Wysłany: Czw Lip 31, 2008 16:33 ja jedna - ich dwóch
Mam sąsiada starszego ode mnie o 7 lat. Często ze sobą piszemy, on mówi mi czułe słówka, kiedyś na festynie powiedział do mojej kumpeli powiedział, ze nie moze z nia teraz gadac, bo musi isc do "teściów" (czyli moich rodizców). Przez przypadek kiedys dowiedizałam sie, że w przyszło.ści chciałby sie ze mna ozenic i w ogóle. Do niedawna myślałam, ze też coś do niego czuje i że jestem pewna swoich uczuc. Jednak ostatnio otrzymałam wiadomośc od pewnego chłopaka (znamy sie tylko z widzenia, nawet nie mówimy sobie czesc). Napisał, że podobam mu sie, mam fajny styl i w ogóle. Teraz często piszemy ze soba, on chce sie spotakc. Ale ja nie wiem co robic. Wiem, ze jestem nie fair w stosunku do obu chłopaków. Kiedy piszę z tym sąsiadem jestem bardzo szczęśliwa, myślę potem cały czas o nim, a kiedy pisze z tym drugim chłopakiem czuję to samo. Co robic? help!
Spotkaj się z tym co się odezwał, zobaczysz jak się przy nim czujesz.
Potem może będzie Ci łatwiej podjąć decyzję.
Jeżeli nie, żaden nie jest dla Ciebie. (;
_________________ Czy świat umrze choć trochę, kiedy ja umrę? H. Poświatowska
„Z głupkami nie ma sensu rozmawiać. Przed głupkami trzeba się bronić.” - Wojciech Cejrowski
„Tak więc trwają wiara, nadzieja, miłość - te trzy: z nich zaś największa jest miłość.” (1 Kor 13, 13)
Nie istnieje droga na skróty do miejsca, do którego warto dojść. Memento mori. Nic nie jest tak piękne i ponadczasowe jak polska muzyka rockowa.
Rok szkolny, czyli ograniczenie pobytu na nastolatkowie.com.pl.
tak casablanca, ma rację.
najpierw bliżej poznaj chłopaka, który zaczął niedawno do Ciebie pisać a dopiero potem wybierz miedzy sąsiadem a tym 'nowym'.
a może żaden nie jest dla Ciebie?
przemyśl.
_________________ `` nic nie jest wieczne,
stałe, niezmienne,
inna byłam a inna będe...
wszystko powoli kończy się,
traci sens``
################
jaaaa.! xX
Pomogła: 40 razy Wiek: 19 Dołączyła: 09 Lip 2008 Posty: 791 Skąd: z horroru
Wysłany: Czw Lip 31, 2008 17:09 Re: ja jedna - ich dwóch
wronka napisał/a:
Mam sąsiada starszego ode mnie o 7 lat.
Ty 15, on 22...
Cytat:
Często ze sobą piszemy, on mówi mi czułe słówka, kiedyś na festynie powiedział do mojej kumpeli powiedział, ze nie moze z nia teraz gadac, bo musi isc do "teściów" (czyli moich rodizców).
to pewnie jakis zartownis z tego chlopaka, chyba nie bierzesz takich tekstów na powaznie?
Cytat:
Przez przypadek kiedys dowiedizałam sie, że w przyszło.ści chciałby sie ze mna ozenic i w ogóle.
w jaki sposob sie o tym dowiedzialas?
Cytat:
Do niedawna myślałam, ze też coś do niego czuje i że jestem pewna swoich uczuc.
tylko nie pisz, ze myslalas, iz go kochasz? nie daj sie nabrac na mile slowka i te przuypadkowo uslyszane plotki.
Cytat:
Jednak ostatnio otrzymałam wiadomośc od pewnego chłopaka (znamy sie tylko z widzenia, nawet nie mówimy sobie czesc). Napisał, że podobam mu sie, mam fajny styl i w ogóle.
Ciekawe, skąd by miał twój numer. Nawet cześc ci nie mowi, a nagle mu sie spodobałaś. Pewnie sobie jaja robi.
Cytat:
Teraz często piszemy ze soba, on chce sie spotakc. Ale ja nie wiem co robic. Wiem, ze
jestem nie fair w stosunku do obu chłopaków. Kiedy piszę z tym sąsiadem jestem bardzo szczęśliwa, myślę potem cały czas o nim, a kiedy pisze z tym drugim chłopakiem czuję to samo. Co robic? help!
Wcale, ze nie jestes "nie fair", przeciez zadnemu nic nie obiecywalas i nie dawalas nadziei na cos więcej. Po prostu masz kolegow, obydwaj ci sie bardzo podobają i tyle. Spotkaj się z tym chlopakiem, z ktorym piszesz smsy, moze naprawde okazac sie fajny. Ja mysle, ze jakbys miala byc z ktoryms z nich, to z tym drugim, bo 7 lat roznicy w tym wieku, to jednak sporo. Szukaj sobie towarzystwa w swoim wieku A nie sadze, aby tamten starszy chlopak czul cos do ciebie. On tez traktuje ciebie jaka dobrą kolezanke.
_________________ "Na razie" pisze się osobno!!!
"Bywają wielkie zbrodnie na świecie, ale chyba największą jest zabić miłość..."
Spotkaj się z chłopakiem z którym piszesz i lepiej go poznaj.. Między tobą a twoim sąsiadem jest spora różnica wieku, więc może lepiej poszukaj kogoś bardziej w swoim wieku..
Nie masz powodu żeby czuć sie nie fair wobec tych chłopaków. Przecież nie jesteś z żadnym z nich. Na twoim miejscu baczniej zaczęłabym się przyglądać temu "nowemu' chłopakowi. Nie sadzisz, ze między sąsiadem i tobą jest zbyt duża różnica wieku? Najlepiej poczekaj jak się sprawy potoczą, który z nich wykaże większe zainteresowanie (bo to nie ty powinnaś latać za nimi, ale oni za tobą ) Nie przekreślaj jak na razie żadnego z nich, nie wybieraj dopóki nie masz pewności, ale też nie okłamuj ich, że są jedynymi, nie ukrywaj obecności tego drugiego, bo przecież żadnej obietnicy nie składałaś Poczekaj co los przyniesie, czas jest najlepszym doradcą
_________________ Ze mną można tylko w dali zniknąć cicho...
Książki są jak ludzie,
jednych nie warto nawet poznawać,
innych poznajesz,
ale na drugi dzień już o nich nie pamiętasz,
a z niektórymi warto spędzić każdy dzień,
całe życie...
Pomógł: 5 razy Wiek: 16 Dołączył: 02 Cze 2008 Posty: 205 Skąd: Radom
Wysłany: Czw Lip 31, 2008 19:02
Nie jestes nie fair, ale pamiętaj, że jeśli będziesz już z którymś z nich, to nie "kręć" z drugim.
P.s. Ten sąsiad nie jest dla Ciebie troche za stary ?
Nie masz powodu żeby czuć sie nie fair wobec tych chłopaków. Przecież nie jesteś z żadnym z nich. Na twoim miejscu baczniej zaczęłabym się przyglądać temu "nowemu' chłopakowi. Nie sadzisz, ze między sąsiadem i tobą jest zbyt duża różnica wieku? Najlepiej poczekaj jak się sprawy potoczą, który z nich wykaże większe zainteresowanie (bo to nie ty powinnaś latać za nimi, ale oni za tobą ) Nie przekreślaj jak na razie żadnego z nich, nie wybieraj dopóki nie masz pewności, ale też nie okłamuj ich, że są jedynymi, nie ukrywaj obecności tego drugiego, bo przecież żadnej obietnicy nie składałaś
Podpisuje sie pod tym rekami i ...nogą też
_________________ There's No Star In Heaven That We Can't Reach If We Tryin'
THEY DON'T KILL ME, THEY ONLY CAN MAKE ME STRONGER!!!
no i jeszcze ..I can be sweet dreams or a beautiful nightmare ..choć zdecydowanie wolę to pierwsze
ja na twoim miejscu przestałbym oglądać brazylijskie seriale i sprawdził, który jest lepszy w łóżku, a tak na poważnie to daj sobie spokój, bo na pierwszy rzut oka widać, że nie masz zielonego pojęcia o czym ty piszesz i po co do jasnej cholery pytasz się obcych ludzi o sprawy osobiste? Nie wiesz, że może ci odpowiedzieć taki debil jak ja?