Witam! Zakochałem się w siostrze kolegi z klasy, lecz nie wiem jak zacząć. Cały czas męcze tylko kumpla głupi pytaniami i wypowiedziami, a nie umiem się odezwać do osoby, w której się zakochałem oraz nie wiem co jej powiedzieć. Dodam, że mam 14 lat i jestem w 2 gimnazjum, a dziewczyna jest o rok młodsza.
Pomogła: 8 razy Wiek: 22 Dołączyła: 06 Lip 2008 Posty: 264 Skąd: sama nie wiem:P
Wysłany: Pon Wrz 22, 2008 16:02
Zacznij przychodzić częsciej do kolegi i wtedy będziesz mógl pogadać z jego siostrą, zlapać z nia jakis kontakt. Albo po prostu powiedz temu kumplowi, że podoba Ci się jego siostra i jak on się do tego ustosunkuje może Ci pomoże ją zdobyc, podrzuci jej numer gadu lub powie kilka przydanych informacji na temat swojej siostry
_________________ There's No Star In Heaven That We Can't Reach If We Tryin'
THEY DON'T KILL ME, THEY ONLY CAN MAKE ME STRONGER!!!
no i jeszcze ..I can be sweet dreams or a beautiful nightmare ..choć zdecydowanie wolę to pierwsze
Zauroczyłeś, co najwyżej. Potocznie "zakochałem", więc wybaczymy.
Hirauku napisał/a:
Czy ktoś może mi poradzić co zrobić?
Nie pozostaje nic innego jak się przełamać, lub liczyć na pierwszy krok ze strony dziewczyny, ale wg mnie zwlekanie jest bez sensu. Ewentualnie napisz do niej sms-a, jeżeli jesteś nader nieśmiały. Średniowiecza już nie ma, kolego.
_________________ Ucz swoje dzieci milczeć. Mówić nauczą się same.
Jeśli masz rzecz przykrą do powiedzenia, opanuj złość i przemilcz - ucz się mądrości wcześniej niż inni.
Pomógł: 11 razy Wiek: 18 Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 1459 Skąd: Od mamy
Wysłany: Pon Wrz 22, 2008 16:18
Hirauku, powiedz jej coś np. Przy Tobie nie wiem co mam powiedzieć
Wysłany: Pon Wrz 22, 2008 17:24
givesyouwings napisał/a:
Zauroczyłeś, co najwyżej. Potocznie "zakochałem", więc wybaczymy.
Człowieku, ty masz jakieś kompleksy? Daj już siana z tym...
Co do siostry kumpla, możesz go poprosić o jej gg, pogadać, lub jak wyżej radzili po prostu spotkać ją jakoś u kumpla i pogadać
_________________ GTA Fan Kaliber 44 /Paktofonika /Peja Fan Pasja: Informatyka, Grafika, Tworzenie Gier i Programów.
Człowieku, ty masz jakieś kompleksy? Daj już siana z tym...
Co do siostry kumpla, możesz go poprosić o jej gg, pogadać, lub jak wyżej radzili po prostu spotkać ją jakoś u kumpla i pogadać
Pomogła: 1 raz Wiek: 16 Dołączyła: 04 Sie 2008 Posty: 20 Skąd: Kalisz
Wysłany: Pon Wrz 22, 2008 18:07
A ja się odróżnię.
Jeśli już mowa o 'zakochaniu' (choć popieram givesyouwingsa, ze to tylko zauroczenie) w kumpla siostrze to... znajdź sobie inną wybrankę. Dlaczego? Sprawa jest banalna, jeśli już uda wam się coś stworzyć, to zapewne nie wytrwa to długo, a prawdopodobne, że później stracisz kumpla. Postaw się w jego sytuacji - za kim miałby stanąć, za dobrym kumplem czy siostrą?
Masz jeszcze trochę czasu, więc daj sobie luzu i poszukaj innego obiektu
Witam! Zakochałem się w siostrze kolegi z klasy, lecz nie wiem jak zacząć. Cały czas męcze tylko kumpla głupi pytaniami i wypowiedziami, a nie umiem się odezwać do osoby, w której się zakochałem oraz nie wiem co jej powiedzieć. Dodam, że mam 14 lat i jestem w 2 gimnazjum, a dziewczyna jest o rok młodsza.
Czy ktoś może mi poradzić co zrobić?
Nie poradzę nic innego , niż przełamanie się, bo powiedz, jak wyobrażasz sobie, by cokolwiek było między nami, gdy boisz się jakiejkolwiek rozmowy ?
Od biedy możesz zacząć od rozmów na gg, tak jest łatwiej, ale ja jednak polecałabym normalne rozmowy, spotkania...trzeba przełamywać swoją nieśmiałośc.
Zresztą później ewentualnie szybciej coś wyniknie ze zwyczajnego kontaktu, niż tego wirtualnego...
Uwazam, ze powinienes na razie powoli zaczac... na poczatek, staraj sie czesciej widziec z tą dziewczyna...tzn odwiedzac jej brata i jej jakos zaimponowac, napewno jestes w czyms dobry, a dziewczyny na to lecą...uwierz bracie . Spytaj sie kumpla czy poda Ci jej gg jak na poczatek...a Ty zacznij rozmowe jakąs luzna gadka, pytaj o zainteresowania i co tam u niej. Nie zdradzaj swoich uczuc, mozesz pokazywac delikatnie, ze jestes nia zainteresowany, ale jak nie zauwazysz odpowiednich znak zainteresowania z jej strony, to sie narzucaj. Powodzenia!!!:)
Wiek: 15 Dołączył: 23 Maj 2007 Posty: 27 Skąd: sie biora dzieci?
Wysłany: Wto Wrz 30, 2008 18:15
wiem z doswiadczenia... tez mi kiedys podobala sie siostraa kolegi ale byla w tym samym wieku... tylko ze ona chodzila do innejbudy ... moj kolega mnie do niej zniechecal... bo mowil ze jest glupia brzydka itp... no ale tak nie bylo... postaralem sie i z nia bylem przez jakis czas... a na koncu i tak stracilem kolege....