forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Walczyć czy odpuścić czyli nieszczęśliwa historia chłopaka

Czy mam ją sobie odpuścić?
Tak,bo nie warto!
55%
 55%  [ 11 ]
Nie,walcz a może coś z tego wyjdzie
45%
 45%  [ 9 ]
Głosowań: 20
Wszystkich Głosów: 20

Autor Wiadomość
Kokolino
Nowicjusz

Wysłany: Nie Maj 25, 2008 11:20   Walczyć czy odpuścić czyli nieszczęśliwa historia chłopaka

Witam,chciałbym opowiedzieć wam pewną historię no i przy okazji poprosić o rady i komenty.Mianowicie pewnien czas temu,gdy byłem z przyjaciólmi na basenie,spostrzegłem naszego kolegę ze swoją przyjaciółką,z którą przyszło mi się zapoznać.Nie zwracałem na nią zbytniej uwagi,jednak po kilku dniach na serwisie fotka w dziale komentarze zobaczyłem komentarz(coś w stylu,że bardzo jej się podobam),który jak się okazało napisała właśnie ona.Pomyślałem,że mimo iż dziewczyna poznana na basanie nie była super piękna warto by się z nią bliżej poznać ponieważ wydała mi się bardzo miła.
Nawiązałem więc kontakt,wymienilismy się numerami telefonów i GG,ona poprosiła o spotkanie ja oczywiście zgodziłem się.Przyszedłem należycie z kwiatuszkeim porozmawaialiśmy,ja odprowadziłem ją pod dom,a ona wyraziła nadzieję na przyszłe spotkanie więc ja również.Kilka dni później znów się spotkaliśmy,tym razem także miło się rozmawiało,na koniec spotkania obdarowaliśmy się takim niewinnym cmokiem:).Potem spotkalismy się jeszcze dwa razy,po czym po niedługim czasie otrzymałem kilka wiadomści,że mnie przeprasza ale zrobiła coś głupiego i nie może spojrzec mi w oczy.Wtedy S podobała mi się już na tyle,że powiedziałem jej iż nie wazne co zrobiła ja jej wybacze.Ona jednak wraz powtarzała swoje po czym nasz kontakt się urwał....
Po niespełna 2 miesiącach zupełnie przypadkowo znów spotkałem ją na ognisku,pomyślałem jednak,że nie będę nawiązywał rozmowy,bo po co?!
Po kilku godzinach to ona mnie zaczepiła,znowu dobrze nam się rozmawiało i ogólnie było fajnie.Kolejnego dnia odezwała się do mnie na GG tym samym jeszcze bardziej rozbudzając moje uśpione do niej zauroczenie.Spotkaliśmy się znów i ustatliliśmy termin kolejnego spaceru.Nic jednak z tego nie wyszło ponieważ znowu zostałem olany.Wiadomą rzeczą jest,że mężczyzna nigdy nie dowie się co kryje umysł kobiety,ale zastanawiam się o co tak naprawdę jej chodziło,dlaczego nic nie wyszło z naszego rozwijającego się związku skoro oboje czulismy coś do siebie.Co więcej ostatnio zaczęłem zaówazać jej opisy na GG o jakiejś nieszczęśliwej miłości,która pewnie ją dopadła.Znalazłem się teraz w podbramkowej sytuacji nie wiedząc czy sobie ją odpuścić czy walczyć tym bardziej,że raczej czuje coś do tego mężczyzny ze swoich opisów.Zastanawiam się tylko czy chciała się mną zabawić,czy może zrobiłem coś nie tak,albo po prostu próbowała wybić sobie tego wspomnianego chłopaka z opisów mną(metoda klin klinem),ale zmieniła zdanie??!!.Co wy myślicie na ten temat i co zrobilibyście na moim miejscu?.Wiem,że ten post wygląda troche jak użalanie się nad sobą i,że wielu osobom nie będzie chciało się czytać tak długiego tekstu.Niestety jednak ja jestem takim...hym wrażliwym głupcem,który po prostu nie ma z kim pogadać o swoich problemach,ponieważ moi przyjaciele nie potrafią,a raczej nie chcą słuchać o tego typu problemach...

gagsik 
Nowicjusz

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Nie Maj 25, 2008 15:16   

Dziewczyna jakaś niezdecydowana ! Jak dla mnie powinienes o Niej stanowczo zapomnieć ,bo ona tylko budzi w Tobie uczucia a potem krzywdzi , wiem , że to nie łatwe ale jakoś dasz rade i przedewszystkim porozmawiaj z Nią powiedz , oco jej chodzi dlaczzego tak robi... :) . A co do przyjaciół to jezeli oni nie chca słuchać tego typu problemów to jakie chcą słuchać ;| to nie są przyjaciele , bo przyjaciel chyba sam wiesz , że powinien wspierać cię obojetnie w czym i przedewszystkim wysłuchać cię i doradzić . Pozdrawiam :-*

wredna_suka 
Praktykant

Pomogła: 7 razy
Wysłany: Nie Maj 25, 2008 20:27   

Niezdecydowana, rozkapryszona lub ma rozchwianie emocjonalne.
Odpuśc a zaoszczędzisz sobie rozczarowania.

Trunky 
Nowicjusz

Wysłany: Nie Maj 25, 2008 20:39   

Ja miałem parę przeżyć tego typu. Zadawałem sobie pytania, odpuścić czy walczyć? Zawsze odpuszczałem .. Bo po prostu podobają mi się dziewczyny już zajęte, a jak o taką walczyć?
Hej, czy nie brakowało Ci kiedykolwiek tematów do rozmowy? Jeśli tak odwiedź http://nastolatkowie.com....0553.htm#305566

pasiak 
Nowicjusz
O wszystkim dojrzale

Wysłany: Pon Maj 26, 2008 10:31   

Ja na Twoim miejscu również przestałbym się nią interesować... Wiadomo, że ciężko jest bić się z myślą o odpuszczeniu, bo wtedy życie całkowicie zmienia bieg w naszym odczuciu.
Skoro dwa razy próbowaliście, to już tego nie róbcie... Jeśli chciała sobie znaleźć zastępczego chłopaka do wyjaśnienia jej sprawy z drugim to nie należy zwracać na taką osobę uwagi.. Niech sobie radzi sama z tą nieszczęśliwą miłością..

A dla Ciebie byłoby najlepiej gdybyś czymś się zajął.. Np. jeśli lubisz sport to może warto pobiegać, czy pograć w piłkę w wolnym czasie... Sport to najlepsza rzecz jaka może odciągnąć Cię od codziennych, ale i tych niecodziennych problemów... Uprawiając sport, zapomnisz o tym, co Cię gnębi...

I jeszcze taka jedna rada.. Moja taka złota myśl, która zrodziła się z mojego doświadczenia: traktuj dziewczyny jak przyjaciół, bo jeśli Ty za wszelką cenę chcesz ją zdobyć to to tylko wzbudza w Tobie niecierpliwość i chcesz jak najszybciej by była Twoją laską... Najlepiej jest traktować dziewczyny po przyjacielsku i nie myśleć o tej jednej cały czas... Przez to i życie ma lepszy urok, i Ty jesteś spokojny, a kiedy przyjdzie odpowiedni czas, na pewno znajdziesz odpowiednią osobę, która odwzajemni Twoje uczucia na całe życie...

Powodzenia!

magda_super_dama
Nowicjusz

Wysłany: Pon Maj 26, 2008 10:56   

Moim zdaniem odpuść, ale właściwie to nie powinno się słuchać tego co radzą inny ludzie, nie ważne czy przejaciele czy w ogóle nie znani i nie znajomi, tylko robić to co karze serducho

Jachuu 
Nowicjusz
Niewolnicy systemu

Wysłany: Pon Maj 26, 2008 20:06   

odpuść... nie będę więcej pisał bo wszystko wypisali moi przedmowcy

.!Lola!. 
Nowicjusz
Style_Girl

Wysłany: Pią Cze 27, 2008 09:17   

ta dziewczyna troszke niezdecydowana... Nie wiem... moze powiedz jej za zalezy ci na niej (jesli tak jest) staraj sie moze cos z tego wyjdzie... ;)

rozkołysz świat 
Uzależniony
żonka Coelho :*

Pomogła: 17 razy
Wysłany: Pią Cze 27, 2008 10:26   

Zapytaj wprost o co chodzi,a wszystkiego się dowiesz.Jeśli naprawdę coś do niej czujesz to nie poddawaj się tak łatwo,z tego co wyczytałam początkowo to ona szukała z Tobą kontaktu,czyli od razu się jej spodobałeś.Być może na jej drodze pojawił się ktoś inny (stara miłośc czy były chłopak) i musiała sobie parę spraw poukładać,dlatego zerwała kontakt.Myślę że powinieneś poszukać z nią kontaktu choć na chwilę i podpytać co u niej i takie tam,może zaproponować spotkanie,a wszystkiego się dowiesz.Powiedz że są miedzy wami niewyjaśnione sytuacje które chciałbyś rozwiązać,porusz temat tego urwania się waszego kontaktu kiedyś,zapytaj co się stało że tak nagle 'uciekła'? Nie możesz ciągle życ w niepewności i uganiać się za nią,a ona nadal będzie Cię olewać.Myślę że powinniście sobie wszystko wyjaśnić i tyle
Ale dla Ciebie jednak najlepiej byłoby odpuścić sobie jeśli chcesz zapomnieć.Będzie chciała to sama przyjdzie.
Hen, do gwiazd
Ogrzać niebo marzeniem~~

szukamnemo 
Amator
Koncertomaniaczka

Wysłany: Pią Cze 27, 2008 10:56   

Nie może się zdecydować, pewnie kręci jeszcze z kimś poza Tobą.
Radzę z nią pogadać o co jej chodzi, tak jak mówi rozkołysz świat, bądź poczekać jeszcze, ale nie rób sobie za wielkich nadziei, bo jeśli tak z Tobą postępuje teraz, to co daje Ci gwarancje, że nie zrobi tak, kiedy bylibyście już razem.
Robi Cię w bambuko i tyle.
To jest coś co jeszcze trochę kręci

Normalsi Łajza

barszcz 
Początkujący

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Pią Cze 27, 2008 11:38   

Co wy mu w głowie mieszacie!! NIECH WALCZY Najpierw porozmawiaj z nią szczerze... Powiedz co do niej czujesz, i że to wszystko zaszło za daleko, żeby teraz tak bez słowa odeszła.
Trzymam kciuki :D

Oska
[Usunięty]

Wysłany: Pią Cze 27, 2008 12:04   

huśtawka emocjonalna, nie wie czego chce

Exteel 
Nowicjusz

Wysłany: Sob Cze 28, 2008 01:51   

Głowa do góry, nie jest jeszcze aż tak źle. Jeśli sama nie wie czego chce, pomóż jej. Spróbuj się z nią umówić lub gdzieś złapać i porozmawiajcie w cztery oczy. Wszystko sobie wyjaśnicie - czarno na białym. Albo nie będzie chciała z Tobą być albo...
Więc walcz! Bo kto nie walczy ten nie dostaje bogactw i nagród.

Raina 
Początkujący

Wysłany: Sob Cze 28, 2008 14:36   

jedyna rada to pogadaj sobie z nią szczerze - o co jej chodzi i czy kiedykolwiek cokolwiek dla niej znaczyłeś. laska jest dziwna, ale tak dziewczyny czasami maja. szczera rozmowa może wszystko załatwić a co dalej zrobisz to już musisz sam zdecydować - o dla ciebie będzie najlepsze.

gossipgirl 
Początkujący
<3.

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Sob Cze 28, 2008 15:02   

Przede wszystkim powinieneś z nią porozmawiać. Widzę, że jakoś Wam na sobie zależy, więc szkoda byłoby tak to zostawić. Może coś lub ktoś do niej powrócił i dlatego była taka hmm.. niezdecydowana ? Porozmawiajcie i wtedy podejmijcie decyzję, co dalej. Niestety, My tu chyba dużo nie pomożemy.. ; )

Pozdrawiam serdecznie.

Odpowiedz do tematu