forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
czy ona mnie kocha?
Autor Wiadomość
revan 
Nowicjusz

Wysłany: Wto Wrz 23, 2008 14:51   czy ona mnie kocha?

Witam
mam problem, nie jestem zbyt pewny czy moja dziewczyna naprawde mnie kocha, czy tylko sie ze mna bawi, badz wykorzystuje :( ja mam 18 lat a ona 15 ale mysle ze to nie ma wiekszego znaczenia gdyz szczeze mowiac ja wygladam nie wiecej jak na szesnastolatka.
Problem tkwi w tym ze: *podam przyklad* w niedziele bylem u niej to ona zaproponowala zebysmy pojechali sie spotkac z jej kolegami i kolezankami ktorych ja wcale nie znalem, nie mialem na to ochoty ale poszlem bo se mysle "dziewczynie nie odmowie", gdy dotarlismy na miejsce ona zaczela sie zachowywac jakos dziwnie, wcale nie zwracala na mnie uwagi, ignorowala mnie tak jakby mnie tam nie bylo, jakbym byl powietrzem, caly czas gadala tylko z przyjaciolmi nawet nei zamianiajac ze mna slowka i nawet NIE przedstawiajac mnie swoim znajomym... przez prawie 1/4 dnia siedzialem cicho bo nikt do mnie nic nie gadal :/ po prostu wszyscy sie zachowywali jakby mnie tam nie bylo... nie mam pojecia co robic ;( druga sprawa, ja do niej jezdze dziennie. ale kiedy ja poprosilem zeby ona przyjechala do mnie to powiedziala "nie mam ochoty jezdzic, lepiej jak ty przyjedziesz" no myslalem ze zaraz mnie szlag trafi :( ja do niej DZIENNIE jezdzilem ale jak ja ja poprosilem zeby ona do mnie przyjechala to "mi sie nie chce" nie mam pojecia co mam sadzic o tym wszystkim bo jak jestem z nia sam na sam to jest bardzo fajnie, ale jak juz spotkamy jej przyjaciol to masakra :( pomozcie prosze :(

burak 
Nowicjusz
Dyslektyk...

Wysłany: Wto Wrz 23, 2008 15:02   

hym to wszystko może być pod publike powinieneś pogadać ze swoją dziewczyna ale tak poważnie powiedzieć co czujesz i niech ona powie co czujesz i wyjaśnij jakie sytuacje cię najbardziej martwią może być tak że ona wstydzi się ciebie chodz tak nie powinno być bo jednak tam cię zabrała ale musisz z nią jak najszybciej porozmawiać

Nanka 
Nowicjusz
Only hope...

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Wto Wrz 23, 2008 15:03   

Według mnie są dwie możliwości...Pierwsza to taka ze dziewczyna jest zbyt leniwa(w co wątpię) druga to taka że Cię olewa bo już się jej znudziłeś, prawdziwa miłość polega na słuchaniu drugiej osoby i wzajemnym zrozumieniu, albo z nią poważnie porozmawiaj albo z nią zerwij...

revan 
Nowicjusz

Wysłany: Wto Wrz 23, 2008 15:04   

wiem ze musze z nia powaznie porozmawiac, ale niewiem jak zaczac i co jej powiedziec :(

PeterZet 
Nowicjusz

Wysłany: Wto Wrz 23, 2008 15:06   

Ona ma 15 lat, chodzi do gimnazjum i nie jest dojrzała emocjonalnie. Pewnie Ciebie kocha na swój sposób, ale nie będzie w stanie okazać Tobie uczucia jak jakaś licealistka. Może szybciej wydorośleje z Twoją pomocą, w każdym bądź razie powodzenia w tym.

revan 
Nowicjusz

Wysłany: Wto Wrz 23, 2008 15:12   

w zasadzie jestesmy ze soba tylko 9 dni razem, dzisiaj jej powiedzialem zeby do mnie przyjechala, ale i tak nic z tego, powiedziala ze musi sie uczyc na prawo jazdy (robi prawko na skuter) zapytalem: "a jutro?" odpowiedziala " niewiem, zobaczymy" gadalem juz o tym problemie z moim najlepszym kumplem i on powiedzial cos w tym stylu "a moze ona cie nie kocha, tylko poleciala na twoje auto i korzysta z tego ze masz 18 lat" hmm... :/

Szeherezada 
Amator
Meluzyna

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Wto Wrz 23, 2008 15:31   

Och... Jesteście ze sobą 9 dni i już macie pałać jakąś ogromną wzajemną pomocą, zaangażowaniem w wasz związek? Rzeczywiście na tym spotkaniu zachowała się jak gówniara, ale Ty tez nie powinieneś siedzieć skulony w kącie, lecz podać rękę i się zapoznać. Może to też ją jakoś zawstydziło. Dopiero się poznajecie, więc uświadom jej, że nie podoba CI się jej zachowanie. Nie bądź też nachalny z proponowaniem spotkań. Kiedy to do niej dobrze i będzie jej na Tobie zależało będzie chociaż próbowała zadbać o wasze relacje.

revan 
Nowicjusz

Wysłany: Wto Wrz 23, 2008 15:38   

niewiem sam co mam myslec :( ale dziekuje wam za pomoc, oczywiscie prosze o wiecej odpowiedzi, musze sie jakos zmobilizowac i powiedziec mi co mi na sumieniu lezy, ale boje sie ze jak jej powiem co mi sie podoba a co nie to ja strace a tego nie chce :(

amstrong
Nowicjusz

Wysłany: Wto Wrz 23, 2008 16:26   

może chodzi z tobą z nudów bo jak jesteście sami to jest fajnie a jak u przyjaciół się nie nudzi to nie jest nudno i Cię nie potrzebuje bo ma zajęcie. Mój kupel też z taką chodził młodszą od siebie i miał w sobie więcej nie pokoju w duszy niż przyjemności, teraz znalazł inną to go nie poznaje jest pełen życia. Więc się zastanów dobrze! Oczywiście życze tobie aby wam się udało!

NikeZWA 
Początkujący
Wariatka ;]

Wysłany: Wto Wrz 23, 2008 16:29   

Pogadaj z nią poważnie...
Nieraz poznałam już Ją
Popularna wśród ludzkiej rasy
Przetrwała przez długie czasy
Zrodziła się w Kainie
Teraz w mych żyłach płynie

http://dziecineo.pl

revan 
Nowicjusz

Wysłany: Wto Wrz 23, 2008 16:37   

amstrong, mozesz miec racje, nawet na to nie wpadlem ale to moze byc to, moze ona sie ze mna nudzi...hmm....

burak 
Nowicjusz
Dyslektyk...

Wysłany: Czw Wrz 25, 2008 08:30   

Początki są zawsze trudne, bo trzeba trochę zmienić swoje wcześniejsze nastawienie pogadaj z nią tak jak pisałem rozmowę zacznij delikatnie np.: zapytaj ją, co widzi w tobie?, praw jej komplementy daj jej trochę czasu nie naciskaj, nie stawiaj zbyt dużego oporu po prostu rozmowa bądź szczery, nie kłam to podstawa a związek może wam wypalić .
Szeherezada napisał/a:
ale Ty tez nie powinieneś siedzieć skulony w kącie, lecz podać rękę i się zapoznać

Popieram te słowa jak jesteś w nowym towarzystwie musisz sam też próbować się przebić nie poddawaj się napewno bedzie dobrze.

mozza. 
Nowicjusz

Wysłany: Pią Wrz 26, 2008 13:01   

Na początku pomyślałam, że ona jest pewnie na tyle niedojrzała emocjonalnie, że zachowuje się jak księżniczka i oczekuje tylko tego, żeby jej dawano, nic nie dając w zamian.

Ale potem przeczytałam, że jesteście ze sobą tak krótko. To ma ogromny wpływ na całą sytuację, bo dopiero się docieracie i ważne jest, żeby mówić sobie od razu co wam się w waszym zachowaniu nie podoba. W zasadzie to tak brzydko mówiąc wychowujecie sobie siebie na późniejsze, być może, lata. Więc tak jak ukształtujecie sobie ten związek takim on będzie.
Ale nie martw się, bo nie znam chyba związku, w którym od samego początku byłoby wszystko ok:)

Odpowiedz do tematu