Pomogła: 40 razy Wiek: 19 Dołączyła: 09 Lip 2008 Posty: 797 Skąd: z horroru
Wysłany: Sro Sie 27, 2008 18:08
Ja mam chłopaka rok młodszego i nie odczuwam tej różnicy wieku. Jeżeli ktoś sie kieruje w miłości wiekiem, to albo prawdziwie nie kocha albo ulega stereotypom.
_________________ "Na razie" pisze się osobno!!!
"Bywają wielkie zbrodnie na świecie, ale chyba największą jest zabić miłość..."
Pomogła: 8 razy Wiek: 22 Dołączyła: 06 Lip 2008 Posty: 264 Skąd: sama nie wiem:P
Wysłany: Sro Sie 27, 2008 18:18
rok czy dwa lata to żadna różnica. Gorzej by było jakbyś Ty miała 17 a Twój facet..hm..13? Niby 4 lata ale tutaj znaczące. Co innego jakbyś miała 24 a facet 20;) Im wyżej w górę tym różnica lat się zaciera. Ważne byście dobrze sie ze sobą czuli i rozumieli się wzajemnie
_________________ There's No Star In Heaven That We Can't Reach If We Tryin'
THEY DON'T KILL ME, THEY ONLY CAN MAKE ME STRONGER!!!
no i jeszcze ..I can be sweet dreams or a beautiful nightmare ..choć zdecydowanie wolę to pierwsze
Nie przeszkadza mi. Jest to normalne, bo przecież kiedy kogoś poznajemy nie od razu wiemy dokładnie ile ma lat. Mam kolegę, któremu wyłącznie podobają się starsze od niego dziewczyny i czuje się z tym dobrze.
_________________ "Wiedzieć, że się wie, co się wie, oraz że się nie wie, czego się nie wie- oto prawdziwa wiedza"
Konfucjusz
Pomogła: 5 razy Wiek: 18 Dołączyła: 27 Lip 2008 Posty: 353 Skąd: CK
Wysłany: Sro Sie 27, 2008 21:23
Młodsi faceci odpadają. Po prostu wiem, że nie będą w stanie dać mi tego, czego będę potrzebowała. Myślę, że tak naprawdę to sprawa indywidualna każdego człowieka, dla jednego wiek nie będzie miał znaczenia, dla drugiego będzie miał kluczowe
_________________ ~Con ogni respiro che prendo~
Samotna wśród ludzi, którzy myślą: ona nigdy nie jest sama...
Pomogła: 8 razy Wiek: 17 Dołączyła: 22 Sie 2008 Posty: 273
Wysłany: Sro Sie 27, 2008 21:50
LowMansLyric napisał/a:
co sądzicie o różnicy wieku??
Jeżeli 2 osoby naprawdę się kochają, to różnica wieku nie powinna stanowić przeszkód.
Zwykle dziewczyna powinna się wiązać ze starszym chłopcem, bo jest bardziej dojrzały(jak wiemy chłopcy są 2 lata za dziewczynami w rozwoju[bez urazy, chyba wiecie o co mi chodzi])natomiast zdarza się, że nawet młodszy chłopak może być dojrzały.
_________________ Pozdrawiam Cię Gość !
Tak właśnie Ciebie Gość !
A dlaczego? A tak bez powodu.
Miałam chłopaka w moim wieku - największa pomyłka. Po tym powiedziałam sobie, że nigdy więcej rówieśników, tym samym i młodszych. Mam starszego o rok i mi pasi.
_________________ Czy świat umrze choć trochę, kiedy ja umrę? H. Poświatowska „Z głupkami nie ma sensu rozmawiać. Przed głupkami trzeba się bronić.” - Wojciech Cejrowski
„Tak więc trwają wiara, nadzieja, miłość - te trzy: z nich zaś największa jest miłość.” (1 Kor 13, 13)
Wszystko co dobre jest albo tuczące, albo niemoralne.
Rok szkolny, czyli ograniczenie pobytu na nastolatkowie.com.pl. Gość Mam coś dla Ciebie! Klik!
Ja podobnie - nie wyobrażam sobie byc z rówieśniczką albo starszą Dość konserwatywne odebrałem wychowanie i niestety muszę mieć młodszą.
Ale uważam że dwa lata nie stanowią przeszkodą.
_________________ "Ameryka jest jak jaśniejące miasto na wzgórzu, którego światło jak latarnia prowadzi zewsząd ludzi miłujących wolność"
Nie widze przeszkód jesli jest milosc to nic nie stoji na drodze a szczegunie wiekXD
Ja bylem z dziewczyna o 2 lata starsza wiec, mowie ci ze wiek tu nie ma znaczenia
Pomógł: 1 raz Wiek: 19 Dołączył: 05 Sie 2008 Posty: 149 Skąd: wziąć na wino..
Wysłany: Czw Sie 28, 2008 07:16
Moja pierwsza dziewczyna była rok starsza ode mnie.. I jakoś nie było czuć tej różnicy! Tak więc nie przejmuj sie i skoro się udaje w związku to w czym problem!