Lubie SP, pod przykrywką chamstwa i prostackiej wulgarności kryje się dużo ciekawych przemyśleń autorów. Cartman i jego skrajny egoizm są nie do pobicia, Kennego też lubie.
Skoro jesteśmy przy SP, co sądzicie o Włatcach Móch? Słyszeliście o tym w ogóle, wiecie co to jest ?
_________________ Kiedy zapada noc
pokrywa ona świat
nieprzeniknioną ciemnością
Chłód wschodzi nad ziemią
i przenika powietrze
Nagle...
Życie nabiera nowego znaczenia
Wysłany: Wto Lut 13, 2007 05:56
Bęsik, a co?? South Park nie demoralizuje??;pz ząb za ząb;p
innego powołania, jak wzbudzanie tego światła
na twarzach otaczających nas ludzi.'
A.Camus
South Park to bajka dla dorosłych -dorosłych ciężko jest zdemoralizować ;D
Dlatego puszczany jest tak późno na MTV, a to że internet jest tak powszechny i nie ma problemów w dostępie to inna sprawa...
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 26 Kwi 2006 Posty: 4691 Skąd: się tu wziąłeś?
Wysłany: Sro Lut 14, 2007 08:55
Bęsik, a Magda M, też jest puszczana po "dobranocce" i to grubo więc... i jest od 12 lat... więc dzieci raczej tego nie oglądają... i jeszcze raz nikogo to nie demoralizuje! A South Park też nikogo nie demoralizuje tylko chciałam Tobie pokazać, że nie masz racji;p
innego powołania, jak wzbudzanie tego światła
na twarzach otaczających nas ludzi.'
A.Camus
Bęsik, reagujesz zupełnie jak mama Kyla
przemoc nie demoralizuje ale wulgaryzmy tak
a przy okazji na Comedy Central leci cenzurowana wersja, którą ja oglądam ( ponieważ nie mam MTV aktualnie )
jedyne co pozostaje co może demoralizować to "gorętsze kawałki" ( np. piosenki Chefa, dziwne sytuacje z mamą Cartmana itp )
myślę że wiek od 16 lat jest odpowiedni, ponieważ większość anime ( w których są treści "mało erotyczne" ) ma taki ( np chobits, paranoia agent itp ) , ale myśle że wiek 15 lat jest już odpowiedni ( nawet mniej ).
pytanie tylko czy kożdy 15 latek zajarzy o co chodzi i wyciągnie wnioski, czy tylko oglada po to by się pośmiać ze śmiesznych scenek. Bo tak naprawdę southpark to kuźnia wiedzy na temat libertarianizmu, anarchizmu itp. kierunków nawet robili reklamówkę partii libertariańskiej w stanach ;]
Uwielbiam. Dokladnie za to, co powiedzial *NumberOne*- duzo przeklenstw i beka. Nie mam zamiaru patrzec na krzeslo i rozwazac jego orientacje polityczna.
ja lubie, mam pare sezonow, a jest ich 11 zdaje sie, a z postaci lubie kenny'ego bo zawsze zginie hehe i tekst jednego z jego kumpli ..oh my God, they kill kenny-you bustard's... hehehe
_________________ ,,Dobrze jest jesli masz wolna glowe,
sam sobie wybierasz droge,
pamietaj sila jest w tobie''