Wysłany: Wto Wrz 23, 2008 12:58 nieskie IQ chłopaka
taka gadka np .
Mysle o Tobie Marcin ;***
on: nie ma o kim . serio .
czasami bywa wesoly, aż sie życ chce przy nim , ale czasem gada no jak baba xD
niewiem kumpela radzi by napisać mu wierszyk taki ze jest super i ze to on nadaje memu zyciu barw ale nie mogę zadnego ladnego dobrać.
druga kumpela mowi zeby pojsć z nim do kina ale co to da ;| chce dobrze ale niewiem jak . .
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 14 Lip 2008 Posty: 367
Wysłany: Wto Wrz 23, 2008 13:03
Chłopak ma niską samoocenę i tyle.
Ze mną czasami jest podobnie. Wierszyki ? Dla mnie żenada...
Szczera rozmowa- to moja rada. Po co Ci wierszyki, podchody? Zwyczajnie powiedz mu, że jest dla Ciebie ważny i nie rozumiesz skąd ma takie podejście do swojej osoby.
I po Twoim problemie...
Pomógł: 4 razy Wiek: 19 Dołączył: 01 Sie 2008 Posty: 347 Skąd: ze Wszond
Wysłany: Wto Wrz 23, 2008 13:13
Cytat:
Mysle o Tobie Marcin ;***
on: nie ma o kim . serio .
Po tym wnioskuje, ze facet jest zakompleksiony, pelno ostatnio takich.
Cytat:
czasami bywa wesoly, aż sie życ chce przy nim , ale czasem gada no jak baba xD
Widocznie taka ma osobowosc.
Powiem ci cos, droga kolezanko: albo sie kogos kocha calego - z jego wadami i z zaletami, albo sie go po prostu nie kocha i juz.
Cytat:
niewiem kumpela radzi by napisać mu wierszyk taki ze jest super i ze to on nadaje memu zyciu barw ale nie mogę zadnego ladnego dobrać.
druga kumpela mowi zeby pojsć z nim do kina ale co to da ;| chce dobrze ale niewiem jak . .
Kompletnie nie czaje jak te rady maja sie do tematu?
w ogóle nazwa tematu nijak ma sie do twojego posta..
_________________ A bird that has lost his wings
cannot fly in the sky known as memory.
But, I still believe
that as long as I'm living in the present
memories are like flowing time
being born anew.
Nie niskie IQ tylko samoocene. No az przykro ze tak napisałaś o nim.
Pokaz mu ile dla Ciebie znaczy i ze dla Ciebie jest wspanialy i powtarzaj mu to. Za to ze jest i jaki jest, mimo wad. Ale nie jakimis wierszykami, albo wypadem do kina. Rozmową, czynami, czułością..
_________________ Ludzie powodują wypadki, wypadki powodują ludzi
Sorencia [Usunięty]
Wysłany: Wto Wrz 23, 2008 13:23
bananowa_ napisał/a:
ale czasem gada no jak baba xD
też masz wysokie mniemanie o sobie babo bananowa_, chyba nie wiesz dokładnie co to jest IQ ale mniejsza o to
wierszyki-głupota , do kina można iść ale co to pomoże bo nie rozumiem zbytnio .
musisz podnieśc jego wartość aby stał sie bardziej pewny siebie .
jak cos zrobi dobrze pochwal go , chwal zalety , umniejszaj wady .
Spraw by poczuł sie ważniejszy , poproś go czasem żeby pomógł Ci w czymś a jak to zrobi możesz powiedzieć np. "Dziekuję , bez Ciebie bym sobie nie dała z tym rady"
Faceci lubią jak się ich chwali i lubią czuć sie potrzebni . to na tyle
Pomógł: 11 razy Wiek: 18 Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 1459 Skąd: Od mamy
Wysłany: Wto Wrz 23, 2008 15:13
Cytat:
nieskie IQ chłopaka
Moj chlopak ma niskie IQ jak mu dać do zrozumienia ze chce to w nim zmienić ?
Kup mu Sudoku i niech namiętnie je rozwiązuje.
Wysłany: Wto Wrz 23, 2008 15:27
Kapeć napisał/a:
Cytat:
nieskie IQ chłopaka
Moj chlopak ma niskie IQ jak mu dać do zrozumienia ze chce to w nim zmienić ?
Kup mu Sudoku i niech namiętnie je rozwiązuje.
Oj dziewucho, najpierw zajmnij sie swoim IQ Chwal, chwal, chwal. Wierszyk, ze jest super? zalosne, poczuje sie jeszcze gorzej, jakbys sie nad Nim litowala. Wyciagaj Go czesciej z domu. Nie krytykuj o byle co.
_________________ "Sprawiedliwość ma oczy i fiskalną kasę.
Podstawowe wartości spłonęły jak papier"
Pomógł: 1 raz Wiek: 19 Dołączył: 05 Sie 2008 Posty: 149 Skąd: wziąć na wino..
Wysłany: Wto Wrz 23, 2008 15:32
Monia* napisał/a:
Oj dziewucho, najpierw zajmnij sie swoim IQ
Tej pani składam pokłon w pas!
Zresztą IQ, nie da się zmienić w wielkim stopniu bo to nie jest mądrość, w której można się nauczyć regułki na pamięć, albo podstawić coś do wzoru. Człowiek ma albo niskie IQ, albo wysokie IQ, albo średnie IQ. IQ to sposób w jaki coś ROZUMUJESZ! Mądrość a inteligencja to dwie różne rzeczy. Mądrość można szerzyć w głowie w nieskończoność. Inteligencję - niewiele. Mogą być osoby wykształcone, mądre, a z takim IQ, że szkoda gadać i odwrotnie.
IQ nie zmienisz, możesz je ćwiczyć.
Mądrość możesz zwiększyć z czasem - ucząc się.
A Ty chcesz zmienić EGO swojego boja. Faceci najczęściej z wiekiem mają coraz większego ego (mniemanie o sobie), spokojnie, jeszcze nie raz będziesz zgrzytała ze złości, że facet zachowuje się jak facet. Jeszcze zatęsknisz za jego uczuciowymi stronami charakteru. Wiem, bo sam taki bywam...
Eeee.. nie wiem tak naprawdę o co biega w tym temacie.
Gdzie jest pytanie?
Sądzę, że z tym gościem wszystko w porządku, to Ty stwarzasz sztuczne problemy.
A może tu nie chodzi o to, że ma niską samoocenę, tylko o to, że zwyczajnie mu się nie podobasz i specjalnie mówi Ci takie dołujące rzeczy, żeby Cię zniechęcić?
Tak, tak pisz wierszyki do niego, masz rację. ;]
_________________ Wszystko co czarnobiałe w człowieku jest piękne.
Bo nigdy nie jest czarne i nigdy nie jest białe.
To czyni go wyjątkowym. W duszy każdego z nas biel miesza się z czernią. Zależnie od sytuacji. Wolę być czarnobiała.
WTF? to pytanie należy do mnie.. bo naprawde nie wiem o co tu chodzi..?
wstydziłabyś się pisac o swoim chłopaku takie rzeczy.. ehh ludzie są naprawde dziwni..