]Seria filmów z Harrym Potterem to KOMPLETNA HOLLYWOODZKA PORAŻKA. Nie dziwię się, jeśli większość widzów ma teraz o Harrym złe zdanie.
I tu się mylisz. Filmy z Harry'm Potterem to żyła złota. Producenci nadal je kręcą a HP na dużym ekranie przynosi spore zyski. Książkę robi się z pasji, a film dla pieniędzy. Poza tym gdyby zekranizować całą książkę bardzo szczegółowo to oglądałbyś film 2 dni bez przerwy a na kolejną część czekał 6 lat jak nie więcej.
Nie wiem skąd bierzesz te "złe opinie" o Harrym Potterze z powodu miernych filmów. Wiele osób właśnie dzięki ekranizacji stało się fanami powieści J.K. Rowling. Każdy ma inny gust. Poza tym gdyby "większość" miałaby o filmach z Harry'm złe zdanie to kolejne filmy o młodym czarodzieju nie byłyby kręcone, gdyż "większość" by ich nie oglądała, a co za tym idzie nie byłoby zysków. A w Hollywood pieniądze odgrywają największą rolę jak chyba nie trudno się domyślić.
Film jak zresztą dla prawie każdego czytelnika HP niczym nie zachwycił. Najbardziej podobała mi się walka w departamencie tajemnic. Najbardziej zaskoczony byłem wizerunkiem profesor Umbridge. W moich wyobrażeniach była starą za przeproszeniem otyłą babą o wyglądzie przypominającym ropuchę. "Yhm, Yhm" z książki dla mnie było głośnym, denerwującym i bardzo przeszkadzającym dźwiękiem. W filmie Umbridge przedstawiono jako różową, "Sweet profesor" o głosiku wysokim i w ogóle nie pasującym do moich wyobrażeń. No cóż, ale to właśnie daje książka. Rozwija wyobraźnię i pozostawia dowolność w interpretacji.
Pomogła: 1 raz Wiek: 15 Dołączyła: 03 Mar 2007 Posty: 868 Skąd: Montreal^^
Wysłany: Pon Sie 20, 2007 20:00
Bylam dzisiaj
Duzo fajnych wątków pomineli...a szkoda.
W każdym razie najlepsza scena: walka w ministerstwie no i jeszcze pocalunek xD ^^
I swietnie zrobili tą Umbridge, nawet lepiej niz ja ja sobie wyobrazalam Ten jej ciagly usmieszek, az normalnie sie gotuje w srodku xD
A to cale trio Radcliffe,Watson i Grint jacy oni juz...dorośli. Jak staro wyglądają,szczegolnie Radcliffe xD
_________________ "Sometimes I wish I could save you
And there’re so many things that I want you to know
I won’t give up till it’s over
If it takes you forever I want you to know"
Wiek: 17 Dołączył: 20 Sie 2007 Posty: 20 Skąd: ok. Cieszyna
Wysłany: Czw Sie 23, 2007 13:08
Film zrobiony fajnie, lecz żaden sukces. Najbardziej denerwowały mnie nie ścisłości z książką np. w książce GD zdradziła Marietta, przyjaciółka Cho, a w filmie sama Cho.
Tak mi się zdaję że, producenci się nie postarali, film był za krótki (to jest najdłuższa część, to i film powinien być odpowiednio dłuższy).
Co do Profesor Umbridge to akurat mnie się podobał (w tym sensie ze sobie ją podobnie wyobrażałem.
_________________ " Bo nikt nie ma z nas tego co mamy razem, gdy każdy z nas wnosi ze to co ma, więc aby wszystko mieć, potrzebujemy siebie razem"
Pomogła: 12 razy Wiek: 19 Dołączyła: 21 Sie 2007 Posty: 987 Skąd: Krosno !
Wysłany: Czw Sie 23, 2007 13:32
Tez ostatnio bylam (jakies 2 tygodnie temu) na zakonie w kinie i powiem szczerze ze jako film to najbardziej mi sie podoba ta czesc;)
ankamal napisał/a:
W każdym razie najlepsza scena: walka w ministerstwie no i jeszcze pocalunek xD ^^
Mnie sie pocaunek tez włansie podobał... taki fajny byl:)
Ale ogolnie to podobała mi sie postac Filcha jak jadł kanapki i czatował przez Pokojem Zyczen
ankamal napisał/a:
I swietnie zrobili tą Umbridge
A mnie sie włansie nie podobała... w ksiazce pisza o "żabim" usmiechu a ona miala małe usta:P no i nie pamietam zeby w ksiazce zrobili ją na rozowego plastika a w filmie troche z tym rozowym przesadzili:P ale to tylko moje zdanie:P
A co do aktorow to rzeczywiscie jacys tacy dorosli, no ale... jest na co popatrzec :D
_________________ Bo we mnie jest seks,
Gorący jak samum.
Bo we mnie jest seks,
Któż oprzeć się ma mu?
On mi biodra opływa, wypełnia mi biust,
Żar sączy z mych ust.
Bo we mnie jest seks,
Co pali i niszczy.
Dziesiątki już serc
Wypalił do zgliszczy.
Pomogła: 1 raz Wiek: 15 Dołączyła: 03 Mar 2007 Posty: 868 Skąd: Montreal^^
Wysłany: Czw Sie 30, 2007 07:42
KinKa napisał/a:
Film mi się jakoś średnio podobał, poprzednie części były lepiej zrobione.
Oj nie, nie zgodze sie z tobą Poprzednie...hmm byly takie...niedopieszczone. Po tym też spodziewalam sie czegos wiecej,ale mimo wszystko jest lepszy od poprzednich
KinKa napisał/a:
Ale i tak książki są chyba lepsze.
Jak zawsze.
Glupio trochę że opuscili sporor wątkow,chociażby ten z prefektami i bagno Weasleyow ktorego umbridge nie mogla zlikwidowac. Czy kłotnia Rona i Hermiony xD
_________________ "Sometimes I wish I could save you
And there’re so many things that I want you to know
I won’t give up till it’s over
If it takes you forever I want you to know"
Pomogła: 3 razy Wiek: 20 Dołączyła: 20 Sie 2007 Posty: 289 Skąd: z Camelotu :)
Wysłany: Sob Wrz 01, 2007 11:42
film byl fajny do czasu jak moje znajome powiedzialy mi ze to tylko polowa ksiazki...przeczytalam...i mam mieszane mysli...film jst fajny mimop ze troche sie pozmienialo...aletez sadze ze chocby mial i trwac 4 godziny to powinien opowiadac cala ksiazka...a nie jechac po skrocie co nie znaczy ze nie byl fajny...
_________________ "chociaż krowie dasz kakao, nie wydoisz czekolady"
Przeczytałem tomy od 1 do 6 kazdy 6 razy. Jak oglądałem Zakon Feniksa w kinie to prawie kipiałem ze złości. Jak na film oparty na książce, to został zrobiony kijowo. Gdyvy nie to że jest na podstawie książki to byłoby wszystko dobrze, bo ogólnie został zrobiony całkiem nieźle, ale nie pasuje w żaden sposób do książki.
_________________ " Jeśli ktoś zada Ci pytanie: 'Jaki jest chrześcijanin?'
'Popatrz na mnie!' To jedyna odpowiedź godna zaakceptowania."