Na początek chciałbym powitać wszystkich na tym forum. Mam na imię Łukasz, chodzę do 3 klasy GImnazjum. Oto mój problem:
1 dnia nowego roku szkolnego, zapatrywałem się w poszukiwaniu ładnych dziewczyn z pierwszych klas. Kilka było naprawdę bardzo ładnych, lecz wzrok zatrzymałem na tej jednej. Cały nastepny tydzien wpatrywałem się w nią na każdej przerwie, jednak ona się w ogóle nie domyślała. Nadszedł dzień, gdy zwierzyłem sięz tego koledze i okazało się że on ma jej numer bo jej brat chodzi z nim do klasy. Na nic nie czekając odrazu do niej napisałem. PIerwszych kilka dni takich rozpoznawczych, komórka aż się grzała, gdy potem wszystko osłabło. Przetrzymamy. Dałem sobie ( i jej) kilka dni odpoczynku. PO tych kilku dniach przerwy znowu napisałem. Pisało nam się świetnie, jednak nie było tam żadnych tematów przyjaźni, miłości itp. DOwiedziałem się że organizowana bedzie dyskoteka. To świetne miejsce i czas, żeby poznać się troche bliżej. Dyskoteki nadszedł czas.... 2,5 godziny nie mogłem się zdecydować żeby do niej podejść ( tak wczesniej w realu w ogóle nie rozmawialismy), az w koncu to uczynilem.NA poczatku była bardzo nieśmiała i dziwna,potem podczas tanca usmiechala sie caly czas do mnie, ale to jeszcze nie bylo to coś. Niestety po 15 minutach od spotkania się zmyła,bo musiała jeszcze podskoczyc do miasta. Dobrze że chociaż czesc mi powiedziala. I tak właśnie plan na dyskoteke runał. Wkurzony pojechalem do domu i zaszyłem się w pokoju. Napisałem do niej sms-a, że wydawało mi się że była jakaś dziwna, nieśmiała, i czy chce dalej ze mną pisac. Na pierwsze pytanie odp, że chyba mi się wydawało, na drugie twierdząco.
PO dyskotece już rzadziej do siebie piszemy, jednak na przerwach widzę jak często się patrzy na mnie, a gdy ja na nią się spojrzę to się uśmiecha... Ona nie miała chłopaka, podobnie jak i ja dziewczyny...Aha, może to mało ważne, ale ona tylko 2 razy rozpoczęła rozmowe na komie, a tak resztę cały czas ja....
Nie mam pojęcia jak mam się do niej zbliżyć, nie wiem dokładnie czego ona chce i boję się odrzucenia... Nie mam pojęcia w jakiej sytuacji mam do niej zagadac....
Się rozpisałem. Liczę na waszą pomoc. JAkbyście mieli jakieś pytania, to piszczie. Pozdrawiam.
Pomógł: 4 razy Wiek: 19 Dołączył: 01 Sie 2008 Posty: 347 Skąd: ze Wszond
Wysłany: Sro Paź 01, 2008 19:07
Cytat:
Aha, może to mało ważne, ale ona tylko 2 razy rozpoczęła rozmowe na komie, a tak resztę cały czas ja....
To ty masz sie o nia starac.
Cytat:
Nie mam pojęcia jak mam się do niej zbliżyć, nie wiem dokładnie czego ona chce i boję się odrzucenia... Nie mam pojęcia w jakiej sytuacji mam do niej zagadac....
Jesli sie usmiecha to albo masz wtedy glupi wyraz twarzy, albo najzwyczajniej w swiecie cie lubi.
Wiesz jak sie zblizyc. Tanczysz, zabrales ja na dyskoteke, zabierz na nastepna, albo jakas inna impreze.
Pozdrawiam.
_________________ A bird that has lost his wings
cannot fly in the sky known as memory.
But, I still believe
that as long as I'm living in the present
memories are like flowing time
being born anew.
_________________ 'To się będę śmiał, gdy nie zdążą ze zniszczeniem świata przed jego końcem'
'Cały świat gra komedię.'
'Daj mi właściwe słowo i odpowiedni akcent, a poruszę świat.'
Pomógł: 2 razy Dołączył: 03 Wrz 2008 Posty: 344 Skąd: ja jestem???
Wysłany: Sro Paź 01, 2008 20:44
danny15 napisał/a:
boję się odrzucenia...
chłopie lepiej coś zrobić i być odrzuconym niż żałować że się nic nie zrobiło, mówię to bo sam się świetnie przekonałem jak człowiek na tym wychodzi później...
_________________ Jeśli miałbyś cel i okazje, jedyną w życiu,
by ziścić największe swe marzenia,
chwile, która wszystko zmieni,
złapał byś ją czy dał jej ulecieć...
Idzie zima, zbliżają się chłody, zróbmy więc w piciu wódki zawody
Wszystko wskazuje na to, że dziewczyna cie lubi. Nie zmarnuj kolejnej okazji i zaproś ją gdzieś. Tak po kolezeńsku. Często sie spotykajcie, a może cos z tego będzie. Kto wie?
_________________ Ze mną można tylko w dali zniknąć cicho...
Książki są jak ludzie,
jednych nie warto nawet poznawać,
innych poznajesz,
ale na drugi dzień już o nich nie pamiętasz,
a z niektórymi warto spędzić każdy dzień,
całe życie...
Siemanko. Wnioskuje po tym co napisales, ze dziewczyna Cię lubi i ma ochotę u3mywać z Toba kontakt. Wiec nie pozostaje Ci nic innego jak dzialac, najlepiej zapros ja gdzies... np. do kawiarni. to jest najlepsza opcja, zeby ze soba porozmawiac szczerze w 4 oczy, spedzic przyjemnie czas. A nigdy, ale to nigdy nie idz z dziewczyna, ktora Ci sie podoba na dicho, bo to najlatwiejszy sposob, zeby ja stracic... oraz zadne imprezy!!!zawsze sie znajdzie jakis kolo, ktory bedzie chcial Ci ja sprzatnac z pod nosa, wiec zaufaj mi w to co mowie. Jesli po 1. randce bedziesz wciaz okazywala zainteresowanie, to staraj sie z nia spotykac sam na sam jak najczesciej sie da, ale najlepszą metoda sa dlugie spacery, np. w parku. Powodzenia i Pozdro dla Ciebie