forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Kocham dziewczynę, ale dla niej jestem tylko przyjacielem
Autor Wiadomość
realista 
Nowicjusz
Fall in love

Wysłany: Nie Sie 03, 2008 21:58   Kocham dziewczynę, ale dla niej jestem tylko przyjacielem

No wiec pojawiam sie znowu... Tym razem z ogromnym problemem od którego wszystko może zależeć.

Streszcze wszystko bardzo krótko żeby przyblizyc sytuacje. Poznałem super dziewczyne, gramy w jednym zespole itp. Zaczęliśmy sie spotykać poza próbami... Wszystko kreciło sie super... Gadaliśmy "o nas" usłyszałem że potrzebuje czasu zeby to jakos poukładać.. Powiedziała, ze jej na mnie zalezy, że nie chce sie na razie wiązać... Doradziliście, żeby starać się dalej. To trwało jakiś czas, aż zbliżyliśmy sie do siebie bardziej... Jakieś dotkniecia... Ogólnie czad :P Potem zaczeło coś sie psuc... Pogadalismy znowu tak powaznie i powiedziała że trzyma mnie na dystans, bo nie chce sie wiazac...

A dzisiaj usłyszałem, że ten dystans był głownie po to żeby odciac sie od złosliwych komentarzy innych... No i nie chciała by było coś poza przyjaźnią (w którą i tak nie wierze)... Nie pisałem tego nigdy... Kocham ją! Wiem to teraz po trzech miesiącach... Co mam robić dalej? Cały czas mi mówi, że jestem jej najlepszym przyjacielem itp... Pomóżcie

Na przyszłośc prosiłabym, abys nauczył się odpowiednio nazwać swój problem.//Mroczna Sadystka.

Jasne sorki :) //realista

Poczciwiec 
Początkujący

Wysłany: Nie Sie 03, 2008 22:01   

Brawo jesteś jej najlepszym przyjacielem !

I to Ci powinno wystarczyć bo więcej to Ty już raczej nie wskórasz.

realista 
Nowicjusz
Fall in love

Wysłany: Nie Sie 03, 2008 22:35   

A może po prostu jej powiedzieć, co czuję naprawde... Tylko czy to przypadkiem nie zaskutkuje zerwaniem naszych kontaktów??? Dajcie znać

Szyna 
Początkujący

Wysłany: Nie Sie 03, 2008 22:40   

realista napisał/a:
A może po prostu jej powiedzieć, co czuję naprawde...

jeżeli przyjaźń z nią Cię nie zadowala, to powiedz. Albo wszystko, albo nic...

Poczciwiec 
Początkujący

Wysłany: Nie Sie 03, 2008 22:45   

Możesz zaryzykować. W sumie to Ci już nawet nic innego nie zostało. Z tym, że nie spodziewaj się zbyt dobrego efektu. Możesz stracić ją nawet jako przyjaciółkę.

W sumie to i tak na przyjaźni z nią Ci nie zależy więc co masz do stracenia ?

silent
Nowicjusz

Wysłany: Nie Sie 03, 2008 23:07   

zrób coś szalonego, co by się jej spodobało. Powiedz jej wprost, że ją kochasz ale tak szczerze pogadajcie.

Burokay007 
Nowicjusz

Wysłany: Nie Sie 03, 2008 23:50   

Powiedz jej prawde,nic nie stracisz bo "przyjażniąc" sie z Nią Ty będziesz bardzo cierpiał a Ona będzie sie dobrze bawić... :> wyjaw swoje uczucia do niej i Tyle...

casablanca 
Moderator
zniewolone zmysły.

Pomogła: 8 razy
Wysłany: Pon Sie 04, 2008 00:09   

realista napisał/a:
Cały czas mi mówi, że jestem jej najlepszym przyjacielem

Więc widocznie nim jesteś. I masz dwa wyjścia.
1. Powiedzieć jej co czujesz i
a. żyć z nią długo i szczęśliwie, jeżeli ona to odwzajemnia.
b. zepsuć tą przyjaźń.
2. Nic nie mówić i przemilczeć sprawę i mieć pewność, że nadal będzie dla Ciebie tylko/aż przyjaciółką.
Wszystko co dobre jest albo tuczące, albo niemoralne.
Rok szkolny, czyli ograniczenie pobytu na nastolatkowie.com.pl.

Gość Mam coś dla Ciebie! Klik!

stelline 
Amator
pretty in pain

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Pon Sie 04, 2008 08:01   

casablanca prawdę mówi ^^.
Ja poradzę jednak nie udawać... będziesz się męczył.
Przyjaźń to wiele, jednak nie wytrzymasz, gdy np. ona zacznie spotykać się z innym.
Jeśli jest prawdziwą przyjaciółką, to nawet, jeśli nie odwzajemnia Twoich uczuć, nie zabierze Ci tej przyjaźni , jeśli nie będziesz tego chciał.
Kto nie ryzykuje, nie wygrywa...
Szyna napisał/a:
Albo wszystko, albo nic...

realista 
Nowicjusz
Fall in love

Wysłany: Pon Sie 04, 2008 10:19   

Widze, że zdania podzielone :P

Heh, to rzeczywiscie trudno... Czy się męczę? Jak jasna cholera... Najłatwiej byłoby powiedzieć . Poczekam na odpowiedni moment... Gram koncert w sobote - zadedykuje jakąś romantyczną piosenkę...

Ale to troche dziwne... Na początku jest super, zaczelismy sie do siebie zblizac... a ona nagle wyskakuje z jakimś "dystansem"... Jeśli od początku by jej sie nie podobało to mysle ze nie robiłaby nic takiego...

Oska
[Usunięty]

Wysłany: Pon Sie 04, 2008 11:37   

No to nieźle, zamiast facetem zostałeś przyjaciółką z kutasem.
Ja bym postawił wszystko na jedną kartę, albo tak albo nje ;)

Delicious 
Dyskutant
Otwieram oczy...

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Pon Sie 04, 2008 18:35   

A ja powiem Ci tak: poczekaj jeszcze troche i nie rób nic. Zostan na razie przyjacielem. Mówię z własnego doswiadczenia, przyjaźniłam sie ponad rok z moim obecnym chłopakiem zanim do niego dotarło, że to jednak cos więcej niż tylko przyjaźń ;)

Olka 
Zaawansowany
...Tuere me Deus...

Pomogła: 19 razy
Wysłany: Pon Sie 04, 2008 20:02   

Raz na wozie raz pod wozem. Próbuj... Powiedz, jak masz żałować że nie powiedziałeś (może jej nagle zabraknąć - nie daj Boże) to lepiej żałuj że to zrobiłeś...

rozkołysz świat 
Uzależniony
żonka Coelho :*

Pomogła: 17 razy
Wysłany: Pon Sie 04, 2008 20:23   

realista napisał/a:
Wiem to teraz po trzech miesiącach... Co mam robić dalej? Cały czas mi mówi, że jestem jej najlepszym przyjacielem itp... Pomóżcie
Wow to dlugo juz tak 'kręcicie' :)
realista napisał/a:
dzisiaj usłyszałem, że ten dystans był głownie po to żeby odciac sie od złosliwych komentarzy innych...
a co ją obchodzą inni ? powiedz jej to :]
No nie wiem chłopie już co Ci doradzić..hm.. dziwna jest,zapytaj wprost,postaw sprawę jasno,powiedz co czujesz i zapytaj o to samo,nie ma co sie domyślać i czekac bo tak można kolejne 2 miesiące albo i więcej :)
Hen, do gwiazd
Ogrzać niebo marzeniem~~

Przyga 
Nowicjusz
((((;

Wysłany: Pon Sie 04, 2008 20:29   

Miałam bardzo podobną sytuacje... W moim przypadku raczej nic z tego. Ale próbuj. Kto wie.... Może coś z tego będzie.

Odpowiedz do tematu