forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Czy najlepszy przyjaciel może zostać twoim chłopakiem?
Autor Wiadomość
agniesia13
Nowicjusz

Wysłany: Wto Sie 19, 2008 10:06   Czy najlepszy przyjaciel może zostać twoim chłopakiem?

;( od pierwszej klasy podstawowki kocha sie we mnie jeden chlopak w drugiej klasie chodzilismy ze soba ale tylko przez tyg :/ w zeszlym roku to znaczy w piatej klasie mowil ze mnie kocha i ze jak z nim nie bede to sie zabije....;( no co mialam zrobic powieedzialam ze nie moge nie wiem ....i wtedy sie na mnie obrazil ni przycodzil przez miesiac do budy i bardzo sie o niego balam gdy przychodzilam do niego nie chcial ze mna gadac bardzo sie oddalilismy a teraz znowu to samo co ja mam robic!!!??;(:(;(;(;( :mur: :olaboga:

Maybach 
Uzależniony

Wysłany: Wto Sie 19, 2008 10:15   

On Cię straszy, że się zabije? :/ Dzieciak.To jest czysty szantaż.Odpuść go sobie.

casablanca 
Zaawansowany
Zniewolone zmysły.

Pomogła: 8 razy
Wysłany: Wto Sie 19, 2008 10:19   

Jesteś w 6 klasie podstawówki. Gwarantuję Ci, że wielkiej miłości tu nie będzie.

Maybach napisał/a:
Dzieciak.

Racja. Więc może jednak pasujecie do siebie?

„Z głupkami nie ma sensu rozmawiać. Przed głupkami trzeba się bronić.” - Wojciech Cejrowski
„Tak więc trwają wiara, nadzieja, miłość - te trzy: z nich zaś największa jest miłość.” (1 Kor 13, 13)
Nie istnieje droga na skróty do miejsca, do którego warto dojść.

Memento mori.
Nic nie jest tak piękne i ponadczasowe jak polska muzyka rockowa.
Rok szkolny, czyli ograniczenie pobytu na nastolatkowie.com.pl.

dr IKE 
Nowicjusz

Wysłany: Wto Sie 19, 2008 10:23   

agniesia13 napisał/a:
co ja mam robic!!!?

nic, olej to. samo mu przejdzie.
jezeli koles teraz straszy Cie samobojstwem to pewnie gdy sie zlamiesz zacznie wywierac tez inne formy nacisku.

CałaOna 
Początkujący

Pomogła: 7 razy
Wysłany: Wto Sie 19, 2008 10:54   

agniesia13 napisał/a:
w zeszlym roku to znaczy w piatej klasie mowil ze mnie kocha i ze jak z nim nie bede to sie zabije....;
hehe ;)oj te dzieciaczki w podstawówce mają wybujałą fantazję. Samobójca nie informuje całego świata o swojej śmierci więc nie martw się, on Cie chce tylko "troszkę poszantażować"
agniesia13 napisał/a:
powieedzialam ze nie moge nie wiem ....i wtedy sie na mnie obrazil ni przycodzil przez miesiac do budy
dojrzale zachowanie ;]
agniesia13 napisał/a:
co ja mam robic!!!??;(:(;(;(;(
traktowąc to wszystko z przemrużeniem oka , gdyż to na pewno nie jest miłość na wieki. Skoro nic do niego nie czujesz- po prostu mu to powiedz " bardzo Cię lubie ale chce abyśmy byli tylko przyjaciółmi" i tyle. Jak nie zrozumie i sie obrazi to juz jego strata. Nie warto sobie zawracać gitary śmiesznymi ludzkimi odruchami ;]

THEY DON'T KILL ME, THEY ONLY CAN MAKE ME STRONGER!!!

no i jeszcze :P ..I can be sweet dreams or a beautiful nightmare ..choć zdecydowanie wolę to pierwsze :D

Szeherezada 
Amator
Meluzyna

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Wto Sie 19, 2008 11:55   

Cytat:

Czy on naprawdę jest Twoim najlepszym przyjacielem czy tylko chłopakiem, któremu się zawsze podobałaś? To dzieciak, ja w szóstej klasie bawiłam się w chowanego ;-) Próbuje wzbudzić w Tobie litość. Pójdzie do gimnazjum może trochę mu przejdzie. Ty nic nie rób tylko próbuj sprowadzić go na ziemię. Nie przejmuj się.

Madeleine 
Nowicjusz
Po prostu ja;)

Wysłany: Wto Sie 19, 2008 16:38   Re: Czy najlepszy przyjaciel może zostać twoim chłopakiem?

agniesia13 napisał/a:
;( od pierwszej klasy podstawowki kocha sie we mnie jeden chlopak w drugiej klasie chodzilismy ze soba

Chodziłaś z chłopakiem w drugiej klasie podstawówki??
Czy aby nie za wcześnie na coś takiego?
Mnie się to trochę śmieszne wydaje...

gossipgirl 
Początkujący
<3.

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Wto Sie 19, 2008 16:45   

Madeleine napisał/a:
Chodziłaś z chłopakiem w drugiej klasie podstawówki??
Czy aby nie za wcześnie na coś takiego?
Mnie się to trochę śmieszne wydaje...

Mnie też :D 2 klasa podstawówki ? To na czym to Wasze chodzenie polegało ?

Kapeć 
Maniak
Myślący Błazen

Wysłany: Wto Sie 19, 2008 19:35   

Cytat:

Może, tylko po co. Przyjaźń jest bardziej wartościowa.

Ponury Kapeć i atomowe jeżyki

Madlen16
Nowicjusz

Wysłany: Sro Sie 20, 2008 11:14   

agniesia13 napisał/a:
od pierwszej klasy podstawowki kocha sie we mnie jeden chlopak w drugiej klasie chodzilismy ze soba ale tylko przez tyg

Hehe , to mi przypomina moją "koleżankę" z osiedla , która teraz idzie do drugiej klasy sp , hehe .
Był taki chłopak , który jej się podobał i cały czas ona do mnie przychodziła i sie mi pytała czy ma z nim chodzić :P Aż pewnego dnia , poszła do niego jak grali w piłkę i zapytała czy będą ze sobą chodzić , on powiedział "tak , ale teraz uciekaj z bramki bo nie zdążę gola obronić " Ona była taka uradowana i od razu po tym przyszła do mnie i się chwaliła, że ze sobą chodzą . (I z tym chodzeniem chodzi o to że chodzą na przerwach w szkole za rękę ^^ )

No ale wracając do tematu
agniesia13 napisał/a:
w zeszlym roku to znaczy w piatej klasie mowil ze mnie kocha i ze jak z nim nie bede to sie zabije....;(

Oj , bajeczki , za dużo internetu itp ..
W wieku 12 lat , co można wiedzieć o miłości .. Chłopacy z mojej dawnej klasy w tym wieku pisali wiersze do dziewczyn ale im nie wychodziło bo tekst którego najczęściej używali to " Kocham Cie jak moją mamę" hehe (niestety to jest autentyczne) ...
Hmm to drugie pachnie szantażem , ajć mówi tak żebyś sie przejęła a on miał satysfakcję
agniesia13 napisał/a:
i wtedy sie na mnie obrazil ni przycodzil przez miesiac do budy i bardzo sie o niego balam gdy przychodzilam do niego nie chcial ze mna gadac bardzo sie oddalilismy a teraz znowu to samo co ja mam robic!!!??

Jak się obraził no to trudno . Przez to ze się z tobą pokłócił zawalił by cały miesiąc w szkole ?? Nie chce mi się w to wierzyć ...
Jeśli się obraził to po co miał gadac ??
Mówisz że znowu jest to samo czyli :
agniesia13 napisał/a:
mowil ze mnie kocha i ze jak z nim nie bede to sie zabije....
??
Hmm wiesz co , polecam odpuścić sobie tego kolegę , zająć się nauką i może jakieś kreskówki pooglądać ;)

Hendo 
Początkujący
Głupi mądrala.

Wysłany: Sro Sie 20, 2008 18:50   

Nie chciałbym się powtarzać, ale najlepiej odpuść go sobie.

agniesia13 napisał/a:

w zeszlym roku to znaczy w piatej klasie mowil ze mnie kocha i ze jak z nim nie bede to sie zabije....;(

W tym wieku takie słowa raczej nie są mówione dosłownie. Sama miłość w tym wieku jest dość nie od serca.

Little Princess 
Nowicjusz

Wysłany: Sro Sie 20, 2008 23:05   

Wg mnie to tu nie można mówić o miłości. Chłopak w pierwszej klasie podstawówki hm mówi, że cię kocha? ... n/c co najwyżej mogłaś mu się podobać.. ale tu nie ma mowy o uczuciu..
To jest tylko ZAUROCZENIE. Uwierz, przejdzie mu..
I co masz robić? Nic.. tak jak ktoś wyżej napisał - to szantaż.. On cię szantażuje, bo myśli, że się nad nim zlitujesz i z nim będziesz. Nie na tym rzecz polega.. Poza tym miłość jest wtedy, gdy dwie osoby tego chcą, kochają się i są ze sobą. Innymi słowy - nie mogą bez siebie żyć.
A w waszym przypadku chyba tak nie jest, skoro, o ile dobrze zrozumiałam - ty nie chcesz z nim być?
Także wiesz... poza tym tacy chłopcy - tzn. w tym wieku, tak mają.. pójdzie za rok do gimnazjum to się to zmieni ;p inne mu się spodobają ;p

Grandmoff 
Początkujący

Wysłany: Czw Sie 21, 2008 00:58   

Mnie w tym temacie zaskoczyło to, że ponoć ta pseudo miłość trwa 5 lat licząc od pierwszej klasy podstawówki. Ten chłopak jakiś dziwny musi być skoro nic mu się nie zmieniło.
agniesia13 napisał/a:
ni przycodzil przez miesiac do budy
Ciekawe co na to rodzice.

Rady?
Idziesz teraz do gimnazjum (chyba), tam poznasz nowych ludzi, chłopaków i pamiętaj, aby skupić się na nauce.

Crom 
Nowicjusz

Wysłany: Czw Sie 21, 2008 01:52   Re: Czy najlepszy przyjaciel może zostać twoim chłopakiem?

agniesia13 napisał/a:
;( od pierwszej klasy podstawowki kocha sie we mnie jeden chlopak w drugiej klasie chodzilismy ze soba ale tylko przez tyg :/ w zeszlym roku to znaczy w piatej klasie mowil ze mnie kocha i ze jak z nim nie bede to sie zabije....;( no co mialam zrobic powieedzialam ze nie moge nie wiem ....i wtedy sie na mnie obrazil ni przycodzil przez miesiac do budy i bardzo sie o niego balam gdy przychodzilam do niego nie chcial ze mna gadac bardzo sie oddalilismy a teraz znowu to samo co ja mam robic!!!??;(:(;(;(;( :mur: :olaboga:

Czytając tego posta przypominam sobie moje lata z podstawówki, gdy większość moich kumpli tak robiło, a tak naprawdę chcieli zastraszyć dziewczynę tylko po to, by im współczuła i się nad nimi zlitowała. Ktoś wspominał, że to trochę śmieszne... miłość w drugiej podstawówce. Zgadzam się z tym. Jesteś na etapie Podobam Ci się. W gimnazjum będziesz na etapie Chcesz się ruchać, czy trzeba z Tobą chodzić?. Dopiero w liceum możesz liczyć na odrobinę romantyzmu.

whitefever
Nowicjusz

Wysłany: Czw Sie 28, 2008 09:00   Re: Czy najlepszy przyjaciel może zostać twoim chłopakiem?

Crom napisał/a:

Czytając tego posta przypominam sobie moje lata z podstawówki, gdy większość moich kumpli tak robiło, a tak naprawdę chcieli zastraszyć dziewczynę tylko po to, by im współczuła i się nad nimi zlitowała. Ktoś wspominał, że to trochę śmieszne... miłość w drugiej podstawówce. Zgadzam się z tym. Jesteś na etapie Podobam Ci się. W gimnazjum będziesz na etapie Chcesz się ruchać, czy trzeba z Tobą chodzić?. Dopiero w liceum możesz liczyć na odrobinę romantyzmu.

Hehe całkowicie się z Tobą zgadzam;)

A co do autorki tematu.. Porozmawiaj z nim w miarę po ludzku :P Bez jakiegoś tam owijania w bawełnę/zastraszania. Powiedz, że nic do niego nie czujesz, zapytaj po co on sam chce siebie oszukiwać, bo taki układ nie ma najmniejszego sensu (itd.), a po co niszczyć przyjaźń? Powodzenia!

Odpowiedz do tematu