Większość z Was zaczęła prawić chłopakowi mądrości, że nieśmiałość to absolutna wada, że Ty się musisz zmienić, bo żadna Cię nie zechce, że cielak z Ciebie, że ofiara losu, że związek z takim facetem to nudy i na pewno nie przetrwa, że niemożliwe etc. etc.
To już tylko przebojowi, odważni, elokwentni, inteligentni, błyskotliwi i zabawni mężczyźni pozostali na tej planecie? Mam wrażenie, że chłopaka postawiliście na równi z kimś chorym na autyzm albo inną kaleką zupełnie niezdolną do kontaktów międzyludzkich. I ja się temu sprzeciwię, bo uważam, że można sobie z taką osobą ułożyć długi i ciekawy związek. Jak z każdym zresztą człowiekiem. I nie chodzi tu o to, by już do końca życia być zamkniętym w sobie odludkiem. Bo często to właśnie miłość motywuje człowieka do zmiany. Świadomość, że jest się przez kogoś kochanym podbudowuje naszą samoocenę i dodaje wiary w siebie.
Poza tym taka osoba ma pewnie wiele innych cech, które są "rekompensatą" za wrodzoną nieśmiałość. Tacy faceci często w głębi duszy skrywają pewne namiętności, może są bardzo czułymi kochankami? Lub paradoksalnie mają duże poczucie humoru, które ujawnia się tylko w gronie zaufanych osób? Nie trzeba być duszą towarzystwa by móc być kochanym.
_________________ Girl, you'll be a woman soon. last.fm!
Pomogła: 7 razy Wiek: 22 Dołączyła: 11 Wrz 2007 Posty: 1066 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon Sie 11, 2008 21:33
rozkołysz świat napisał/a:
w późniejszym wieku gdy kobieta szuka bezpieczeństa,stabilizacji zbyt towarzyski,lekkoduch nie będzie odpowiednią partią. Wtedy Ci 'zamknięci',nieśmiali i opanowani będą rozchwytywani xD
Ale zabawny, z poczuciem humoru to nie od razu ktos kto jest niepowazny i nie mozna z Nim sie wiazac.
rozkołysz świat napisał/a:
Wiadomo,dziewczyna zabawna,towarzyska woli podobnych do siebie mężczyzn,zaś te spokojne i opanowane nieśmiałych
Niekoniecznie. Ludzie bardzo gadatliwi czesto wola osoby malomowne, zeby nie dochodzilo do sytucji, ze nikt nie moze dojsc do slowa. Znowu osoby zbyt szalone tez wole kogos spokojniejszego, kto by ich utemperowal.
_________________ "Sprawiedliwość ma oczy i fiskalną kasę.
Podstawowe wartości spłonęły jak papier"
Przeczytalem wasze posty po 2 razy i powiedział bym to samo coraksha farah...
Lecz jeszcze jedno dla czego napisałem czuli faceci??
Dlatego, ze dzis Facet jest przedstawiany jako twardziel macho... Ja w swoim gronie nie widzie czułych facetów, na pewno żaden ani razu jak byl ze swoja partnerka niegdy jej nie przytulił czule czy powiedział kocham cię. Ja nie balem sie tego mówić mojej byłej. ogólnie tez facet jest przedstawiany jako bardzo niewierny to tez oznaka braku czułości... Malo jest czułych facetów większość mężczyzn to wzrokowcy oni muszą widzieć ciało a nie dusze i to jest okropne aż mi sie chce rzygać jak takich facetów widzę choć sam jestem facetem ja nie patrze na ciało tylko dusze i charakter;)
casablanca: A mi się RZygać chce, jak widzę, że prawie każdy robi błąd w tym wyrazie.
Wiadomo,dziewczyna zabawna,towarzyska woli podobnych do siebie mężczyzn,zaś te spokojne i opanowane nieśmiałych
Niekoniecznie. Miłość może być jak elektrostatyka, ładunki jednoimienne się odpychają, a różnoimienne przyciągają.
Oczywiście, że można żyć z takimi ludźmi. Prziecież w naszym społeczństwie szacunkowo 10% facetów takich jest. I nie uwierze, że żaden z nich nie jest szczęśliwy.
Pomógł: 36 razy Wiek: 19 Dołączył: 03 Wrz 2007 Posty: 1724 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto Sie 12, 2008 05:44
AKi Evans napisał/a:
Ja nie balem sie tego mówić mojej byłej.
Byłej? Skoro ją tak kochałeś to dlaczego jest była? Wiesz dlaczego ja nie mówię każdej lasce, że ją kocham? Dlatego bo uważam to za wyjątkowe słowo i na pewno wyjątkowo ono zabrzmi gdy będę je mówił w wyjątkowej sytuacji raz na jakiś czas, a nie po 2 tygodniach związku codziennie do porzygania.
Ostatnio moja koleżanka trafiła na takiego faceta który po 2 tygodniach znajomości powiedział, że ją kocha, to go tak zgasiła, że aż mu się głupio zrobiło. Czy ty myślisz, że miłość się wyznaje w taki sposób? Oznaką czułości nie jest tylko przytulanie i mówienie kocham. Gdybym ja trafił na taką "czułą" dziewczynę w takim sensie w jakim ty mówisz to bym kijem pogonił.
Byłej? Skoro ją tak kochałeś to dlaczego jest była?
Dla tego była bo choć tak bardzo ja kochałem ona po 3 latach mówienia w oczy tego słowa poszła do starszego faceta bez wytłumaczeń, nawet serio sie nie pożegnała... ale to nie o ten temat chodzi
Wizzard napisał/a:
Gdybym ja trafił na taką "czułą" dziewczynę w takim sensie w jakim ty mówisz to bym kijem pogonił.
Bardzo często tacy ludzie gdy się ich bliżej pozna okazują sie być na prawdę świetnymi osobami. Teraz utarł się taki stereotyp, że nieśmiały koleś musi mieć pryszcze, być grubasem, i marzyć o wielkiej miłości a wcale tak nie jest. A ten pogląd facet musi być macho też mnie dobija. Skocze po koks i siłkę żeby być bardziej macho a w głowie mieć większe siano. Na prawdę wymagania dziewczyn w ostatnich czasach się zmieniły a często same nie wiedzą czego chcą. Dla mnie to paradoksalne.
Pomogła: 1 raz Wiek: 17 Dołączyła: 10 Sie 2008 Posty: 93
Wysłany: Wto Sie 12, 2008 23:06
Raz się spotkałam z takim osobnikiem Było fajnie przez pierwszy miesiąc kiedy pokazywałam mu że można być fajnym w towarzystwie. Pomagałam mu sie zaklimatyzować w towarzystwie i jak już się zaklimatyzował to na amen, po tygodniu zdradził mnie z koleżanką, tak się chłopak rozszalał.
_________________ ...Cos kosztem czegosc...
..To zyciem zwana gra..
...Jak sie nie ma co się lubi...
..To się lubi co się ma...
Pomógł: 2 razy Wiek: 17 Dołączył: 20 Lut 2008 Posty: 181 Skąd: się bierze prąd?
Wysłany: Pią Sie 22, 2008 22:33
Ja taki jestem. No i co? Jestem z moją dziewczyną już od roku, i wcale nie mamy zamiar się rozstawać. Czy to, że jestem nieśmaiły jakoś mnie skreśla w jej oczach? Nie.
_________________ Stay heavy, stay true - and f*ck the world!
Pomogła: 8 razy Wiek: 17 Dołączyła: 22 Sie 2008 Posty: 271
Wysłany: Sob Sie 23, 2008 13:35
Czuły? To dobra cecha.
Wstydliwy, zamknęty w sobie? Niestety już nie.
Ale po lepszym poznaniu się wstyd będzie przemijał, a wtedy związek może się okazać bardzo udany.
_________________ Pozdrawiam Cię Gość !
Tak właśnie Ciebie Gość !
A dlaczego? A tak bez powodu.