Pomogła: 15 razy Wiek: 15 Dołączyła: 08 Lip 2007 Posty: 1219 Skąd: Z krainy marzeń ;)
Wysłany: Pią Wrz 05, 2008 20:15 Jak dać mu 'kosza'?
Więęęc, mam taki problem. Zabujał się we mnie pewien chłopak [do tego najlepszy przyjaciel mojego byłego]. Bardzo go polubiłam, długo się tylko kolegowaliśmy, jednak on już nie raz wyznał mi miłość. Przytula mnie, chce się ze mną spotykać. Dałam sobie trochę czasu, myślałam, że po czasie coś we mnie drgnie i choć trochę odwzajemnię jego uczucie. Nie umiałam go okłamywać. Rozmawiałam z nim kilka razy szczerze... Powiedziałam co o tym myślę, że go tylko lubię i nigdy nic więcej z tego nie będzie, że chcę się z nim tylko kumplować. Powiedział, że rozumie, a na drugi dzień miał doła z tego powodu. Przeszło mu. Myślałam, że jakoś się ułoży. A on dalej mówi, że kocha, mówi mi ''skarbie'' itd. Raz z wielkimi pretensjami powiedział: ''ja tak bardzo się staram, a ty tego nie widzisz''. Cóż ja poradzę?
Nie wiem co robić. Widocznie moje gadanie i poważne rozmowy do niego nie docierają. Nie chcę urywać tej znajomości, ale nie potrafię go pokochać.
Jak mam do niego dotrzeć?
[tekst kopiowany kilkakrotnie]
_________________ Jeszcze raz z tobą być dzisiaj chce
jeszcze raz dotknąć Cię i uwolnić sny
minęło tyle dni ze nie warto liczyć ich
jednak wciąż pragnę Cię mocno tak
tamtych dni mi brak
z Tobą chwil mi brak
zabijasz mnie kiedy zabierasz moje marzenia
Powiedziałam co o tym myślę, że go tylko lubię i nigdy nic więcej z tego nie będzie, że chcę się z nim tylko kumplować.
bardzo dobrze mu zakomunikowałaś. Prosto i bez owijania w bawełnę Skoro ten przekaz do niego nie dotarł, trudno, może za jakiś czas zrozumie. A Ty dalej traktuj go po prostu jak kolegę, badz obojętna na jego zaloty. Gdy gość zobaczy,że to nie przynosi rezultatu powinien dać Ci spokój i poprzestać na etapie koleżeństwa
_________________ There's No Star In Heaven That We Can't Reach If We Tryin'
THEY DON'T KILL ME, THEY ONLY CAN MAKE ME STRONGER!!!
no i jeszcze ..I can be sweet dreams or a beautiful nightmare ..choć zdecydowanie wolę to pierwsze
Bardzo dobrze zrobiłaś. Czas wszystko wyjaśni i poukłada, on kiedyś na pewno zrozumie, że na siłę do związku zmusić Cię nie może. Wiadome, że przez pierwszy okres czasu nadal będzie starał zwrócić na Ciebie uwagę, ale ty traktuj do z dystansem. Nie obwiniaj się o to, że on przecież tak się stara, to naprawdę nie jest Twoja wina. Lekceważ go pod tym względem, on ochłonie i z czasem na pewno będzie coraz lepiej.
_________________ "Wiedzieć, że się wie, co się wie, oraz że się nie wie, czego się nie wie- oto prawdziwa wiedza"
Konfucjusz
Pomogła: 15 razy Wiek: 15 Dołączyła: 08 Lip 2007 Posty: 1219 Skąd: Z krainy marzeń ;)
Wysłany: Nie Wrz 07, 2008 09:35
Dziękuję .
_________________ Jeszcze raz z tobą być dzisiaj chce
jeszcze raz dotknąć Cię i uwolnić sny
minęło tyle dni ze nie warto liczyć ich
jednak wciąż pragnę Cię mocno tak
tamtych dni mi brak
z Tobą chwil mi brak
zabijasz mnie kiedy zabierasz moje marzenia
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 26 Kwi 2006 Posty: 4691 Skąd: się tu wziąłeś?
Wysłany: Nie Wrz 21, 2008 17:22
agusia_93, jak chłopak, przyjaciel się zakochuje, przykro jest mi to mówić, ale przyjaźni z tego z powrotem nie będzie.Ja zawsze wychodziłam z takiego 'dawania kosza' jako bezwzględna głupia idiotka bez serca. Powiedz wprost, że go nie kochasz, jest dla Ciebie przyjacielem i jak nie zrozumie, to trudno.
innego powołania, jak wzbudzanie tego światła
na twarzach otaczających nas ludzi.'
A.Camus
Pomógł: 10 razy Wiek: 18 Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 1426 Skąd: Od mamy
Wysłany: Pon Wrz 22, 2008 12:38
Cytat:
Raz z wielkimi pretensjami powiedział: ''ja tak bardzo się staram, a ty tego nie widzisz''.
Rzuć czymś: Ja tego nie doceniam, bo mi nie zależy. Lubie to wszystko. aż do skutku.
Cytat:
Jak mam do niego dotrzeć?
Śrubokrętem.
P.S
Czy to nie jest po prostu irytujące?
Zmieniło się wiele.
Teraz pozostaje Ci albo być z nim {czego nie chcesz i ja bym Ci nie radziła takiego rozwiązania} albo.. zerwać , ochłodzić znajomość.
Chłopak mógłby pomyśleć, że dajesz mu jednak znaki, że chcesz z nim być.
Niestety... life is brutal.
_________________ Wszystko co czarnobiałe w człowieku jest piękne.
Bo nigdy nie jest czarne i nigdy nie jest białe.
To czyni go wyjątkowym. W duszy każdego z nas biel miesza się z czernią. Zależnie od sytuacji. Wolę być czarnobiała.
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 14 Lip 2008 Posty: 363
Wysłany: Sob Wrz 27, 2008 13:44
Bardzo dobrze zrobiłaś mówiąc mu prosto z mostu, że nic z tego, nie zostawiając mu nadziei, nie mówiąc 'może kiedyś'.
Wiadomo-życie jest przewrotne i różnie może być, ale póki co takie słowa tylko by pogorszyły sytuację.
Nie lubię tego robić i tego radzić, ale w tym przypadku poradziłabym Ci po prostu odsunąć się od niego. Nie chciałaś tego robić- zachowałaś się dojrzale, rozmawiałaś poważnie. Nie dotarło? Niestety trzeba rozegrać to inaczej. Może kiedyś zrozumie...