forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Czy mogę starać sie o dziewczynę która ze mną zerwała?
Autor Wiadomość
Adrian 
Nowicjusz

Wysłany: Pon Sie 25, 2008 18:26   

Mroczna Sadystka napisał/a:
Adrian, jezeli kochasz prawdziwie, nie ma znaczenia, czy minął miesiac czy 10 lat. Próbuj.

Tak. Mimo młodego wieku z mojej strony jest to prawdziwa miłość. Więc będę próbował.

Dziękuję za pomoc :)

!Klaudia! 
Amator

Pomogła: 8 razy
Wysłany: Pon Sie 25, 2008 18:26   

Adrian napisał/a:
Skoro jest tak jak w skrócie tutaj opisałem, że ona zerwała to czy będę mógł kiedykolwiek jeszcze sie o nią starać?

Ja myślę, że ona to porządnie przemyślała i wie co zrobiła. Może nie warto już angażować się w ten związek. Dwa razy do tej samej rzeki się nie wchodzi.
tego, co piszesz wynika, iz ona juz ciebie nie kocha, wiec nie warto. to tak na logikę, ale wiem, ze serce mowi ci, abys sie nie poddawal i dalej o nia walczył.
Serce kłamie. Zdaj się na rozum. Jeżeli nagle jej przeszła miłość do Ciebie tzn. że z jej uczuciami coś nie tak, może nigdy nie kochała.
Adrian napisał/a:
Czyli mam rozumieć że nie ma szans na to że znowu mnie pokocha?

Szanse zawsze są. Myślę, że powinieneś odpuścić. Może ona ma takie chwilowe załamanie i za jakiś czas będzie chciała być z Tobą. Jeżeli tak nie zrobi tzn, że nie masz po co się angażować, bo jej nie zależy i zależeć nie będzie.

Mroczna Sadystka 
Znawca
Niewyżyta ;*

Pomogła: 40 razy
Wysłany: Pon Sie 25, 2008 18:29   

!Klaudia!, jezeli zdasz sie na rozum w milosci, nigdy nie bedziesz szczesliwa, wiem z wlasnego doswiadczenia :)serce jest najwazniejsze, ono wie najlepiej. i mimo ze byc moze autor tego tematu jeszcze nie raz w milosci sie rozczaruje, to jezeli zacznie probowac podchodzic do milosci w sposob logiczny i racjonalny, to straci wszystko. Tak sie po prostu nie da. Serca nie oszuka sie nigdy, tak samo samego siebie.

Adrian 
Nowicjusz

Wysłany: Pon Sie 25, 2008 18:32   

!Klaudia! napisał/a:
Może ona ma takie chwilowe załamanie i za jakiś czas będzie chciała być z Tobą.

Przyznam szczerze, że taka myśl mi też przeszła przez głowę.
Ostatnio zmieniony przez Adrian Pon Sie 25, 2008 18:34, w całości zmieniany 1 raz  

!Klaudia! 
Amator

Wysłany: Pon Sie 25, 2008 18:32   

jezeli zdasz sie na rozum w milosci, nigdy nie bedziesz szczesliwa,

Gdyby np. chłopak zdradzał dziewczynę i oszukiwał, ale za każdym razem szczerze przepraszał, a ona go kocha i za każdym razem wybaczałaby mu te wybryki. Czy Twoim zdaniem Mroczna Sadystka dziewczyna byłaby szczęśliwa?
P.s Szybko piszesz.

AdrianPostaw wszystko na jedną kartę. Jeżeli było Ci z nią dobrze, to walcz! Może będziesz szczęśliwy...

Cytat:
Przyznam szczerze, że taka myśl mi też przeszła przez głowę. Ale może to tylko zbędne nadzieje..

Zawsze trzeba mieć nadzieje!

Mroczna Sadystka 
Znawca
Niewyżyta ;*

Pomogła: 40 razy
Wysłany: Pon Sie 25, 2008 18:39   

Cytat:
Gdyby np. chłopak zdradzał dziewczynę i oszukiwał, ale za każdym razem szczerze przepraszał, a ona go kocha i za każdym razem wybaczałaby mu te wybryki. Czy Twoim zdaniem Mroczna Sadystka dziewczyna byłaby szczęśliwa?

Nie, ale jakby mu nie wybaczyła juz za pierwszym razem, to pozniej bylaby rowniez nieszczesliwa, bo myslalaby, ze moze on faktycznie by sie zmienil dla niej i juz nie zdradzal. To jest sytuacja bez wyjscia, cokolwiek nie wybierze nie bedzie szczesliwa, ale i tak uwazam, ze warto zdac sie na serce, chociazby dlatego, zawsze nabierze jakiegos doswiadczenia w milosci i bedzie wiedziala, czego unikac na przyszlosc i czego nie robic. Będzie miala nauczke i jak znow nowy chlopak by ja zdradzil, wiedzialaby juz co robic.

rozkołysz świat 
Uzależniony
żonka Coelho :*

Pomogła: 17 razy
Wysłany: Pon Sie 25, 2008 20:26   

Miałam taką samą sytuację.Zerwał ze mną chłopak,bardzo to przeżywałam,zwłaszcza że nie miałam żadnego innego aby zapomnieć.Każdy dzień przez ponad 3 miesiące przepłakałam,a jak dowiedziałam się że znalazł sobie nową dziewczynę myślałam że oszaleję.Któregoś dnia napisałam do niego smsa dlaczego z nią jest skoro wcześniej nawet jej nie lubił i przez dłuższy czas nagadywał na nią,z czystej ciekawości zapytałam,a on mi odpowiedział że już z nią nie jest,w mej głowie zaświeciło się znowu światełko.Pare dni później nudziłam się w upalny dzień w domu,zobaczyłam go na gg i zapytałam czy nie przeszedłby się ze mną bo nudno jakoś jest :) Zgodził się,później poszliśmy razem na imprezę,pokazałam mu jak wiele stracił (odpicowałam się ładnie na te pierwsze spotkanie i takie tam) i w końcu sam przyszedł do mnie i chciał wrócić,nie układało nam się jednak i koniec miłosnej historii ;] Tobie radzę też dowiedzieć się w jakiej sytuacji jest Twoja była.Czy ma kogoś na oku,czy z kimś się spotyka :) Jeśli nie,masz szansę.Zaproponuj spotkanie 'po przyjacielsku ' albo tak jak ja ' powspominać'.Nie rzucaj się od razu na nią z wyznaniami i propozycją powrotu,pokaż jej że przez ten czas o niej myślałeś,że Ci zależy ( tylko delikatnie,niezbyt wylewnie),jeśli będziesz widział w niej zainteresowanie,zaproponuj kolejne.Pisz smsy od czasu do czasu ( tylko nie nazbyt często),zainteresuj się :) Bo jak będziesz czekał to możesz się nie doczekać,a ona znajdzie sobie innego :] Powodzenia :peace:
Hen, do gwiazd
Ogrzać niebo marzeniem~~

!Klaudia! 
Amator

Wysłany: Pon Sie 25, 2008 20:44   

rozkołysz świat napisał/a:
Każdy dzień przez ponad 3 miesiące przepłakałam,a jak dowiedziałam się że znalazł sobie nową dziewczynę myślałam że oszaleję.

Kiepsko, wpsółczuję. :/

Ogranicz wasze kontakty, ale staraj się jej nie zniechęcać do siebie.

Kapeć 
Maniak
Myślący Błazen

Wysłany: Pon Sie 25, 2008 21:04   

Cytat:

Możesz.

Ponury Kapeć i atomowe jeżyki

Marcin15 
Nowicjusz

Wysłany: Pon Sie 25, 2008 23:06   

Tak na zdrowy rozum to od razu widać że z tego nic nie będzie ale miłość niewiele ma wspólnego z rozumem.
Masz do wyboru albo sobie odpuścić i zapomnieć a co nie jest takie łatwe (wiem po sobie ) albo wbrew wszystkiemu walczyć o tą miłość może twoja wybranka kiedyś doceni to jak bardzo ci na niej zależy i wszystko się ułoży niczym w tanim romantycznym filmie .
Może to co prawda do reszty złamać serce ale jak wiadomo kto nie ryzykuje nie wygrywa a zawsze lepiej coś zrobić niż pózniej żałować że nie zrobiło się nic

casablanca 
Zaawansowany
Zniewolone zmysły.

Wysłany: Pon Sie 25, 2008 23:07   

Kapeć napisał/a:
Cytat:

Możesz.

Dokładnie.

Pomyśl tylko czy warto...

„Z głupkami nie ma sensu rozmawiać. Przed głupkami trzeba się bronić.” - Wojciech Cejrowski
„Tak więc trwają wiara, nadzieja, miłość - te trzy: z nich zaś największa jest miłość.” (1 Kor 13, 13)
Nie istnieje droga na skróty do miejsca, do którego warto dojść.

Memento mori.
Nic nie jest tak piękne i ponadczasowe jak polska muzyka rockowa.
Rok szkolny, czyli ograniczenie pobytu na nastolatkowie.com.pl.

Adrian 
Nowicjusz

Wysłany: Wto Sie 26, 2008 09:46   

!Klaudia! napisał/a:
Ogranicz wasze kontakty, ale staraj się jej nie zniechęcać do siebie.

Tylko problem polega na tym, że od zerwania nie utrzymuję z nią żadnego kontaktu.. :/
Pisz smsy od czasu do czasu ( tylko nie nazbyt często),zainteresuj się :)
Czyli po prostu odezwać sie do niej?.. Musiałbym pomyśleć jak to zrobić bo jak już napisałem od tamtej pory nie mam z nią żadnego kontaktu...

rozkołysz świat 
Uzależniony
żonka Coelho :*

Pomogła: 17 razy
Wysłany: Wto Sie 26, 2008 10:00   

Adrian napisał/a:
Musiałbym pomyśleć jak to zrobić bo jak już napisałem od tamtej pory nie mam z nią żadnego kontaktu...

Ja też nie miałam z nim żadnego kontaktu,bo on sam go nie szukał a ja nie chciałam być nachalna.Wystarczy że napiszesz,co słychać? a rozmowa sama się jakoś rozwinie :)
Hen, do gwiazd
Ogrzać niebo marzeniem~~

Adrian 
Nowicjusz

Wysłany: Wto Sie 26, 2008 13:48   

Ja też nie miałam z nim żadnego kontaktu,bo on sam go nie szukał a ja nie chciałam być nachalna.

Mam to samo co ty rozkołysz świat. Ona nie szuka kontaktu, może nawet nie chce go nawiązywać a ja nie chce robić z siebie pośmiewiska.
Wystarczy że napiszesz,co słychać? a rozmowa sama się jakoś rozwinie :)
No cóż, inaczej się chyba nie da.. Pewnie dziwnie będzie. Jestem jeszcze ciekaw czy w ogóle wtedy odpisze :| Teraz dodatkowo będzie jeszcze pod górkę bo zacznie się szkoła, mało wolnego czasu i dużo obowiązków..

Czyli nawiązać kontakt, nie startować od razu z wyznaniami tylko robić to stopniowo i dać do zrozumienia że się nie zapomniało

Odpowiedz do tematu