Pomógł: 11 razy Wiek: 18 Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 1459 Skąd: Od mamy
Wysłany: Pon Lip 28, 2008 11:52
Alfred Hitchcock - Psycho (Psychoza) - Scena pod prysznicem.
Krzyk bezcenny.
Sami swoi: rozejm przy płocie- "Kargul, a podejdź no do płota jako i ja podchodzę.", jeszcze jak babka daje Pawlakowi granaty, gdy ten jedzie do sądu "Sąd sądem, a sprawiedliwość musi być po naszej stronie"
Nie ma mocnych: scena z pogonią za świnią przemalowaną na dzika- "A kto mi zabroni z pastowanym kabanem po lesie chodzić?"
Kochaj albo rzuć: przemówienie Pawlaka- "Nadejszła wiekopomna chwila"
To ja jeszcze dodam scenę z filmu Lejdis. Gdy kobieta (nie pamiętam imienia ;D) mówi - "Jeśli faceci są z marsa, to niech tam Cenzura wracają."
Z Lejdis podobał mi się tekst "Pije wode z kałuży, napierdala mieczykiem i gardzi łącznością telefoniczną"
Kultowa scena
"Przeminęło z wiatrem" Kiedy Clark Gable trzyma w ramionach Vivien Leigh.
musicale i wszelkie tanga (powtarzam sie chyba)
"Duma i uprzedzenie"(ostatnia wersja z Keirą Knightley) Darcy wyznaje miłośc Elizabeth a ona go odtrąca i jedna z ostatnich scen mglist poranek. Podoba mi się że nie skaczą sobie do gardeł, nie ślinią sie od razu.
_________________ Dziekuje Panie że mieszczę się w standardzie,
że nie wystaje za nawias.
Lecz czemu mi dałeś marną mysią wiarę. Przeczuwam klęske już na wstępie...
Dziękuję Panie że mieszcze się w szeregu.
Za średni wzrost, letnie ciało
Lecz czemu dumy pożałowałeś Panie.
Kolana pieką od klękania... HEY
Pomogła: 6 razy Wiek: 18 Dołączyła: 11 Maj 2008 Posty: 248 Skąd: Mazury
Wysłany: Sro Lip 30, 2008 08:46
Misha napisał/a:
No to "Jak Rozpętalem II Wojnę Światową"
Jeszcze Grzegorz Brzęczyszczykiewicz
Mortal Kombat i stwierdzenie:
"Your soul is mine"
_________________ Bądź takim, abyś nie musiał czerwienić się sam przed sobą...- Wiktor Hugo
ghandi [Usunięty]
Wysłany: Czw Lip 31, 2008 09:10
a ja mówię, że 'Rejs'. cały jest kultowy.
no i scena ze 'Stowarzyszenia Umarłych Poetów', gdy uczniowie stanęli na ławkach, kiedy nauczyciel Keating opuszcza szkołę. i scena samobójstwa... była taka... wyniosła i wysublimowana.
i w ogóle strasznie wiele tych scen kultowych.
[ Dodano: Czw Lip 31, 2008 10:13 ]
poza tym PL wszystko dała:P.