forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Potter
Autor Wiadomość
Mała Mi 
Amator
gatunek mimbli

Wysłany: Sob Lip 28, 2007 10:31   Potter

co myślicie? jak Wam się podobał?

wg. mnie w strasznie wielkim skrócie wszystko pokazane i w ogóle niekiedy w innej kolejności niż w książce, ale i tak bardzo mi sie podobało.! na pewno warto zobaczyc!!

a Wy jak? :)

may 
Dyskutant
optymistka.

Wysłany: Sob Lip 28, 2007 10:34   

Ide dopiero jutro.
Miałam wypytać koleżanke jak jej sie podobało, bo była na premierze, ale coś długo odsypia. :PP

tabulator 
Maniak
Naciśnij F13

Wysłany: Sob Lip 28, 2007 15:39   

nie oglądam filmów o HP, książka lepsza.

Użytkowniku: nie sraj do własnego talerza, używaj opcji SZUKAJ.

Gość regulamin powstał specjalnie dla Ciebie!

mr.Radek 
Boss
Jego Wysokość Król

Wysłany: Sob Lip 28, 2007 16:50   

Seria filmów z Harrym Potterem to KOMPLETNA HOLLYWOODZKA PORAŻKA. Nie dziwię się, jeśli większość widzów ma teraz o Harrym złe zdanie. Dlatego do kina iść nie radzę, ale przeczytać książki o H.P. zalecam wszystkim - bo o ile książki nie bez powodu są bestselerami, to wszystkie filmy to KICZ.

Szehe 
Boss
Bomba czuła na dotyk

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Sob Lip 28, 2007 17:56   

mr.Radek napisał/a:
przeczytać książki o H.P. zalecam wszystkim - bo o ile książki nie bez powodu są bestselerami, to wszystkie filmy to KICZ.

bestseller, nie wiem czemu, nie czytałam książek, ajkoś mnie nie ciągnęło. Koleżanka, mówiła mi, ze to dlatego, ze szyboko się czyta i ciągle coś się dzieje, nie ma zbędnych opisów. Mam pytanie, czy ta książka czegoś was nauczyła? Coś wniosła do waszego życia oprócz odrobiny rozrywki z samego czytania?

Taka ciekawostka, wiecie, że autorka Harrego Pottera zaczęła pisać książkę po pokazaniu się przetłumaczonej na język angielski książce "Akademia Pana Kleksa" Brzechwy? Niektórzy nawet podejrzewają, że to ta książka dała jej pomysł :P
Dziękuję Panie że mieszcze się w szeregu.
Za średni wzrost, letnie ciało
Lecz czemu dumy pożałowałeś Panie.
Kolana pieką od klękania...

HEY

Konrad 
Uzależniony
idiota z powołania

Wysłany: Sob Lip 28, 2007 18:24   

Szeche napisał/a:
Mam pytanie, czy ta książka czegoś was nauczyła? Coś wniosła do waszego życia oprócz odrobiny rozrywki z samego czytania?

Nie można tylko tak na to patrzec. Książki powinny nie tylko uczyc, ale i bawic. Inaczej byłaby nuda :)

Sam osobiście nie czytam Harrego Pottera i jestem z tego dumny :)
Dlaczego władza każdej maści mam mnię za nic? Czy czerwona czy biała jestem dla niej śmieciem. [automat-cenzura], pod każdą władzą czuję się jak kundel. Czemu nie jestem chamem ze sztachetą w ręku, ktoś by się ze mną liczył gdybym rzucił cegłą

Misha 
Uzależniony
Pierwszy Imperator.

Wysłany: Sob Lip 28, 2007 19:15   

mr.Radek napisał/a:
Seria filmów z Harrym Potterem to KOMPLETNA HOLLYWOODZKA PORAŻKA.

Sam jesteś porażka. Ten film, gdzyby mordę Pottere, Granger i Weasleya wyciąć byłby przyzwoity.

Plenery fajne, praca kamery też niezła, gra postaci drugoplanowych też, muzyka świetna (jedyne co w tym filmie może ubiegać się o Oscara), ale za to pierwszoplanowe postacie to porażka. Tak samo scenariusz w częściach 1-3 leży i kwiczy, ale pozostałych części nie widziałem, jednak mam zamiar pójść.

Szeche napisał/a:
bestseller, nie wiem czemu, nie czytałam książek, ajkoś mnie nie ciągnęło. Koleżanka, mówiła mi, ze to dlatego, ze szyboko się czyta i ciągle coś się dzieje, nie ma zbędnych opisów. Mam pytanie, czy ta książka czegoś was nauczyła? Coś wniosła do waszego życia oprócz odrobiny rozrywki z samego czytania?

Taka ciekawostka, wiecie, że autorka Harrego Pottera zaczęła pisać książkę po pokazaniu się przetłumaczonej na język angielski książce "Akademia Pana Kleksa" Brzechwy? Niektórzy nawet podejrzewają, że to ta książka dała jej pomysł :P

A mogłaś nie offtpować...

Od takich rzeczy są inne topici i jeszcze jeden taki post to będzie ost.

atos napisał/a:
Nie można tylko tak na to patrzec. Książki powinny nie tylko uczyc, ale i bawic. Inaczej byłaby nuda :)

Sam osobiście nie czytam Harrego Pottera i jestem z tego dumny :)

To samo ;)

A jeżeli o to chodzi, to książkę się naprawdę miło czyta, tak jak w młodości się czytało Niziurskiego i Musierowicz. Czytam i nie żałuję tego, jednak najnowsza część 6 była porażką, bo tylko Potter, srotter i komu dać buziaka.

"Komunistów zabijam dla przyjemności" - Tony Montana.

mr.Radek 
Boss
Jego Wysokość Król

Wysłany: Sob Lip 28, 2007 19:58   

Cytat:
Sam jesteś porażka. Ten film, gdzyby mordę Pottere, Granger i Weasleya wyciąć byłby przyzwoity.

Owszem, Radcliwa (nie wiem jak to siep isze) uczesali jak idiotę do szóstego filmu, ale w reszcie - nie zauważyłem.
Co do muzyki - owszem, jest ekstra, ale mi chodzi o nikłą zgodność z treścią książek. Rozumiem, parę zmian, ale niektóre momenty są absolutnie niekompatybilne z książką. I o to mi chodzi.

Dominikana 
Zaawansowany
Przodownik TP

Pomogła: 5 razy
Wysłany: Nie Lip 29, 2007 15:48   

mr.Radek napisał/a:
do szóstego filmu
piątego
A czego można się było spodziewać? Filmowe adaptacje zazwyczaj omijaja dużo ważnych szczegółów, zmieniają podstawowe fakty. To samo było tu. Byłam bo jako osoba znana w swoim towarzystwie z uwielbienia do HP nie mogłam nie być, jednak niczego więcej co zobaczyłam w kinie spodziewać się nie mogłam. Z jeszcze jednym się zgodzę. Muzykę z filmów uwielbiam :D
Bom turystą się urodził..."

"Tylko głupiec ma odpowiedź na wszystko" Anatol France

may 
Dyskutant
optymistka.

Wysłany: Nie Lip 29, 2007 19:29   

Ojj, czy ten musiał być aż tak długi a kino z takimi niewygodnymi fotelami? :PP
Jak wyjdzie na DVD to sobie dopiero obejrze..
Dzisiaj z kina mam złe wspomnienia..

edytka15 
Nowicjusz

Wysłany: Pon Lip 30, 2007 12:04   

a ja sie zgadzam z Mala Mi;) troche bylo niejasności ale i tak mi sie baaardzo podobalo... w przeciwenstwie do cz.4... chyba najlepsza z czesci wg mnie wyrezyserowanych... a ksiazke 7czytacie?:)

Dominikana 
Zaawansowany
Przodownik TP

Wysłany: Pon Lip 30, 2007 14:15   

edytka15 napisał/a:
a ksiazke 7czytacie?:)
Nie ten temat. Jeśli chodzi o książkę szukaj w dziale Książki
Bom turystą się urodził..."

"Tylko głupiec ma odpowiedź na wszystko" Anatol France

SkipBo 
Praktykant
Cicho!

Wysłany: Pon Sie 06, 2007 10:32   

A mi się podobało, książki nie czytałam, więc nie miałam obrazu skróconej wersji książki. Poza tym oczywiście nie da się wszystkiego przedstawić w filmie, więc powinny być przedstawione najciekawsze i najważniejsze wątki z książki. A jakie wątki były w filmie z książki, czy dobre, czy złe? Nie mi to oceniać. Niech oceniają ludzie którzy czytali książkę ;) .
Swoją drogą mam jedno 'ALE' do efektów specjalnych, film był tym naszpikowany jak piwnica ogórkami na zimę. To mnie trochę zraziło, ale dało się oglądać.

Evqa 
Początkujący
...(: ja :)...

Wysłany: Pon Sie 06, 2007 11:40   

Mnie się filmy o Potterze nie podobają. Jakoś tak dziwnie się czuję oglądając je. Tak jakby ktoś w mojej wyobraźni pomieszał... Czytałam już książki o HP i na 100% są lepsze od filmu.
"Miłości trzeba szukać wszędzie, nawet za cenę długich godzin, dni i tygodni smutku i rozczarowań. Bowiem kiedy wyruszymy na poszukiwanie Miłości - ona zawsze wyjdzie nam naprzeciw. I nas wybawi." Paulo Coelho

Vanilla Ice
Zaawansowany
Oświeceniowiec

Wysłany: Wto Sie 07, 2007 22:41   

Misha napisał/a:
Sam jesteś porażka. Ten film, gdzyby mordę Granger wyciąć byłby przyzwoity.
:mlotek: :mlotek: :zly: :zly: Sam se morde wytnij! For God sakes, wypluj to, bo Cie napadne gdzies z sekatorem!

Mi tam sie podobalo :) Mimo dodupnej sceny w departamencie tajemnic (z tymi kulami), to reszta byla fajowa.

Odpowiedz do tematu