forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Nie wiem jak porozmawiać z dziewczyna
Autor Wiadomość
Kamillo129
Nowicjusz

Wysłany: Wto Wrz 02, 2008 18:27   Nie wiem jak porozmawiać z dziewczyna

Mam pytanie właśnie poszedłem do nowej szkoły a tam jest dziewczyna która mi się podoba ale nie wiem jak do niej zagadać próbuje na gg lub w szkole ale w szkole to na ogół podchodzę i się wracam a na gg wszystko kończy się na pytaniu co robisz proszę o pomoc.

Kapeć: Wybacz, ale z analfabetą to ja również nie rozmawiam.

Nic Z Tego Jose 
Początkujący
The Death of Rats

Wysłany: Wto Wrz 02, 2008 18:43   

1. Podejdź do niej.
2. Powiedz: cześć.
3. Reszta przyjdzie sama ;) nie wierzysz? Spróbuj!

Kamillo129
Nowicjusz

Wysłany: Wto Wrz 02, 2008 18:50   

hmm może to być całkiem niezły pomysł tylko problem w tym że ona siedzi ciągle z dużą grupą kumpeli i to mnie onieśmiela bo normalnie to bym już zagadał

Nic Z Tego Jose 
Początkujący
The Death of Rats

Wysłany: Wto Wrz 02, 2008 18:52   

Hm, to - wbrew pozorom - jest faktycznie spory problem. Też bym nie podszedł do dziewczyny tak szczelnie chronionej przez stado innych dziewczyn. Hmmm... ale chyba WSZĘDZIE razem nie chodzą? Zn. do domu na przykład idzie chyba sama ;) a nawet jeśli nie, to nie codziennie przecież. Albo po korytarzu może zdarzyć jej się chodzić samej. Ale ja bym do mojego planu dodał tylko "poczekaj, aż będzie sama". Także o ;)

Kamillo129
Nowicjusz

Wysłany: Wto Wrz 02, 2008 19:02   

hmmm chyba tak spróbuje jak nie wypali to nic i dzięki ci

pesca 
Praktykant
sfacciato.

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Wto Wrz 02, 2008 19:26   

Zapytaj gdzie jest jakaś klasa, powiedz że nie wiesz gdzie masz lekcje. ;) Niech cię zaprowadzi, później jej podziękuj itp. ;)

!Klaudia! 
Amator

Pomogła: 8 razy
Wysłany: Sro Wrz 03, 2008 15:07   

To na GG zaproponuj jej spotkanie po szkole. Lody, kawa, ciastko...?

elbartek 
Amator
Master of Disaster

Wysłany: Sro Wrz 03, 2008 15:30   

Powiedz, że chętnie zobaczyłbyś jej pochwę. Działa w 100%!

uwierz na słowo, nie jesteś zabawny.

Mroczna Sadystka 
Moderator
Niewyżyta ;*

Pomogła: 40 razy
Wysłany: Sro Wrz 03, 2008 19:07   

Kamillo129, najlepiej zrobilbys, gdybys zagadal na zywo do tej dziewczyny, bo na gg, to kazdy sie moze podawac za kazdego itp. i moze ona nie bedzie chciala rozmawiac, albo uzna ciebie za natreta itp. No, ale...kto nie ryzykuje, ten nie wygrywa. Jezeli nie masz odwagi zagadac na zywo, to zostaje jedynie to nieszczesne gg. I nie pytaj sie jej: "co slychac", bo to najbardziej banalne pytanie pod sloncem, ale po prostu zapytaj, jak tam w szkole jakich ma nauczycieli itp. poznie stopniowo schodz na inny tor, wypytaj, czym sie interesuje, czy ma rodzenstwo, jakies zwierzeta itp.

Sago 
Nowicjusz
Unstoppable

Wysłany: Sro Wrz 03, 2008 22:53   

Ja dodałbym jeszcze jedną, cenną radę. Jeśli rozmowa na żywo odpada i zostaje tylko (jak to wspomniała Mroczna Sadystka) 'nieszczęsne' GG to... z twojego postu aż w oczy kuje analfabetyzm.. Wierz mi, że jeśli napiszesz do niej wiadomość z masą błędów, to ja na jej miejscu nie rozwijałbym rozmowy, tylko od razu zacząłbym delikatne pożegnanie. Tak więc masz teraz dobry przykład na to, że rozmowa w RL jest jednym słowem - niezawodna :P

In Flames 
Początkujący
Miszcz of forum

Wysłany: Pią Wrz 05, 2008 11:29   

chyba że mówiąc też popełnia błędy ort :)
Manowar - Heart of Steel

Koba 
Zaawansowany

Wysłany: Pią Wrz 05, 2008 23:10   

Sago napisał/a:
Tak więc masz teraz dobry przykład na to, że rozmowa w RL jest jednym słowem - niezawodna
A jak w mowie popełnia błędy ortograficzne?
Co do problemu postaraj się zagadać jak to koleżanka pięknie nazwała i nawet ja zrozumiałem - w RL, zapytaj się jaką ma nauczycielkę z historii bo coś tam, każdy pretekst jest dobry

werka 
Nowicjusz

Wysłany: Czw Wrz 11, 2008 14:28   

a ja nie wiem jak z kolegą:(

Wojtek93 
Nowicjusz

Wysłany: Pią Wrz 12, 2008 14:03   

Hmm, też nie wiem za bardzo jak zagadać do koleżanki bo również chodzi z koleżankami cały czas. Pytanie o nauczyciela i klasę odpada, bo moja szkoła jest mała, do każdego przedmiotu oprócz maty i polskiego jest tylko jeden nauczyciel. Poza tym, jestem dwa lata od niej starszy więc już wszystko wiem :) Odprowadzenie do domu odpada, jeździ gimbusem ktory stoi kilkadziesiąt metrow od szkoły... Gadałem z nią pare razy na GG, zaproponowałem pomoc jeśli czegos nie bedzie umiała, ale to raczej sie nie sprawdzi bo uczy się bardzo dobrze. Znamy się z widzenia, codziennie mówię jej cześć a ona mi, na tym sie niestety kończy.

Aveyron 
Praktykant
Zakochana chwila

Pomogła: 5 razy
Wysłany: Sob Wrz 13, 2008 08:20   

Nic Z Tego Jose napisał/a:
Hm, to - wbrew pozorom - jest faktycznie spory problem. Też bym nie podszedł do dziewczyny tak szczelnie chronionej przez stado innych dziewczyn. Hmmm... ale chyba WSZĘDZIE razem nie chodzą? Zn. do domu na przykład idzie chyba sama a nawet jeśli nie, to nie codziennie przecież. Albo po korytarzu może zdarzyć jej się chodzić samej. Ale ja bym do mojego planu dodał tylko "poczekaj, aż będzie sama". Także o

Dziewczyny chodzą razem zazwyczaj, ponieważ nie lubią być samotne,. o :d

Musisz wybadać, kiedy dziewczyna jet sama, albo- kiedy idzie gdzieś, korytarzem czy coś.
Nie bój się, pokaż jej się. Nie pisz na GG, zdecydowanie. Rozmowa w oczy daje Ci już pewne szanse, a GG je skreśla (przynajmniej z mojej perspektywy)

ks. J. Twardowski

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi