forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: casablanca
Pon Sie 04, 2008 11:03
ja jedna - ich dwóch
Autor Wiadomość
wronka 
Dyskutant

Pomogła: 5 razy
Wysłany: Czw Lip 31, 2008 16:33   ja jedna - ich dwóch

Mam sąsiada starszego ode mnie o 7 lat. Często ze sobą piszemy, on mówi mi czułe słówka, kiedyś na festynie powiedział do mojej kumpeli powiedział, ze nie moze z nia teraz gadac, bo musi isc do "teściów" (czyli moich rodizców). Przez przypadek kiedys dowiedizałam sie, że w przyszło.ści chciałby sie ze mna ozenic i w ogóle. Do niedawna myślałam, ze też coś do niego czuje i że jestem pewna swoich uczuc. Jednak ostatnio otrzymałam wiadomośc od pewnego chłopaka (znamy sie tylko z widzenia, nawet nie mówimy sobie czesc). Napisał, że podobam mu sie, mam fajny styl i w ogóle. Teraz często piszemy ze soba, on chce sie spotakc. Ale ja nie wiem co robic. Wiem, ze jestem nie fair w stosunku do obu chłopaków. Kiedy piszę z tym sąsiadem jestem bardzo szczęśliwa, myślę potem cały czas o nim, a kiedy pisze z tym drugim chłopakiem czuję to samo. Co robic? help!

casablanca 
Zaawansowany
Zniewolone zmysły.

Pomogła: 8 razy
Wysłany: Czw Lip 31, 2008 16:39   

To help na końcu rodem Bravo.

Spotkaj się z tym co się odezwał, zobaczysz jak się przy nim czujesz.
Potem może będzie Ci łatwiej podjąć decyzję.
Jeżeli nie, żaden nie jest dla Ciebie. (;

„Z głupkami nie ma sensu rozmawiać. Przed głupkami trzeba się bronić.” - Wojciech Cejrowski
„Tak więc trwają wiara, nadzieja, miłość - te trzy: z nich zaś największa jest miłość.” (1 Kor 13, 13)
Nie istnieje droga na skróty do miejsca, do którego warto dojść.

Memento mori.
Nic nie jest tak piękne i ponadczasowe jak polska muzyka rockowa.
Rok szkolny, czyli ograniczenie pobytu na nastolatkowie.com.pl.

EwincE 
Amator
królowa biedronek.

Pomogła: 8 razy
Wysłany: Czw Lip 31, 2008 16:59   

tak casablanca, ma rację.
najpierw bliżej poznaj chłopaka, który zaczął niedawno do Ciebie pisać a dopiero potem wybierz miedzy sąsiadem a tym 'nowym'.
a może żaden nie jest dla Ciebie?
przemyśl.
wszystko powoli kończy się,
traci sens``

################
jaaaa.! xX

Mroczna Sadystka 
Znawca
Niewyżyta ;*

Pomogła: 40 razy
Wysłany: Czw Lip 31, 2008 17:09   Re: ja jedna - ich dwóch

wronka napisał/a:
Mam sąsiada starszego ode mnie o 7 lat.

Ty 15, on 22...

Cytat:
Często ze sobą piszemy, on mówi mi czułe słówka, kiedyś na festynie powiedział do mojej kumpeli powiedział, ze nie moze z nia teraz gadac, bo musi isc do "teściów" (czyli moich rodizców).

to pewnie jakis zartownis z tego chlopaka, chyba nie bierzesz takich tekstów na powaznie?

Cytat:
Przez przypadek kiedys dowiedizałam sie, że w przyszło.ści chciałby sie ze mna ozenic i w ogóle.

w jaki sposob sie o tym dowiedzialas?

Cytat:
Do niedawna myślałam, ze też coś do niego czuje i że jestem pewna swoich uczuc.

tylko nie pisz, ze myslalas, iz go kochasz? nie daj sie nabrac na mile slowka i te przuypadkowo uslyszane plotki.

Cytat:
Jednak ostatnio otrzymałam wiadomośc od pewnego chłopaka (znamy sie tylko z widzenia, nawet nie mówimy sobie czesc). Napisał, że podobam mu sie, mam fajny styl i w ogóle.

Ciekawe, skąd by miał twój numer. Nawet cześc ci nie mowi, a nagle mu sie spodobałaś. Pewnie sobie jaja robi.

Cytat:
Teraz często piszemy ze soba, on chce sie spotakc. Ale ja nie wiem co robic. Wiem, ze
jestem nie fair w stosunku do obu chłopaków. Kiedy piszę z tym sąsiadem jestem bardzo szczęśliwa, myślę potem cały czas o nim, a kiedy pisze z tym drugim chłopakiem czuję to samo. Co robic? help!

Wcale, ze nie jestes "nie fair", przeciez zadnemu nic nie obiecywalas i nie dawalas nadziei na cos więcej. Po prostu masz kolegow, obydwaj ci sie bardzo podobają i tyle. Spotkaj się z tym chlopakiem, z ktorym piszesz smsy, moze naprawde okazac sie fajny. Ja mysle, ze jakbys miala byc z ktoryms z nich, to z tym drugim, bo 7 lat roznicy w tym wieku, to jednak sporo. Szukaj sobie towarzystwa w swoim wieku ;) A nie sadze, aby tamten starszy chlopak czul cos do ciebie. On tez traktuje ciebie jaka dobrą kolezanke.

niunia16
Praktykant

Wysłany: Czw Lip 31, 2008 17:45   

Spotkaj się z chłopakiem z którym piszesz i lepiej go poznaj.. Między tobą a twoim sąsiadem jest spora różnica wieku, więc może lepiej poszukaj kogoś bardziej w swoim wieku..

urke93 
Dyskutant
Tańcząca z wilkami

Pomogła: 16 razy
Wysłany: Czw Lip 31, 2008 18:45   

Nie masz powodu żeby czuć sie nie fair wobec tych chłopaków. Przecież nie jesteś z żadnym z nich. Na twoim miejscu baczniej zaczęłabym się przyglądać temu "nowemu' chłopakowi. Nie sadzisz, ze między sąsiadem i tobą jest zbyt duża różnica wieku? :/ Najlepiej poczekaj jak się sprawy potoczą, który z nich wykaże większe zainteresowanie (bo to nie ty powinnaś latać za nimi, ale oni za tobą ;) ) Nie przekreślaj jak na razie żadnego z nich, nie wybieraj dopóki nie masz pewności, ale też nie okłamuj ich, że są jedynymi, nie ukrywaj obecności tego drugiego, bo przecież żadnej obietnicy nie składałaś ;) Poczekaj co los przyniesie, czas jest najlepszym doradcą :peace:

Książki są jak ludzie,
jednych nie warto nawet poznawać,
innych poznajesz,
ale na drugi dzień już o nich nie pamiętasz,
a z niektórymi warto spędzić każdy dzień,
całe życie...

Szyna 
Początkujący

Wysłany: Czw Lip 31, 2008 19:02   

Nie jestes nie fair, ale pamiętaj, że jeśli będziesz już z którymś z nich, to nie "kręć" z drugim.
P.s. Ten sąsiad nie jest dla Ciebie troche za stary ?

Olka 
Zaawansowany
...Tuere me Deus...

Pomogła: 19 razy
Wysłany: Czw Lip 31, 2008 19:53   

Leć na dwa fronty, potem wybierz lepszego:) czasami trzeba myśleć tylko o sobie ;)

Hipolit 
Nowicjusz
Ku przyszłości

Wysłany: Czw Lip 31, 2008 19:55   

wronka, czas jest teraz Twoim najlepszym doradcą a nie oszukujesz nikogo bo z żadnym nie jesteś i żadnemu nic nie onbiecujesz (chyba :P )

CałaOna 
Początkujący

Pomogła: 7 razy
Wysłany: Czw Lip 31, 2008 20:44   

urke93 napisał/a:
Nie masz powodu żeby czuć sie nie fair wobec tych chłopaków. Przecież nie jesteś z żadnym z nich. Na twoim miejscu baczniej zaczęłabym się przyglądać temu "nowemu' chłopakowi. Nie sadzisz, ze między sąsiadem i tobą jest zbyt duża różnica wieku? :/ Najlepiej poczekaj jak się sprawy potoczą, który z nich wykaże większe zainteresowanie (bo to nie ty powinnaś latać za nimi, ale oni za tobą ;) ) Nie przekreślaj jak na razie żadnego z nich, nie wybieraj dopóki nie masz pewności, ale też nie okłamuj ich, że są jedynymi, nie ukrywaj obecności tego drugiego, bo przecież żadnej obietnicy nie składałaś

Podpisuje sie pod tym rekami i ...nogą też :P

THEY DON'T KILL ME, THEY ONLY CAN MAKE ME STRONGER!!!

no i jeszcze :P ..I can be sweet dreams or a beautiful nightmare ..choć zdecydowanie wolę to pierwsze :D

xawierek15
Nowicjusz

Wysłany: Czw Lip 31, 2008 21:11   

ja na twoim miejscu przestałbym oglądać brazylijskie seriale i sprawdził, który jest lepszy w łóżku, a tak na poważnie to daj sobie spokój, bo na pierwszy rzut oka widać, że nie masz zielonego pojęcia o czym ty piszesz i po co do jasnej cholery pytasz się obcych ludzi o sprawy osobiste? Nie wiesz, że może ci odpowiedzieć taki debil jak ja?

Wazelina 
Boss
Einstein forum.

Pomogła: 26 razy
Ostrzeżeń:
 1/4/6
Wysłany: Czw Lip 31, 2008 21:18   

Ee tam, ja bym leciała na dwa fronty. W ostateczności nie wybrałabym żadnego, bo wiadomo różnica wieku, ale sama zabawa przednia. :D

Hoakina 
Początkujący
Dupa Fryne.

Pomogła: 1 raz
Ostrzeżeń:
 1/4/6
Wysłany: Czw Lip 31, 2008 21:29   

Sprawdź, który z nich jest lepszy w łóżku.

wronka 
Dyskutant

Pomogła: 5 razy
Wysłany: Pon Sie 04, 2008 10:48   

Dzięki wszystkim za odpowiedzi ;) Temat mozna już zamknąc ;)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi