powiedz swojej dziewczynie, najgorsze co możesz zrobić to odejść bez wyjaśnienia i pożegnania. Rak to straszna choroba, jednak wykryta wcześnie jest w 95% wyleczalna (tak właśnie ostatnio powiedział mi lekarz). Poddaj się chemii co ci szkodzi? A przeszczep? wiem, ze się na niego czeka i to czasem latami, ale nie biorą tego pod uwagę?
Pomogła: 7 razy Wiek: 22 Dołączyła: 11 Wrz 2007 Posty: 1078 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią Sie 08, 2008 14:32
Sofia napisał/a:
Ale uważam, że kłamie, bo nie ma czegoś takiego jak "rak złośliwy serca".
"Nowotwory pierwotne serca są rzadkimi guzami, stwierdzanymi z częstością 3:10 000 autopsji. W 75% przypadkach są niezłośliwe. 20-40 razy częstsze są przerzuty nowotworowe do serca, ale serce (zazwyczaj osierdzie) też jest rzadką lokalizacją ognisk przerzutowych, spotykaną w około 5% przerzutów." Czytaj ze zrozumieniem.
Radze Jej powiedziec, bo i tak sie przeciez dowie. Co do chemii to nawet sie nie dziwie...
_________________ "Sprawiedliwość ma oczy i fiskalną kasę.
Podstawowe wartości spłonęły jak papier"
macie racje:) porozmawiam z nią ale na chemie sie nie zgodze na 95% bo ... bo nie ... heh niewiem jak napisać... po prostu myśle że jeśli chemia będzie wprost na serce to może je zniszczyć i to przedłuży troche życie ale będe przypięty do łóżka więc co z tego będzie?? zresztą tak też mówi lekarz ... a ja jeśli już to chce muc jeszcze komuś pomuc bo chemia może też zniszczyć inne organy więc.... no ale jak widać ja do 5% mam pecha więc może zmienie zdanie ale wątpie porozmawiam zz agą szczerze i mam nadzieje podejme słuszną decyzje... nigdy nie miałem przed sobą tak trudnej chwili... chciałem jej tego oszczędzić ( dzięki za rady:)
Ja rowniez bym powiedzial, jesli mimo wszysko bedzie obok, niekoniecznie z Toba ale po prostu obok, z pewnoscia doda Ci sil w walce z choroba i nada spedzonemu przez was razem czasu, poczucia dobrej decyzji co do wyboru nie tyle dziewczyny, co czlowieka ktorym ma szanse sie okazac.
_________________ Poczujesz zapach kwiatow ale nie bedziesz wiedziala, ze to odemnie.
i bardzo dobrze, ze jej powiesz tylko nie ukrywaj niczego, im wczesniej dowie sie od Ciebie tym lepiej. wspołczuje ci bardzo... ale jeszcze jest 5% szansy, ze zmienisz zdanie co do chemii.. mysle, że dziewczyna też bedzie cie namawiała. poza tym chcesz pomoc innym, żeby oni mogli zyc, czyli chcesz zatowac czyjes zycie? czemu nei chcesz ratowac swojego? tez jest tego warte, na pewno
hin91, współczuję Ci, to fakt, ale według mnie jesteś kompletnym egoistą. Możesz mnie nazwać teraz hieną, cyniczną świnią, ale to prawda. Miast walczyć o życie (a nóż się uda), Ty się poddajesz, chcesz zostawić dziewczynę, itepe. Trochę głupio robisz, IMO.
Radzę Ci to, bo zakładam, że nie kłamiesz i po prostu Ci współczuję, a co...
_________________ Mówią Ci ciągle: "ustąp głupszemu" i dlatego ten świat wygląda, jak wygląda.
Pomógł: 1 raz Wiek: 16 Dołączył: 07 Sie 2008 Posty: 32 Skąd: wziąść na piw0 ?
Wysłany: Pią Sie 08, 2008 20:00
Vatterbee napisał/a:
hin91 według mnie jesteś kompletnym egoistą
egoistą ? przecież nawet lekarze mu powiedzieli ze chemia tylko uszkodzi jego serce, a poza tym nie zgadza się na chemię bo chce oddać pozostałe zdrowe organy dla innych potrzebujących. . . to bardzo szlachetne i podziwiam Cie.
Vatterbee nie nazwe cie hieną rozumiem jak to wygląda z innej prespektywy młody chłopak co ma mizerne ale mizerne szanse na życie nie próbuje sie ratować ale z drugiej strony co mi to może dać?? owszem życie ale jakie przykuty do łóżka bo szanse są naprawde małe serce będzie jak to nazwe,,w samym srodku" chemi to je zatruje może i zwalczy raka ale też zniszczy serce i osłabi organizm... jeszcze sei zastanowie ale nie wiem czy zmienie decyzje wątpie w to...
xYx
to nie jest szlachetność to rozsądek może nawet nie to raczej głupota jakbym nie patrzał i nie czuł tego że moge innym pomuc i bym o to nie dbał to bym pewnie sie zgodził na chemie a tak to chce po prostu innym pomuc ... głupi jestem:) i chce te reszte życia jak najlepiej spędzić:)
Pomógł: 1 raz Wiek: 22 Dołączył: 24 Sie 2007 Posty: 136 Skąd: Pillandia
Wysłany: Pią Sie 08, 2008 21:07
Jeśli kochasz, to powiedz i bądź. Jeśli ona też szczerze kocha, to zostanie przy Tobie do końca i przeżycie najlepsze chwile w swoich życiach. W prawdzie nie będziecie mieli jak w filmie "Szkoła Uczuć" (bardzo go polecam, bo podobana sytuacja tam właśnie jest), ale przynajmniej się dowiesz, czy to prawdziwa miłość.
_________________ Białe serce? Versace? Dolce&Gabbana?Ying Yang? Smile? Czemu nie, bylebym czuł się lepiej, niż zwykle, bylebym poczuł to, co we mnie skryte jest Balet do rana i szarpiący mną bass, o tak!
Bardzo mi przykro Lepiej jej o tym powiedz.. Bądź z nią szczery i nie zrywaj z nią nie mówiąc jej co i dlaczego.. Nie zostawiaj jej w ten sposób.. Nie zasłużyła na to aby żyć w niewiedzy.