Witam wszystkich uzytkownikow - to moj pierwszy post.
Jakis czas temu poznalem na 18tce u kolezanki pewna dziewczyne. Przegadalismy i przetanczylismy cala noc. Po imprezie dalismy sobie 2 razy buzi i poszlismy do domow. (tzn. po mnie przyjechal tata gdyz mieszkam 13 km od niej). W ciagu nastepnych dni duzo ze soba pisalismy (kilkanascie godzin na gadu i ok. 200 SMSow), czesto to ona pierwsza zaczynala rozmowe. (czyli myslalem sobie ze jej zalezy). Napisala mi nawet ze od samego poczatku imprezy pragnela sie ze mna zapoznac. Gdy zaproponowalem spotkanie, odmowila i powiedziala ze 3 tyg wczesniej rozstala sie z chlopakeim na ktorym jej zalezalo i na razie nie ma ochoty sie z nikim spotykac. Postanowilem troche "odpuscic" i pisalem tylko tyle zeby podtrzymac kontakt. (z tym ze pozniej to glownie ja zaczynalem rozmowy). Po tygodniu zaprosilem ja po raz 2 i ku mojemu zdziwieniu zgodzila sie. Kupilem kwiatka i spacerowalismy po parku rozmawiajac na wiele tematow. (czyli na razie wszystko ok.) W sobote (nastepnego dnia) zupelnie przypadkowo sie spotkalismy i tez zamienilem z nia pare slow. Wieczorem zaproponowalem kolejne spotkanie i nie odpisala. Kolejnego dnia rowniez. Teraz postanowilem znowu troche mniej pisac ale nie wiem czy to dobry pomysl.
Nie wiem co robic, co ona moze sobie myslec ?. Mam prawie 18 lat i pierwszy raz az tak zalezy mi na dziewczynie. ( Z drugiej strony wiem ze nic "na sile" ) Pisala mi ze lubi wysokich facetow a ja mam 186 wiec CHYBA moj wzrost problemem nie jest. Dodam ze ona jest w tym samym wieku.
Ehhh trudno zrozumiec dziewczyny .......
Co zrobilibyscie na moim miejscu ? Poradzcie..
Wiesz gdybym była na Twoim miejscu to jeśli ona nie chce się z Tobą spotkać to napisałabym jej szczerze i zapytała co dalej z tą znajomością. Napisz jej że Ci na niej zależy i chcesz utrzymać z nią kontakt. Mam nadzieję że się odezwie a jeśli nie ,no to wiem że może Ci być ciężko ale odpuść ją sobie. Nie warto prosić bez skutku. Pozdrowienia.
_________________ ;D WaŻnYcH jEsT kIlKa TyCh ChWiL kTóRyCh JeSzCzE nIe ZnAmY ;DDDDD WaŻnYcH jEsT kIlKa TyCh ChWiL ;***** tYcH nA kTóRe CzEkAmY ;];] ;DDDDDDDDDD
Pomógł: 33 razy Wiek: 18 Dołączył: 03 Wrz 2007 Posty: 1591 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob Cze 07, 2008 13:23
Nie słuchaj tych bzdur które pisze koleżanka wyżej . Graj dalej w tą grę ale nie napalaj się zbytnio żeby nie zrobić sobie kuku. Póki co moim zdaniem działasz bardzo dobrze, nie narzucasz się więc jest ok. Rób tak po prostu żeby nie być na każde jej zawołanie tylko też czasem nie odpisuj, odmów spotkania, a jak już się z nią spotkasz daj jej świetnie spędzony czas.
Zaproponuj spotkanie np. w parku, kinie itp. w większym gronie, np. ona i jej 2 dobre przyjaciółki i ty razem ze swoim kumplem. Poczuje że nie chodzi Ci tylko O TO, O CO ZAWSZE CHODZI FACETOM, tylko o przyjaźń.
Moja znajoma chodziła na takie spotkania i teraz jest z tym kolesiem juz pół roku
^^NICE ^^
_________________ "Nie muszę robić niczego czego nie chcę...
Teraz wszystko jest dla mnie możliwe"
Pomogła: 12 razy Wiek: 18 Dołączyła: 12 Cze 2007 Posty: 1328 Skąd: Marchewkowe pole ^^
Wysłany: Sob Cze 07, 2008 15:44
Oska napisał/a:
Nie odzywaj się przez około 2 tygodnie, poczuje co straciła.
Nie no 2 tyg to przesada ale daj jej odetchnąć jeszcze pare dni jeśli zależy jej na tej znajomości to sama się odezwie,jesli tego nie zrobi to na razie sobie odpuść.Może rzeczywiśćie boi się że ty chcesz czegoś więcej a ona nie jest gotowa na nowy związek po tamtym zawodzie miłosnym.. chce odpocząć,pomysleć..może wciąż kocha swojego byłego.. nic na siłe. Albo zapytaj jej wprost.. czy masz u niej jakieś szanse,czy masz pisac i starać się czy raczej na razie odpuścić? Rozmowa to najlepszy sposób na wyjaśnienie sytuacji Powiedz że chcesz wiedzieć na czym stoisz i tyle albo czy dalej chce się z Tobą spotykać,czy ma ochotę?
powodzenia
_________________ ~~ Zanim w popiół się zmienię
Chcę być wielkim płomieniem
Chcę się wzbić ponad świat
Hen, do gwiazd
Ogrzać niebo marzeniem~~
Na razie nie pisze z nia od 4 dni i nie widze zeby sie tym zbytnio przejmowala . Poczekam jeszcze troche a jesli sama sie nie odezwie to znaczy ze jej nie zalezy i nie warto sie starac...
rozkołysz swiat --> mi sie wydaje, ze jesli ktos nie jest gotowy na nowy zwiazek to nie bawi sie na imprezie W TAKI SPOSOB jak ona ze mna. Przynajmniej mam takie wrazenie i jeszcze nie spotkalem sie z taka sytuacja .
No coz dzieki wszystkim za rady i czekam na wiecej bo zalezy mi na czasie...
Dziewczyny postawcie sie w jej sytuacji, powiedzcie o co moze jej chodzic...
Chlopaki moze byliscie w podobnej sytuacji ?
Pozdrawiam
Graj dalej w tą grę ale nie napalaj się zbytnio żeby nie zrobić sobie kuku. Póki co moim zdaniem działasz bardzo dobrze, nie narzucasz się więc jest ok. Rób tak po prostu żeby nie być na każde jej zawołanie tylko też czasem nie odpisuj, odmów spotkania, a jak już się z nią spotkasz daj jej świetnie spędzony czas.
Ale widac ze dziewczyna juz cie niechce ! gdyby jej jeszcze zalezalo to by sama do ciebei pisala! a ona nawet ci nie odpisuje !
wiec chyba czas o niej zapomniec, a gdy bedziesz tak do niej caly czas pisal to pomysli ze jej sie nazucasz !
_________________ Milosc ? przeicez jej nie ma! to tylko glupie bajki dla dzieci na dobranoc !
Przez caly weekend bedzie impreza na miescie (dni Tomaszowa). Postaram sie ja znalezc i powaznie porozmawiac (albo przynajmniej sie dobrze pobawic) . Po weekendzie bede juz prawdopodobnie wiedzial na czym stoje i albo dam sobie definitywnie spokoj albo sie uda;).
Jak juz mowiliscie : "nic na sile".
Dzieki wszystkim za odpowiedzi i jesli macie jeszcze cos ciekawego do dodania - piszcie.
To co teraz robisz to wygląda jak takie podchody w polowaniu na zwierzynę Tylko, że ona cały czas ci ucieka. I właśnie na tym polega problem, bo moim zdaniem to jest takie "chciałabym, a boję się". Ona cie ewidentnie podpuszcza. Najwyraźniej lubi grać w takie gierki, żeby sprawdzić twoje zaangażowanie. Jeśli ci to nie przeszkadza to możecie sobie dalej tak pogrywać. Według mnie to właśnie o to jej chodzi, żeby sprawdzić twoją cierpliwość. Na twoim miejscu robiłabym to samo co ona tzn. od czasu do czasu pokazywałabym, ze mi nie zależy. Zobaczymy kto kogo...
_________________ A ty tylko wokół siebie masz asfaltowe łąki wielkich miast...
Książki są jak ludzie,
jednych nie warto nawet poznawać,
innych poznajesz,
ale na drugi dzień już o nich nie pamiętasz,
a z niektórymi warto spędzić każdy dzień,
całe życie...