forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
powrót do ex
Autor Wiadomość
malomowny18
Nowicjusz

Wysłany: Pią Wrz 26, 2008 12:46   powrót do ex

Witam wszystkich.
Mam pewien problem ale proszę o dojrzałe odp.
Mam 19 lat, 1.5 roku temu zerwałem ze swoją dziewczyną, 2 lata młodszą.
Przez długi okres czasu nie rozmawialiśmy ze sobą ale pół roku temu byłem u niej parę razy i normalnie gadaliśmy, a nawet całowaliśmy, bo oboje tego chcieliśmy.
Ostatnio pisałem do niej, bo chciałem się z nią spotkać, to najpierw mi powiedziała, że nie ma sprawy, a później, że jednak nie chce się spotkać, bo nie chce wracać do tego co było.
Pisałem do niej niedawno smsy, itd ale przestała odpisywać.
Byłem jej pierwszym facetem i bardzo mnie kochała, a ja głupi ją zostawiłem przez błahy powód i cholernie tego teraz żałuję. Wiem, że płakała i cierpiała. Czy jest jakiś sposób żebym mógł do niej wrócić? Co zrobić?

Pisałem smsy, próbowałem dzwonić... wierzę, że da się to jeszcze naprawić.

proszę o pomoc.
pozdrawiam

CałaOna 
Amator

Pomogła: 8 razy
Wysłany: Pią Wrz 26, 2008 13:02   

malomowny18 napisał/a:
ednak nie chce się spotkać, bo nie chce wracać do tego co było.
Pisałem do niej niedawno smsy, itd ale przestała odpisywać.
Dziewczyna najwidoczniej już nei chce z Tobą być i wracać do tego co było a ten pocałunek to może byl jedynie chwilą slabości i zapomnienia. Nic na siłę, skoro do niej pisałeś a ona nie daje znaku życia to sobie odpuść i czekaj ja jej ruch. Jak nie wykaże inicjatywy to oduść sobie i szukaj nowego obiektu westchnien. Do miłości nikogo nie zmusisz. Trzeba bylo docenić ją jak byliście razem a nie po stracie.

THEY DON'T KILL ME, THEY ONLY CAN MAKE ME STRONGER!!!

no i jeszcze :P ..I can be sweet dreams or a beautiful nightmare ..choć zdecydowanie wolę to pierwsze :D

malomowny18
Nowicjusz

Wysłany: Pią Wrz 26, 2008 13:06   

Hm, ale ja ją trochę znam i wiem, że np odezwie się jak będę miał urodziny a to będzie dopiero za rok.

Co mógłbym jej napisać, żeby chciała się spotkać?

CałaOna 
Amator

Pomogła: 8 razy
Wysłany: Pią Wrz 26, 2008 13:09   

Możesz np: napisać , że wszystko przemyślałeś, ze popelniłeś blad, ze byles glupkiem, że nie doceniłes jaką miałeś wspaniałą dziewczynę, że dojrzałeś :crazy: że przepraszasz z calego serca i że ją szczerze kochasz :) takie moje opcje. Może coś Ci się przyda. ważne by bylo z Twojego serca :)

THEY DON'T KILL ME, THEY ONLY CAN MAKE ME STRONGER!!!

no i jeszcze :P ..I can be sweet dreams or a beautiful nightmare ..choć zdecydowanie wolę to pierwsze :D

malomowny18
Nowicjusz

Wysłany: Pią Wrz 26, 2008 14:33   

Ok spróbuje tak napisać.

Dzięki pozdrawiam

Aveyron 
Praktykant
Zakochana chwila

Pomogła: 5 razy
Wysłany: Pią Wrz 26, 2008 14:46   

Słuchaj. Zastanów się przede wszystkim- czy ty tego chcesz. Nie uważaj tego za zwykłą zachciankę, bo nie masz prawa zranić dziewczyny po raz drugi.

Po drugie- wy nie odcięliście obrączek, jak to mówi ma przyjaciółka. Niby nie byliście razem, ale bez problemu się ze sobą kontaktowaliście i tak dalej.

Porozmawiaj z nią.Wybadaj, czy nie chciała i czy jej się to nie udało- zapomnieć o Tobie na tyle skutecznie, ze nie chce już teraz do Ciebie wracać...

Powodzenia.

ks. J. Twardowski

Kapeć 
Moderator
Myślący Błazen

Wysłany: Pią Wrz 26, 2008 14:51   

Seville napisał/a:
Słuchaj. Zastanów się przede wszystkim- czy ty tego chcesz.

Ja sobie na to odpowiesz to reszta rad jest całkowicie zbędna.

Ponury Kapeć i atomowe jeżyki

Gość, życie jest brutalne, regulamin też.

rozkołysz świat 
Uzależniony
żonka Coelho :*

Pomogła: 17 razy
Wysłany: Pią Wrz 26, 2008 14:52   

malomowny18 napisał/a:
Ostatnio pisałem do niej, bo chciałem się z nią spotkać, to najpierw mi powiedziała, że nie ma sprawy, a później, że jednak nie chce się spotkać, bo nie chce wracać do tego co było.

Myślę że boi się że znowu ją zranisz.Najlepiej jak przygotujesz sobie grunt.Nie wyskakuj od razu 'chcesz do mnie wrócić?' Zaproponuj spotkanie bez zobowiązań,po koleżeńsku,powspominać ( ja tak zdobylam byłego). Daj jej i sobie czas.
Hen, do gwiazd
Ogrzać niebo marzeniem~~

GorGia 
Nowicjusz
Soczysty sorbet

Wysłany: Sob Wrz 27, 2008 09:17   

Cytat:
zostawiłem przez błahy powód i cholernie tego teraz żałuję

Wiem coś t tym - "przez błahy powód"
Może powinieneś pojechać do niej?
A tak w ogóle to czemu dopiero teraz żałujesz? Po 1.5 roku.
Ja na jej miejscu pomyślałabym, ze przez caly czas świetnie się bawiłeś, a teraz chcesz wrócić, bo znudziło Ci sie życie bez dziewczyny, albo inna Cie rzuciła. Niewiem jak ona na to patrzy.
Podobno wiara umiera ostatnia :) i jeżeli jednak wierzysz, ze da sie to naprawić, to jedz do niej, albo ...
wyślij może paczkę z liścikiem i np. z jakimś misiakiem :)

Wspominajka 
Początkujący
Eudaimonia

Wysłany: Sob Wrz 27, 2008 09:24   

Jezeli panna nie ma chlopaka, a jak ma to to tez nic, Just do it.

Znow warto wrocic do magicznych slow "kobiety nie mysla logicznie". Mozesz sie z nia umowic, tlumaczyc, prosic, blagac, przekonywac ale slowa chociazby najpiekniejsze, to wciaz tylko slowa.

Zrob cos, co jej da do myslenia. Kobieta w ktorej zasiano ziarno niepewnosci, tej pozytywnej, sama juz sobie poradzi zreszta. Wstac o 6 zrob jej sniadanie pod dzwi, zabierz na pizze, umow sie z Twoimi znajomymi do kina, tak aby idac z wami wiedziala ze to po prostu kolezenski wypad. Powiedz, ze chcesz sprobowac, ale nie bedziesz naciskac, popros o szanse, aby podarowala Ci swoj czas, a Ty bedziesz wiedzial co z nim zrobic - na poczatek jako znajomi. 1,5 roku to sporo, ale jesli nie zapomniala o tym co bylo, masz podstawy o to zeby sie starac.

malomowny18
Nowicjusz

Wysłany: Sob Wrz 27, 2008 11:25   

Dziękuje Wam za porady.

Właśnie ostatnio tak jak pisałem wyżej, umówiliśmy się na spotkanie, ale w przeddzień mi napisała, że nie może. Później jakoś znowu wyszło na to, że jednak ona nie chce się spotkać jako znajomi, tak jak gdyby nic się nie stało, nie chce do tego wracać itd.

Aveyron 
Praktykant
Zakochana chwila

Wysłany: Sob Wrz 27, 2008 12:18   

malomowny18 napisał/a:
Właśnie ostatnio tak jak pisałem wyżej, umówiliśmy się na spotkanie, ale w przeddzień mi napisała, że nie może. Później jakoś znowu wyszło na to, że jednak ona nie chce się spotkać jako znajomi, tak jak gdyby nic się nie stało, nie chce do tego wracać itd.

Czyli musisz ją zrozumieć i sam się wlanąc w łeb i po prostu zrozumieć jeden fakt- straciłeś ją. Ale mam nadzieję, że więcej takiego błędu nie uczynisz...

ks. J. Twardowski

Wspominajka 
Początkujący
Eudaimonia

Wysłany: Sob Wrz 27, 2008 12:56   

Seville napisał/a:
Czyli musisz ją zrozumieć i sam się wlanąc w łeb i po prostu zrozumieć jeden fakt- straciłeś ją. Ale mam nadzieję, że więcej takiego błędu nie uczynisz...

Nie ma takiej kobiety, ktorej zdobyc nie mozna, a slowa "straciles ja" nalezy rozumiec jako wyzwanie.

stelline 
Amator
pretty in pain

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Sob Wrz 27, 2008 13:18   

Sama nie wiem, co Ci poradzić...
Wg mnie ,tak jak tu już niektórzy pisali- ona boi się, że zranisz ją po raz drugi.
Pierwsza miłość, szczególnie jeśli trwała parę lat jest dla człowieka czymś ogromnie ważnym. Jak sam pisałes- ona bardzo mocno przeżyła to rozstanie.
Czy Twoja zachcianka i Twoje nagłe powroty w nieoczekiwanych momentach są warte jej kolejnych łez?
Jeśli jesteś pewien tego, że popełniłeś błąd, jeśli jesteś pewien, że to, co Was poróżniło, da sie naprawić, jeśli jesteś pewien, że nie zmienisz zdania za miesiąc, czy dwa- pójdź do niej z kwiatami i porozmawiaj poważnie.
Jeśli masz wątpliwości- daj jej zyć i pogódź się z tym, ze odeszła.

Aveyron 
Praktykant
Zakochana chwila

Wysłany: Sob Wrz 27, 2008 14:25   

Wspominajka napisał/a:
Nie ma takiej kobiety, ktorej zdobyc nie mozna, a slowa "straciles ja" nalezy rozumiec jako wyzwanie.

Właśnie i w tym problem. Mężczźni nie wiedzą, że czasami każde 'wyzwanie' boli.

Cytat:
Czy Twoja zachcianka i Twoje nagłe powroty w nieoczekiwanych momentach są warte jej kolejnych łez?

Po primo.

stelline napisał/a:
Jeśli masz wątpliwości- daj jej zyć i pogódź się z tym, ze odeszła.

No i pointa wybyła się na zewnątrz.

Po prostu ja Wam obojgu życzę szczęścia. Ale nie chcę, by dziewczyna cierpiała. Sama to przeżywałam, i wiem co mówię, naprawdę szanowny autorze. Czasami lepiej się rozstać, dla swego dobra. I nie wracać do siebie pod żadnym względem...

I... Zastanów się, czy odezwała się w tobie miłość do niej, czy samotność?

ks. J. Twardowski

Odpowiedz do tematu