Cześć.
Jestem tutaj nowa i jest to mój pierwszy post.
Mam pewien problem;
Znam pewnego chłopaka od prawie 3 lat. Wcześniej rzadko gadaliśmy ale teraz uczymy sie razem w gim. od pewnego czasu gadamy ze sobą często na gg, ( on zawsze pisze 1 ) spotykamy sie na podwórku i gadamy też w szkole. Traktowałam go jako przyjaciela, aż do czasu. Niedawno poczułam że jest to coś więcej niż przyjaźń. On zawsze jest dla mnie miły, jak mam doła to pocieszy i takie tam. wydaje mi się, że on tez czuje coś więcej. Tylko problem jest w tym, ze nie wiem co z tym zrobić. Nie chcę mu o niczym mówić czy coś bo jeżeli on do mnie nic nie czuje to zepsuję wszystko to co jest między nami.
Pomóżcie.
Zacznij mu stopniowo pokazywać , że jest dla Ciebie kimś więcej niż dobry kolega. Wychodź w relacjach z nim poza normy, które się do tej pory przyjęły. Np. zawsze spotykacie się w gronie innych znajomych, rzadko sami we dwójke, to teraz np. wyciągnij go na sobotni spacer po parku. Uśmiechaj się do niego. Zacznij go uwodzić. I obserwuj czy on również daje ci jakieś znaki, że jest Tobą zainteresowany jako kobietą. Bo jeśli nie to lepiej daj sobie spokój, bo chyba szkoda tracić przyjaciela...
jestem w podobnej sytuacji z tym,że to ja NIE CHCĘ żeby pomyślał sobie że chcę czegoś więcej aniżeli przyjaźni. Zagaduje do niego w szkole i na gg i nie wiem czy nie uważa przypadkiem że się narzucam albo coś w tym stylu.
Ja chce tylko jego przyjaźni, szukam w nim jedynie kompana., nie interesuje mnie jako facet...
Więcej w temacie http://nastolatkowie.com....ylo-vt11782.htm lub jeżeli może chciałabys coś doradzić pisz na wiad.prywatna
_________________ Nie kłam, że kochasz mnie,
Nie kłam, że weźmiesz gdzieś daleko tak,
Że nie znajdą nas...
Jeśli chcesz czegoś więcej musisz zaryzykować, to może skończyć się klapa i przestaniecie gadać, ale pamiętaj relacje przyjacielskie zawsze można odbudować. Spotykaj się z nim pokaż mu ze chcesz coś więcej niż tylko przyjaźń, ale daj mu wolną rękę niech to on pierwszy coś powie. Nie wiem, w jakich relacjach jesteście, ale jeśli będziesz mu za coś wdzięczna pocałuj go staraj się by czuł jak najbardziej twoje ciepło musisz uwierzyć w to ze wam wyjdzie. Wszystko sie dobrze ułoży życzę ci tego:)
Wrrr... To nie był błąd, że mu powiedziałaś, ok może nie wyszło, ale nie przekreślaj tego bądź optymistyczna. Nie wszystko idzie dobrze czasami upadamy, ale z czasem i tak będziemy musieli wstać. W życiu trzeba być odważnym pchać się wszędzie jak chce się zaistnieć nie możesz później siedzieć i myśleć "mogłam mu powiedzieć." Za parę lat będziesz pluć se w brodę, jeśli tego nie zrobisz. IDZ NA CAŁOŚĆ
Wysłany: Nie Wrz 28, 2008 08:15
lepiej coś zrobić i potem żałować niż żałować, że sie czegoś nie zrobiło.
mi ta zasada w życiu generalnie bardziej pomaga niż przeszkadza więc do dzieła ;p
_________________ I'm never coming back to reality,
cause reality is illusion anyway.
And everything we know,
everything we see,
everything we are
is an illusion.