forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Czuli, Wstydliwi, zamknięci w sobie Faceci...
Autor Wiadomość
Necron 
Początkujący
HEADBANGIN'!!!

Wysłany: Czw Sie 28, 2008 22:08   

Marcin8 napisał/a:
Necron , a co byłoby gdyby nie było w Twoim życiu takiej drugiej osoby która podałaby Ci dłoń aby nagle ni stąd ni zowąd zawrzeć przyjaźń? Siedziałbyś na tyłku i tylko czytał fora nastolatków i udręczał się w swojej samotności?
Napisałeś:
Cytat:
Męczysz się, pragniesz być z ludźmi - lecz nie możesz, bo się boisz

Pragniesz , a się boisz. W tym momencie jesteś niespójny. Jeżeli naprawdę pragniesz być z nimi to realizujesz swoje pragnienia to tak jak z piciem wody , kiedy PRAGNIESZ idziesz do dzbanka i pijesz.
Strach w tym momencie nie istnieje , tak to jest fikcja w Twojej głowie.
Musisz być egoistą, nie licz na innych , sam musisz rozwijać znajomości , dochodzić do celów nie licz na innych.

Cóż, ta osoba u mnie pojawiła się już na długo po tym, jak po prostu miałem dość użalania się nad sobą - wstałem, powiedziałem "K***a, walić to! Mam całe życie przed sobą!" Zapisałem się do teatru, zacząłem grać na gitarze, chodzić za ludźmi, poznawać, spotykać się, nawiązywać znajomości i kontakty. Po prostu znudziłem się płakaniem nad sobą.

Cytat:
Pragniesz , a się boisz. W tym momencie jesteś niespójny. Jeżeli naprawdę pragniesz być z nimi to realizujesz swoje pragnienia to tak jak z piciem wody , kiedy PRAGNIESZ idziesz do dzbanka i pijesz.

Oj, panie, wybacz mi, ale bredzisz jak potłuczony. Widać, że nigdy nie byłeś nieśmiały i nie wiesz co to za uczucie. A jeśli nie wiesz, to nie powinieneś komentować.
Jest ogromna różnica między dzbankiem wody a podejściem do kogoś i zagadaniem.
Wyobraź sobie - jesteś związany w ciemnym pokoju, ale chcesz z tego pokoju wyjść. Związane ręce, nogi, całe ciało, leżysz na podłodze i nie możesz nawet drgnąć. Możesz wyjść? Nie. To jest coś takiego.

Cytat:
Takie osoby sie pojawily, lecz one tylko bardziej wykorzystaly mnie i zranily;/ Osoba ktorej wierzyjem i kochalem okazala sie moimi kratami do swiata. Te osoby wykorzystaly moja dobroc i chec pomagania innym;/

Życie, drogi panie. Życie. Trzeba poznać złe strony, by wyjść na dobrą stronę.

Cytat:
Ja nie potrafie byc egoista, kazdy moj czyn jest zawsze zwiazny ze mna i z mysla o innych, raczej staram sie by i mi i innym bylo dobrz co nie zawsze wychodzilo na moje ale mi to nie przeszkadzalo.

Cytat:
Dokladnie tak samo mysle o zwiazkach Jak juz kochac to calym sercem. Ale planujac juz przyszlosc z 2 polowka mozna bardzo ucierpiec kiedy ta druga niszczy te mazenia gdy juz sie spelniaja to jest okrony bul;/

Człowieku, z ogromną chęcią uścisnąłbym ci prawicę!!! :) Też nie potrafię zachowywać się egoistycznie, zawsze jest ktoś komu mógłbym pomóc. Ci zaś nie zawsze się odwdzięczali choćby słowem.
A co do miłości to również tak myślę. I dlatego staram się być jak najbardziej w porządku z moją lubą. Jestem z nią już od roku, i nie zamierzamy się rozstawać. Taka mentalność, pod tym względem jesteśmy podobni.
Bądź w porządku ze sobą i z innymi, nawet jeśli na ciebie plują. Wtedy kopa im w dupę, i czekaj aż cię trafi coś. Co? Nie powiem ci. Każdy może mieć inaczej. Ja się po prostu zakochałem. :P

Odpowiedz do tematu