Czuły- może być.
Natomiast, jeśli chodzi o bycie zamkniętym w sobie - odpada.
nie ciekawią mnie tacy szaro burzy chłopcy.
Chłopak musi mi czymś imponować.
_________________ Wszystko co czarnobiałe w człowieku jest piękne.
Bo nigdy nie jest czarne i nigdy nie jest białe.
To czyni go wyjątkowym. W duszy każdego z nas biel miesza się z czernią. Zależnie od sytuacji. Wolę być czarnobiała.
Pomógł: 2 razy Wiek: 17 Dołączył: 20 Lut 2008 Posty: 181 Skąd: się bierze prąd?
Wysłany: Nie Sie 24, 2008 21:22
A jeśli ma czym imponować - ale tylko "ośmielony", gdy czuje się przy drugiej osobie pewnie? Bo i często tak bywa, że najbardziej wartościowe osoby są najbardziej zamknięte na świat i ludzi. Samotne.
_________________ Stay heavy, stay true - and f*ck the world!
Aki wspomniałeś , że osoby zamknięte w sobie są odrzucane przez społeczeństwo.
Taka osoba odrzucana powinna według mnie się ukierunkować w pewien sposób.Nie możesz myśleć co inni sobie o Tobie pomyślą i przytakiwać każdej osobie. Musisz mieć swoje zdanie , swój świat , swoje zasady. Nie każdy na tym globie musi Cię lubić , nie szukaj akceptacji innych. Jako przykład posłużę się Janem Pawłem 2 , On także był krytykowany w sprawie antykoncepcji i w wielu innych sprawach.
Pomógł: 2 razy Wiek: 17 Dołączył: 20 Lut 2008 Posty: 181 Skąd: się bierze prąd?
Wysłany: Pon Sie 25, 2008 11:28
Właśnie dlatego, że jest odrzucana przez większość społeczeństwa takie osoby często są bardzo wrażliwe - i każde wyciągnięcie do nich dłoni jest niczym światełko w długim, ciemnym tunelu samotności.
Wyobraź sobie - jesteś sam przez całe życie, nielubiany, niekochany - jesteś tylko ty i twoja samotność. Męczysz się, pragniesz być z ludźmi - lecz nie możesz, bo się boisz. Wtedy pojawia się pewna osoba, która chce cię poznać, chce się zaprzyjaźnić - co byś zrobił? Osoby nieśmiałe nie są nieufne, wręcz przeciwnie - są naiwne. Lecz jeśli ta osoba ma szczere intencje? Wtedy taką osobę przyjmuję się z wdzięcznością za wyciągnięcie z tego, co czasem jest przyrównywane do koszmarnego, pustego snu.
Wiem co mówię. Ja taki byłem.
_________________ Stay heavy, stay true - and f*ck the world!
Necron , a co byłoby gdyby nie było w Twoim życiu takiej drugiej osoby która podałaby Ci dłoń aby nagle ni stąd ni zowąd zawrzeć przyjaźń? Siedziałbyś na tyłku i tylko czytał fora nastolatków i udręczał się w swojej samotności?
Napisałeś:
Cytat:
Męczysz się, pragniesz być z ludźmi - lecz nie możesz, bo się boisz
Pragniesz , a się boisz. W tym momencie jesteś niespójny. Jeżeli naprawdę pragniesz być z nimi to realizujesz swoje pragnienia to tak jak z piciem wody , kiedy PRAGNIESZ idziesz do dzbanka i pijesz.
Strach w tym momencie nie istnieje , tak to jest fikcja w Twojej głowie.
Musisz być egoistą, nie licz na innych , sam musisz rozwijać znajomości , dochodzić do celów nie licz na innych.
Wyobraź sobie - jesteś sam przez całe życie, nielubiany, niekochany - jesteś tylko ty i twoja samotność. Męczysz się, pragniesz być z ludźmi - lecz nie możesz, bo się boisz. Wtedy pojawia się pewna osoba, która chce cię poznać, chce się zaprzyjaźnić - co byś zrobił?
Takie osoby sie pojawily, lecz one tylko bardziej wykorzystaly mnie i zranily;/ Osoba ktorej wierzyjem i kochalem okazala sie moimi kratami do swiata. Te osoby wykorzystaly moja dobroc i chec pomagania innym;/
Pragniesz , a się boisz. W tym momencie jesteś niespójny. Jeżeli naprawdę pragniesz być z nimi to realizujesz swoje pragnienia to tak jak z piciem wody , kiedy PRAGNIESZ idziesz do dzbanka i pijesz.
No niestety w życiu nie jest tak łatwo. Nie możesz porównywać potrzeb życiowych do potrzeb społecznych z tego powodu, że życiowe są niezbędne do funkcjonowana, a społeczne niekoniecznie. Ja też pragnę willi z basenem i jakoś nie umiem tego zrealizować. I też swojego czasu pragnęłam zagadać do pewnego chłopaka, a niestety niepewność co do uczuć z jego strony też mnie paraliżowała. Paradoksalnie przełamanie własnych barier, tych zdawałoby się nieistniejących to właśnie najtrudniejsza rzecz.
_________________ Girl, you'll be a woman soon. last.fm!
Dobra , porównanie potrzeb życiowych koniecznych do życia było przesadą.
Ale jeżeli pragniesz willi z basenem to po kolei układasz plan jak to zrobić w najdrobniejszych podpunktach i dążysz do tego z wiarą w to , że się uda. Potrzeba trochę samozaparcia , działania i motywacji i możesz dużo zrobić.
Tak samo jest ze wszystkim , z nałogami , z nieśmiałością. Trzeba próbować przekroczyć ten moment krytyczny.
Jadnak urazy strach lub sama nie chęć jest najwieksza przeszkada ktorej wiekszosc sama nie przeskoczy, potrzebna jest inna osoba, ktora stworzy tzw. Most na 2 strone. W mojim przypadku to ta osoba ktora go zrobila zniszczyla go pod sam koniec drogi;/
[ Dodano: Pon Sie 25, 2008 15:15 ]
Marcin8 napisał/a:
Musisz być egoistą, nie licz na innych , sam musisz rozwijać znajomości , dochodzić do celów nie licz na innych.
Ja nie potrafie byc egoista, kazdy moj czyn jest zawsze zwiazny ze mna i z mysla o innych, raczej staram sie by i mi i innym bylo dobrz co nie zawsze wychodzilo na moje ale mi to nie przeszkadzalo.
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 26 Kwi 2006 Posty: 4691 Skąd: się tu wziąłeś?
Wysłany: Pon Sie 25, 2008 16:19
Cytat:
Czuli, Wstydliwi, zamknięci w sobie Faceci...
hmm...
czułość... to główna cecha która mi się podoba u chłopców, mężczyzn.
zamknięci w sobie... hmm... na dobrą sprawę... jest wiele odmian ze tak ujmę zamkniętych w sobie. są otwarci na znajomości, ale zatajający informacje o sobie, a także Ci co stroją od znajomości... z tą drugą grupą raczej trudno jest nawiązać kontakt, ale jak już sie nawiąże, to raczej bardziej wartościowy od innych znajomości, bo taka osoba nam zaufała. Ale te pojęcie jest względne.
a wstydliwi... hmm... znowu pytanie,w jakim sensie? wstydliwi, czy nieśmiali? wstydzą się siebie, czy innych? wstydzą się pokazać, wstydzą się zagadać?
w związku najważniejsza jest miłość, do każdej osoby można dotrzeć, jeśli się chce i kocha. jeśli sie kocha to kocha sie także te cechy. Taka jest prawda.
ale mną się nie sugerujcie, ja do związków czy miłości< na jedno wychodzi> podchodzę zupełnie inaczej niż większość moich rówieśników.
innego powołania, jak wzbudzanie tego światła
na twarzach otaczających nas ludzi.'
A.Camus
a wstydliwi... hmm... znowu pytanie,w jakim sensie? wstydliwi, czy nieśmiali? wstydzą się siebie, czy innych? wstydzą się pokazać, wstydzą się zagadać?
W kazdmy seensie
Jamaica napisał/a:
ale mną się nie sugerujcie, ja do związków czy miłości< na jedno wychodzi> podchodzę zupełnie inaczej niż większość moich rówieśników.
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 26 Kwi 2006 Posty: 4691 Skąd: się tu wziąłeś?
Wysłany: Pon Sie 25, 2008 17:55
Cytat:
to znaczy jak??
bardziej poważnie. myślę bardzo przyszłościowo. wręcz szukam a raczej już nie, osoby,z którą chciałabym i chcę spędzić całe życie. a moi rówieśnicy, przynajmniej większość, wiążą się tylko po to, by z kim być tylko po to, bo jak nie ten to inny... bo się zauroczyli i już myślą, ze to to.
osoby wstydliwe sa tak samo a nawet bardziej wartościowe od tych śmiałych. pod każdym względem:) tyle ze trzeba ich dowartościować.
innego powołania, jak wzbudzanie tego światła
na twarzach otaczających nas ludzi.'
A.Camus
bardziej poważnie. myślę bardzo przyszłościowo. wręcz szukam a raczej już nie, osoby,z którą chciałabym i chcę spędzić całe życie.
Dokladnie tak samo mysle o zwiazkach Jak juz kochac to calym sercem. Ale planujac juz przyszlosc z 2 polowka mozna bardzo ucierpiec kiedy ta druga niszczy te mazenia gdy juz sie spelniaja to jest okrony bul;/