forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Nie wiem co to jest.
Autor Wiadomość
lidia9191 
Nowicjusz

Wysłany: Pią Lip 04, 2008 18:58   Nie wiem co to jest.

Trochę głupio mi się tu zwierzac, nigdy wcześniej nie pisałam o swoich problemach na forach. Cóż, kiedyś musi byc ten pierwszy raz.
Postaram się opisac moją sytuację najkrócej jak to możliwe.
W mojej szkole był chłopak, który podobał mi się kilka miesięcy. Nie miałam jednak zamiaru nic z tym robic i pozwolic żeby uczucie wygasło. Los jednak zadecydował, że jednak się poznaliśmy. W dośc nietypowy sposób, ale to mało ważne. Zaczęliśmy spotykac się poza szkołą, na jakieś 2-3 godziny. Mój problem polega na tym, że kompletnie nie wiem co mam o tym myślec. Lubię chłopaka, widzę że on mnie też. Chyba nawet zaczyna się angażowac. A ja naprawdę nie wiem co o tym myślec. Lubię z nim rozmawiac, przebywac, śmiac się z nim. Ale nie myślę o nim co chwila, nie tęsknię, nie czuję motyli w brzuchu. I nie wiem czy to ma sens. Z jednej strony nie chcę tylko przyjaźni, a z drugiej nie chcę oszukiwac samej siebie.
Jak myślicie, czy warto próbowac rozwijac naszą znajomośc? Czy to mocniejsze uczucie może jeszcze nadejśc? Czy jak nie zaiskrzyło do tej pory, to może się jeszcze udac?

Edzi 
Nowicjusz

Wysłany: Pią Lip 04, 2008 19:11   

To, że nie myślisz o nim co chwilę i nie tęsknisz byc może jest spowodowane tym, że spędzasz z nim tyle czasu. Może Ci tyle wystarcza. :D a co do motyli w brzuchu, ja też nie czułam tego. Moim zdaniem, jeśli chcesz to warto spróbowac dalej i rozwijac tą znajomośc.
Pewnie, że może nadejśc. Ja też na początku tylko lubiłam mojego chłopaka [gdy jeszcze nim nie był.] spędzałam z nim dużo czasu itp. :) W końcu nadszedł dzień, w którym coś między nami zaiskrzyło. Taki spontan :D [to lubię najbardziej] I jeśli obydwoje będziecie chcieli i jeśli naprawdę coś ma byc miedzy wami wiecej to będzie. :) Pozdrawiam.

sylwia9d
Nowicjusz

Wysłany: Pią Lip 04, 2008 19:19   

hmm... wiesz powinnaś spróbować z czasem sie okaze co między wami moze być...czy tylko przyjaźń czy coś wiecej...chłopak ci sie podoba Oki? nie tesknisz? normalka spoczatku też tak miałam...spotykaliśmy się bo tak nam sie podobało a później nawet nie wiem w którym momencie tak naprawdę uświadomiłam sobie ze bez niego nic nie będzie takie kolorowe<wspomina>....czas wszystko pokaże...

I_Love_Dance 
Nowicjusz
:)

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pią Lip 04, 2008 19:25   

Moim zdaniem to bardzo możliwe że to większe uczucie nadejdzie :)
Sama tak miałam :)
Pozdrawiam :*

madzia7881 
Amator

Wysłany: Pią Lip 04, 2008 19:26   

lidia9191 napisał/a:
Jak myślicie, czy warto próbowac rozwijac naszą znajomośc?

Jasne, że tak szczególnie że mówisz że się lubicie i razem spędzacie swój wolny czas a może z czasem rozwinie się tak ta znajomość że zostaniecie parą :)

Kocham i jestem szczęśliwa..

Raina 
Początkujący

Wysłany: Pią Lip 04, 2008 20:15   

widzisz miłości nie ma jest tylko przyjaźń (wg mnie) więc ciesz się, ze masz takiego przyjaciela i nie marnuj tego.

Wizzard 
Moderator

Wysłany: Pią Lip 04, 2008 20:58   

Żałuj tylko tego czego nie zrobiłaś ;) .

lidia9191 
Nowicjusz

Wysłany: Pią Lip 04, 2008 22:03   

Dziękuje za wszystkie udzielone do tej pory rady :)
Dodam jeszcze, że to naprawdę świetny chłopak, nawet nie przeszkadza mi, że jest prawie rok młodszy ode mnie. Daliście mi wiarę, że warto kontynuowac tę znajomośc, tym bardziej, że bardzo chciałabym aby coś między nami zaiskrzyło.
I jestem o Niego cholernie zazdrosna.

Raina 
Początkujący

Wysłany: Sob Lip 19, 2008 12:23   

lidia9191 napisał/a:
Dziękuje za wszystkie udzielone do tej pory rady :)
Dodam jeszcze, że to naprawdę świetny chłopak, nawet nie przeszkadza mi, że jest prawie rok młodszy ode mnie. Daliście mi wiarę, że warto kontynuowac tę znajomośc, tym bardziej, że bardzo chciałabym aby coś między nami zaiskrzyło.
I jestem o Niego cholernie zazdrosna.

to ty nadal jesteś pewna, że to tylko przyjaciel? ze nic do niego nie masz? bo zazdrość to pierwsza oznaka czegoś więcej...

Olka 
Zaawansowany
...Tuere me Deus...

Pomogła: 19 razy
Wysłany: Sob Lip 19, 2008 16:35   

lidia9191 napisał/a:
Ale nie myślę o nim co chwila, nie tęsknię, nie czuję motyli w brzuchu.

Nie musi tak być, ale skoro nie widzisz sensu w tej znajomości to chociaż nie rań chłopaka.
lidia9191 napisał/a:
Czy jak nie zaiskrzyło do tej pory, to może się jeszcze udac?

Tak
lidia9191 napisał/a:
Jak myślicie, czy warto próbowac rozwijac naszą znajomośc?

oł jee

anJAm
Nowicjusz

Wysłany: Sob Lip 19, 2008 19:38   

znam to uczucie bo mam identyczną sytuację... tylko starsznie się boję że być może ja dla niego jestem tylko koleżanką. bo zachpwuje się różnie. czasami jak z nim gadam to patrzy na mnie w taki sposób że wtedy nie mam żadnych wątpliwości że coś do mnie czuje ale na następny dzień jest tak oschły i taki milczący że ledwo cześć powie... to jest okropne ...

niunia16
Praktykant

Wysłany: Sob Lip 19, 2008 19:47   

moim zdaniem prawdziwe uczucie może jeszcze nadejść.. nie każda miłość to taka od pierwszego wejrzenia.. czasem może okazać się ze kolega z piaskownicy zostanie twoim mężem mimo że w życiu kazde bylo z kimś innym i w ogóle.. nie zamykaj sie na milosc i na ludzi.. nie wyprzedzaj czasu... co ma być to będzie.. spotykajcie się a reszta potoczy sią sama..

ja_14 
Nowicjusz
mała 15latka

Wysłany: Pon Lip 21, 2008 18:41   

moim zdaniem, powinnas sprobowac! wydaje mi sie ze zalowalabys gdyby wasza znajomosc sie zakonczyla. zaczekaj, jesli bedzie chcial czegos wiecej, to sproboj. a jesli dluzszy czas nie bedzie takich checi okazywal, moze uwaza Cie za dobra kumpele/przyjaciolke? moim zdaniem przyjazn damsko - meska jest najlepsza pod sloncem :) pozdrawiam :*

Aveyron 
Praktykant
Zakochana chwila

Pomogła: 5 razy
Wysłany: Pon Lip 21, 2008 18:50   

Nie wiem, czy ten efekt zakochania już nie przeszedł... Ale próbuj! Tylko bądź wobec siebie sczzera ;')

ks. J. Twardowski

silje 
Nowicjusz

Wysłany: Sob Lip 26, 2008 23:27   

Wiele dziewczyn w różnym wieku na siłę szuka miłości i chłopaka. Niektóre, by pozbyć się kompleksów związanych z tym, jak wyglądają. Inne nie maja tematów do rozmów z kumpelami, a często to faceci są jedynym sensownym tematem w ich gronie i czują się inne nie mając własnych doświadczeń.
Jeśli nic do niego nie czujesz to nie rób mu złudnych nadziei. Po co masz jemu i sobie robić złudne nadzieje. To nie ma sensu. Po co się angażować, jeśli i tak nic z tego nie wyjdzie. Lepiej powiedz mu teraz o całej sytuacji, bo jak będzie za późno to ty i on będziecie nie potrzebnie cierpieć.
A tak na marginesie mówiąc, to miłość sama przyjdzie nieproszona i w najmniej oczekiwanym momencie. Miłość znajduje się często dopiero wtedy, kiedy przestaje się szukać. Ja jestem tego idealnym przykładem. Nie ma co szukać na siłę, bo to i tak nic nie da.
Powodzenia.

Odpowiedz do tematu