutka
_________________ „Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”
Humor był tak poryty, że jako dzieciak nie zdołałem go zrozumieć. Ale Krzesło był mocny.
W sumie to jakoś do dzis mi zostało, że wolę trzech Edów ;x
Ja też mimo że wchodziłam w wiek szkolny nie jarzyłam tego. Teraz z pewnością wyczułabym tu o co chodziło autorom-czyli o parodię. Ale wtedy liczył się głupi tekst do brechtania. Całą rodziną umieraliśmy przy tym łachtając się przy tv. Krzesło był najlepszy, albo Gang Spryciarzy, którzy nie mogli swoich żądań podac, bo mieli hełmy. Albo Amerykańska Pokojówka, czy też Jeżyk Kanalizacyjny. Kurde, bym se to obejrzała. Wie ktoś, czy to gdzieś na necie jest może?
Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 02 Cze 2007 Posty: 1654 Skąd: IV RP ;)
Wysłany: Sro Gru 26, 2007 01:38
Wazelina napisał/a:
Oglądaliście to za młodu? Jak wrażenia? Ulubiony bohater?
Oglądałem, kojarzę nawet kostium w jakim walczył, ale z kim konkretnie (pewnie ze złem) to już nie.
Neska napisał/a:
a tak nawiasem, że się wtrącę do tematu, pamięta ktoś bajkę o takich 2 myszach 'Pinki i jego kumpel Mózg, Mózg, Mózg?'
Jaaasne!!!
Po nieudanej próbie przejęcia władzy nad światem:
- Pinky, wiesz co będziemy robic jutro?
- <zazwyczaj głupawy tekst Pinky'ego typu:> znów będziemy biegac za ludzmi z marmoladą?
- Nie, jutro znów będziemy zdobywac świat!!!
Poczym zaczynała sie piosenka "Pinky, Elwira oraz Mózg, mózg, mózg..."
Ach to były czasy...
_________________ Dlaczego władza każdej maści mam mnię za nic? Czy czerwona czy biała jestem dla niej śmieciem. [automat-cenzura], pod każdą władzą czuję się jak kundel. Czemu nie jestem chamem ze sztachetą w ręku, ktoś by się ze mną liczył gdybym rzucił cegłą
Neska napisał/a:
Jaaasne!!!
Po nieudanej próbie przejęcia władzy nad światem:
- Pinky, wiesz co będziemy robic jutro?
- <zazwyczaj głupawy tekst Pinky'ego typu:> znów będziemy biegac za ludzmi z marmoladą?
- Nie, jutro znów będziemy zdobywac świat!!!
Poczym zaczynała sie piosenka "Pinky, Elwira oraz Mózg, mózg, mózg..."
Ach to były czasy...
spadac z mojego temata ! zróbta se własny i tam se piszta!
Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 02 Cze 2007 Posty: 1654 Skąd: IV RP ;)
Wysłany: Sro Gru 26, 2007 13:16
Wazelina napisał/a:
spadac z mojego temata ! zróbta se własny i tam se piszta!
Ach, wybacz wielka i nieomylna Wazelino. Twoje zyczenie jest dla Nasz rozkazem. Wybacz, nie będziemy już offtopowac
_________________ Dlaczego władza każdej maści mam mnię za nic? Czy czerwona czy biała jestem dla niej śmieciem. [automat-cenzura], pod każdą władzą czuję się jak kundel. Czemu nie jestem chamem ze sztachetą w ręku, ktoś by się ze mną liczył gdybym rzucił cegłą