Czy fałszywość ludzi nie zna granic ?!
Czemu ja mam takiego pecha do ludzi.. nikomu nie mogę zaufać.. każdy po czasie okazuje się fałszywym.. Chyba nigdy nie natknę się na kogoś, komu mogę w pełni zaufać..
Co się z nimi dzieje? .. co się ze mną dzieje... (
_________________ ' Możesz zostać ile chcesz, obmyśliłam dla nas dobry plan ' .
Pomogła: 17 razy Wiek: 18 Dołączyła: 12 Cze 2007 Posty: 1519 Skąd: Marchewkowe pole ^^
Wysłany: Pią Wrz 26, 2008 12:50
ttossiaa napisał/a:
Czy fałszywość ludzi nie zna granic ?!
Nie zna.
ttossiaa napisał/a:
Czemu ja mam takiego pecha do ludzi.. nikomu nie mogę zaufać.. każdy po czasie okazuje się fałszywym.. Chyba nigdy nie natknę się na kogoś, komu mogę w pełni zaufać..
Ja ufam tylko sobie.
ttossiaa napisał/a:
Chyba nigdy nie natknę się na kogoś, komu mogę w pełni zaufać..
To kwestia dobrania towarzystwa
_________________ ~~ Zanim w popiół się zmienię
Chcę być wielkim płomieniem
Chcę się wzbić ponad świat
Hen, do gwiazd
Ogrzać niebo marzeniem~~
Ja tez ufam tylko sobie, no i mamie, dziadkom. Ale nawet dalszej rodzinie nie mogę zaufać bo już różnie bylo.
Moja rada? Gdy kogoś poznasz to badz ostrożna i nie angażuj się tak uczuciowo. Przystopuj."Sprawdz" dana osobę czy jest warta zaufania.Małymi kroczkami. Wtedy mniejsza szansa na to, że ktoś Cię zrani
_________________ There's No Star In Heaven That We Can't Reach If We Tryin'
THEY DON'T KILL ME, THEY ONLY CAN MAKE ME STRONGER!!!
no i jeszcze ..I can be sweet dreams or a beautiful nightmare ..choć zdecydowanie wolę to pierwsze
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 14 Lip 2008 Posty: 363
Wysłany: Sob Wrz 27, 2008 13:49
Nie ma ideałów. Jesteśmy tylko ludźmi, czasem inni rozczarowują nas nieświadomie, czasem my ich.
Jeśli zaś chodzi o taką perfidną fałszywość...cóż. Też nie raz to przeżyłam. Nie raz bolało...nie można wiele zmienić.
Trzeba znaleźć ten złoty środek między maksymalnym dystansem, a naiwnością, ale niestety to trudne...
Pomogła: 13 razy Wiek: 18 Dołączyła: 15 Kwi 2007 Posty: 1713 Skąd: Dzikie Pola
Wysłany: Sob Wrz 27, 2008 14:01
rozkołysz świat napisał/a:
Ja ufam tylko sobie.
Ja nie ufam nawet sobie.
Tak jest najbezpieczniej, najmniej się wtedy rani innych i siebie.
_________________ Myslovitz na listopad:
Stare domy, stara ulica
Wpisane w krajobraz życia
Szare liście na szarych drzewach
Komin ciężko dycha
A w małych oknach na parapetach
Zieleń krzyczy w donicach
Ludzie są fałszywi z tak wielu powodów, że trudno je poukładać w odpowiedniej kolejności. To dosyć spora dyskusja, bo przecież ludzie są fałszywi przez otoczenie i przez samych nas- to my nieraz wolimy słodkie słowa zamiast tych prawdziwych.
XXI wiek to fałszywość i nie jest o tylko problem autorki.
Pomogła: 5 razy Wiek: 14 Dołączyła: 14 Sie 2008 Posty: 440
Wysłany: Sob Wrz 27, 2008 14:33
w każdym człowieku jest odrobina fałszu i zakłamania. nie ma niestety takich ludzi jak filmach i książkach, którzy są dobrze poukładania, miła i posiadająca moralnosc.
Taki świat. Z roku na rok ludziom przestawiają się morale i wartości i mamy tego skutki.
Co na to poradzić? Nic. Zaakceptować i nauczyć się z tym żyć.
_________________ Czy świat umrze choć trochę, kiedy ja umrę? H. Poświatowska
„Z głupkami nie ma sensu rozmawiać. Przed głupkami trzeba się bronić.” - Wojciech Cejrowski
„Tak więc trwają wiara, nadzieja, miłość - te trzy: z nich zaś największa jest miłość.” (1 Kor 13, 13)
Nie istnieje droga na skróty do miejsca, do którego warto dojść. Memento mori. Nic nie jest tak piękne i ponadczasowe jak polska muzyka rockowa.
Rok szkolny, czyli ograniczenie pobytu na nastolatkowie.com.pl.