Wysłany: Sro Sie 27, 2008 18:40 Jak przekonać dziewczynę do siebie?
Siemka. Jestem tu nowy. Mam do was pytanie. Otóż gadam z pewna dziewczyna na gg i wreszcie zgodziła sie spotkac. Znamy sie z widzenia. I jest problem, jest nieszczesliwie zakochana w takim chłopaku który kilka lat temu był jej przyjacielem i od tamtego czasu sie nie widzieli i nie moze o nim zapomniec. I tu mam do was pytanie jak moge ja przekonac do siebie i zrobic tak zeby zapomniała o nim a zaczeła powaznie myslec o mnie. Sory za błedy.
Przeczytaj regulamin i staraj się następnym razem poprawnie nazwać temat, to na pewno wtedy więcej osób ci pomoże //Mroczna Sadystka.
Pomogła: 12 razy Wiek: 13 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 4298 Skąd: z plaży w Sopocie...
Wysłany: Sro Sie 27, 2008 20:50
Wspieraj ja, bądź przy niej, wykazuj zainteresowanie. bądź cierpliwy i do niczego jej nie zmuszaj.
_________________ po prostu! w ogóle! na pewno! naprawdę ! nie z czasownikami piszemy OSOBNO !
"Tylko nie trzeba sobie, drogi sąsiedzie, zaprzątać głowy wielkimi planami, niech mi pan wierzy! Ja, na przykład, chciałem przewędrować cały świat. Ale cóż, okazało się, że wypadło inaczej. Widzę stąd tylko bardzo nieznaczny kawałek tego świata. Myślę zresztą, że nie najlepszy jego kawałek, ale, powtarzam, to nie jest takie straszne."
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.
1. Nie bądź natarczywy.
2. Okazuj zrozumienie.
3. Wspieraj ją.
4. Patrz prosto w oczy.
5. Daj jej do zrozumienia, że tamten chłopak to przeszłość i że powinna o nim zapomnieć, bo życie jej się marnuje.
_________________ Niemal każdy usprawiedliwia taką namiętność, jaką dostrzega w sobie. - Seneka Młodszy
Nie spuszczamy z oczu cudzych błędów, a własne chowamy za plecami. - Seneka M.
Po prostu bądź blisko, a sama prędzej czy później stwierdzi, że przeżywanie tego faceta jest kiepskim pomysłem.
_________________ STRIP SAMBA! http://youtube.com/watch?v=HoyQwrviMbs Eu sou um barco na imensidao do mar
Com saudade do meu porto
Navego, navego, navego nas ondas do mar
Vento me leva pra la de novo
Nie bądź natrętny. Pokaż jej, że Ci zależy. I czas, czas, czas...
_________________ Czy świat umrze choć trochę, kiedy ja umrę? H. Poświatowska
„Z głupkami nie ma sensu rozmawiać. Przed głupkami trzeba się bronić.” - Wojciech Cejrowski
„Tak więc trwają wiara, nadzieja, miłość - te trzy: z nich zaś największa jest miłość.” (1 Kor 13, 13)
Nie istnieje droga na skróty do miejsca, do którego warto dojść. Memento mori. Nic nie jest tak piękne i ponadczasowe jak polska muzyka rockowa.
Rok szkolny, czyli ograniczenie pobytu na nastolatkowie.com.pl.
Po 1. nie możesz być nachalny!
Po 2. delikatnie okazuj jej zainteresowanie, żeby się biedna nie wystraszyła
Po 3. bądź sobą
Po 4. wykaż się jakąś inicjatywą (spacer, kino w pochmurny dzień - oczywiście oficjalnie to tak.. po przyjacielsku)
Po 5. bądź z nią na dobre i na złe
Po 6. mów o sobie dużo, ale jeszcze więcej słuchaj jej i staraj się wnieść coś do rozmowy/pomóc z Twojego punktu widzenia, interesuj się jej sprawami - to się ceni
Po 7. nic na siłę, przecież macie czas i nigdzie Ci się chyba nie spieszy?
Po 8. a tamtym chłopaku możesz wspominać mimochodem same te gorsze rzeczy, może nawet lekko jej go obrzydzając
Po 9. UDOWODNIJ JEJ, ŻE JESTEŚ OD NIEGO DUŻO WSPANIALSZY, BO NAPRAWDĘ CI ZALEŻY !