forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Mam raka. Nie wiem jak się zachować w stosunku do dziewczyny
Autor Wiadomość
hin91 
Nowicjusz

Wysłany: Sob Sie 09, 2008 15:44   

porozmawiałem z nią to była najtrudniejsza rozmowa w moim życiu dziękuje za rady ona pomimo to chce nadal być zemną do końca ja z nią też ale niewiem czy to ją przypadkiem bardziej nie skrzywdzi widziałem w jej oczach że to ją strasznie boli rozpłakała sie... mam nadzieje że jakoś sobie poradzi jak mnie... jeszcze raz dziękuje

[ Dodano: Nie Sie 10, 2008 12:27 ]
przepraszam że znowu ciągne temat
ale mam teraz pytanie raczej do dziewczyn
czy jakbyście kochały chłopaka który no niestety za długo już nie pożyje to czy woliły byście żeby z wami zerwał czy być przy nim blisko do końca?? oczywiście nie chce aby widziała jak ,,wygasam" bo wiem że to ją zrani i nie wiem co zrobić zerwać pomimo że ona chce zemną być czy pozwolić jej patrzeć?? myśle że łatwiej by jej było jakbym zerwał to by sie pogodziła z tym i nie przeżyła tego tak bardzo niż jakbym umarł i boje sie że coś jej sie stanie że to źle przeżyje?? co o tym myślicie??

commercially . 
Nowicjusz
.serce z mydła.

Wysłany: Pon Sie 11, 2008 16:17   

ja bym była do końca . chciałabym z ta osobą spędzać każdą chwilę . chciałabym też patrzeć jak 'wygasa' mimo, że byłoby to dla mnie smutne .

Kapeć 
Moderator
Myślący Błazen

Wysłany: Pon Sie 11, 2008 16:24   

hin91, śmierdzi mi prowokacją. Wybacz taką podejrzliwość, ale śmierdzi.
Cytat:
został mi rok może trochę więcej życia bo na chemie się nigdy nie zgodzę

To z kolei śmierdzi głupotą, ale rozumiem wybór.

Cytat:
I tu mam problem iż ja jej nie powiedziałem i nie wiem czy lepiej z nią zerwać nic jej nie mówiąc, powiedzieć i odejść, zostać i pozwolić jej patrzeć jak powoli ,,wygasam” czy co zrobić???? Proszę doradźcie mi coś.

Podobno lepsza gorzka prawda niż słodkie kłamstwo, ale pamiętaj wszyscy kłamią. Pytanie tylko czy to Cię tłumaczy?

Ponury Kapeć i atomowe jeżyki

Gość, życie jest brutalne, regulamin też.

grogsson
Nowicjusz

Wysłany: Pon Sie 11, 2008 17:00   

Dobra śmierdzi nie śmierdzi mniejsza o to. Współczuję.

Wracając do chemii. Mój kumpel 16 lat miał. Był sobie zwykły dzień czerwiec 2007, przeglądał sie w lustrze i patrzy na klatce piersiowej miał taką bułę ? Nie wiem jak to nazwać ale ekm No powiększyło mu się coś. Nie jestem lekarzem więc nie wiem :) . Co się okazało? Miał nowotwór... Dokładnych szczegółów nie znam. Ale jechał do szpitala i walczył. Walczył, walczył i walczył i wywalczył. Teraz jest zdrowy. Fakt lekarze postawili mu 95% szansy.

Dodatkowo w szpitalu poznał dziewczynę i są teraz razem ze sobą :) ..

Przemyśl jeszcze raz czy warto spróbować. moim zdaniem warto. Masz dla kogo żyć, masz dziewczynę.

Kapeć 
Moderator
Myślący Błazen

Wysłany: Pon Sie 11, 2008 17:12   

Cytat:
Przemyśl jeszcze raz czy warto spróbować. moim zdaniem warto. Masz dla kogo żyć, masz dziewczynę.

Tam dziewczynę, masz całe życie przed sobą.

Ponury Kapeć i atomowe jeżyki

Gość, życie jest brutalne, regulamin też.

yvette 
Nowicjusz

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pon Sie 11, 2008 17:55   

Współczuję - jeżeli to prawda (sry)

Nie wiem jak zachowałabym się w twojej sytuacji ale raczej bym powiedziała. Tak jak mówią poprzednicy.
Takie samo wrażenie mam z chemią. Mój sąsiad też miał nowotwór. Był w szpitalu i prawie umierał. Lekarze dawali mu 5% szansy na przeżycie.
Przeżył.

Dlatego walcz.

urke93 
Dyskutant
Tańcząca z wilkami

Pomogła: 16 razy
Wysłany: Pon Sie 11, 2008 18:44   

hin91 napisał/a:
czy jakbyście kochały chłopaka który no niestety za długo już nie pożyje to czy woliły byście żeby z wami zerwał czy być przy nim blisko do końca??

Jeśli się kogos naprawdę kocha, to jest się z nim do końca ;) Ja właśnie tak bym postąpiła. Dlatego rozumiem twoją dziewczynę. Rozumiem też ciebie. Według mnie oba rozwiązania są dobre. Mozesz z nią zerwać, ale możesz też pozwolić jej być z tobą do końca, bo ona jest na to gotowa. Wybór należy do ciebie, rób to, co uważasz za słuszne.

Książki są jak ludzie,
jednych nie warto nawet poznawać,
innych poznajesz,
ale na drugi dzień już o nich nie pamiętasz,
a z niektórymi warto spędzić każdy dzień,
całe życie...

oftensorrow
Nowicjusz

Wysłany: Pon Sie 11, 2008 22:20   

Skoro ona chce być przy Tobie, wspierać Cię i zrobić wszystko, aby TEN rok był piękny to pozwól jej. Uwierz.

Justyska18 
Nowicjusz

Wysłany: Wto Sie 12, 2008 10:30   

kurcze przykro mi... ale zastanow sie czy jezeli Twoja dziewczyna (odpukac w niemalowane) tez bylaby tak nieuleczalnie chora to czy nie chcialbys wiedziec??? ona Cie kocha i powinienes nie zwlekac z powiedziniem jej o tym. i nie zrywaj z nia, po co ma se dziewczyna pluc w twarz i zamartwiac sie dlaczego? i co zrobila zle? ... a potem dowiedziec sie od kogos obcego co tak naprawde bylo powodem. postaw sie w jej sytuacji... niech to ona zadecyduje czy chce na to patrzec... mysle, ze zgodzisz sie ze mna-ma do tego prawo!

Karolina1909
Nowicjusz

Wysłany: Wto Sie 12, 2008 16:59   

Powiedz jej. Jeśli Cię na prawdę kocha to będzie robiła wszystko by spędzic z Tobą te ostatnie chwile....
:( to smutne...

Raina 
Początkujący

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Czw Sie 14, 2008 18:45   

hin91 napisał/a:

ale mam teraz pytanie raczej do dziewczyn
czy jakbyście kochały chłopaka który no niestety za długo już nie pożyje to czy woliły byście żeby z wami zerwał czy być przy nim blisko do końca?? oczywiście nie chce aby widziała jak ,,wygasam" bo wiem że to ją zrani i nie wiem co zrobić zerwać pomimo że ona chce zemną być czy pozwolić jej patrzeć?? myśle że łatwiej by jej było jakbym zerwał to by sie pogodziła z tym i nie przeżyła tego tak bardzo niż jakbym umarł i boje sie że coś jej sie stanie że to źle przeżyje?? co o tym myślicie??

nie decyduj za nią, ona już postanowiła a ty się teraz ciesz chwilami spędzonymi z nią. Ja bym chciała zostać do konca, do ostatniej chwili, mimo wszystko. Boleć i tak ją to będzie i tak, obojętnie czy będzie przy tobie czy nie.

Angelika 
Początkujący

Pomogła: 5 razy
Wysłany: Sob Sie 16, 2008 18:30   

zostalam bym

casablanca: Wysil się bardziej na przyszłość.

gossipgirl 
Początkujący
<3.

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Sob Sie 16, 2008 21:30   

kocha cię takiego, jakim jesteś. to, że masz raka nie jest Twoją winą :) powiedz jej. i zrób to jak najszybciej, nim będzie za późno i ją stracisz : )

Kokolino
Nowicjusz

Wysłany: Sro Sie 20, 2008 11:45   

Jeśli postanowiła z tobą zostać do końca to znak,że naprawdę Cię kocha,a jak zapewne wiesz to wielkie szczęście mieć kogoś komu na tobie zależy.Co do chemii to wiadomą rzeczą jest,że warto próbować ale rozumiem dla czego nie chcesz się na to zgodzić,skoro chcesz oddać swoje narządy po śmierci to naprawdę podziwiam Cię,bo mało takich osób którzy troszczą się o innych.Sam pewnie postąpiłbym w podobny sposób będąc na twoim miejscu.Chodź nie jestem zbyt religijny to pomodle się za Ciebie:).Jeśli mogę coś doradzić to próbuj do końca walczyć i wierzyć,że może jednak wyzdrowiejesz.Nie chodzi mi tutaj o cud,bo sam nie do końca wierzę w takie rzeczy,ale ludzki mózg jest w stanie poradzić sobie w cudowny sposób z rzeczami typu "nowotwory" w końcu wykorzystujemy tylko 7% jego możliwości.Próbuj wmawiać sobie,że wyzdrowiejesz,a może akurat pobudzisz mózg do działania.(ekspertem nie jestem,ale czytałem gdzieś o tego typu rzeczach,nazywało się to chyba "Kuracja Placebo")Mam nadzieję,że nic nie pokręciłem.Pozdrawiam i trzymaj się ciepło:* :/

hin91 
Nowicjusz

Wysłany: Sro Sie 20, 2008 12:40   

spyatłem sie jej czy napewno chce zemną być i chce jest cały czas zemną prawie całe dnie jest zemną . ja sie nie mam zamiaru poddać będe walczyć może coś sie uda może nie ale sie nie dam łatwo ale na chemie jednak sie nie zgodze postaram sie wykożystać jak najlepiej czas:) naszczęście mam kogoś komu na mnie zależy:) dziękuje za rady:) pozdrawiam i wszystkim zdrowia życze:D

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi