A ja lubie w wakacje nawiązywać niezobowiązujące znajomości. Bo i mentalność człowieka jest wtedy inna, pozwala sobie na więcej. A pozostają miłe wspomnienia.
Żadnego płakania w poduszkę, wyznań miłosnych, sama przyjemność.
W tym roku już summer love się pojawiło:) A z dniem 1 września zniknie.
tracenie dziewictwa z przypadkowym kolesiem z obozu nie jest mądre, masz rację.
Ale uważam, że nie jestem jeszcze na tyle stara żebym musiała się wiązać z jednym facetem 'raz a dobrze'. Masakra.
Fajnie kogoś poznać, wrócić z wakacji z miłymi wspomnieniami.
Ale, jak napisało już parę osób, tracenie dziewictwa z przypadkowymi ludźmi, czy zbytnie angażowanie się w wakacyjny związek, chyba nie jest najlepszym pomysłem.
Też szukałam takiego tematu. Jeżeli chodiz o znajomych- zależy jaki obóz. Mam kilku świetnych, naprawdę świetnych przyjaciół.
Co do miłości- akurat jestem w fazie 'po'. I miłości obozowe/kolonijne/wakacyjne raczej nie mają szans na przetrwanie. No chyba że obie osoby mieszkają w tym samym mieście i to... naprawdę była miłość.
Najbardziej nie rozumiem ludzi, którzy mówią 'W czternaście dni nie da się pokochać'
Ja przeżyłam coś takiego w tym roku. Było super póki nie musieliśmy się rozstać...
Utrzymywaliśmy ze sobą kontakt, a teraz nagle przestał się odzywać...
Nie wiem co z tego będzie, ale jedno jest pewno: na zawsze zostana mi super wspomnienia no i wakacje są ciekawsze =)
Nie należe do tych osób, które w 2 tyg. nawiązują aż tak bliskie relacje z chłopakami. W ogóle takie chwilowe zauroczenia mnie nie interesują. Można powiedzieć, że w sprawach miłości jestem długodystansowcem
_________________ Ze mną można tylko w dali zniknąć cicho...
Książki są jak ludzie,
jednych nie warto nawet poznawać,
innych poznajesz,
ale na drugi dzień już o nich nie pamiętasz,
a z niektórymi warto spędzić każdy dzień,
całe życie...
No jeszcze nie spotkałam takiej sobie `parki`, która by przetrwała po wakacjach. Dla mnie wakacyjna miłość, to taka, która rozpada się po miesiącu... Czyli zwykła zabawa.
_________________ `You were just like me with someone disappointed in you..`
i tu sie mylisz, czesto z wakacyjnej igraszki rodzi sie jakies uczucie.. znam conajmniej 3 kolegów, którzy wlasnie tak sie zapoznali ze swoimi kobietami, a sam mam dwie znajomosci , które utrzymuje, mimo iz dzieli mnie z tymi osobami pol polski
_________________ żołnierze idealni pod folią wszyscy sterroryzowani
Hmmm...
W sumie to wątpię, żeby wakacyjna znajomość przetrwała na dłużej.
Często okazuje się tak, że na koloniach / obozie/ itd wybucha 'romans', jest flirt, jest zabawa, ale później, gdy wakacje dobiegają końca okazuje się, że kontakt się urwał.
Przyczyną najczęściej są dzielące kilometry.
_________________ Wszystko co czarnobiałe w człowieku jest piękne.
Bo nigdy nie jest czarne i nigdy nie jest białe.
To czyni go wyjątkowym. W duszy każdego z nas biel miesza się z czernią. Zależnie od sytuacji. Wolę być czarnobiała.
W sumie kolonijnych miłości nie. Ale wakacyjne owszem, jeżeli znajdujecie tu różnicę. Czy mają szansę przetrwać? Zależy od ludzi i odległości.
_________________ Czy świat umrze choć trochę, kiedy ja umrę? H. Poświatowska „Z głupkami nie ma sensu rozmawiać. Przed głupkami trzeba się bronić.” - Wojciech Cejrowski
„Tak więc trwają wiara, nadzieja, miłość - te trzy: z nich zaś największa jest miłość.” (1 Kor 13, 13)
Wszystko co dobre jest albo tuczące, albo niemoralne.
Rok szkolny, czyli ograniczenie pobytu na nastolatkowie.com.pl. Gość Mam coś dla Ciebie! Klik!