Wysłany: Pią Lip 04, 2008 21:01 Zakochać się w nauczycielu
To, co bym chciała opisać...właściwie nie wiem, co to jest. Nie bedę pisała o co chodzi dokładnie, bo raczej poprzez słowa by mi to zbyt dobrze nie wyszło. Powiem tylko krótko, że jest to związane z nauczycielem, w którym się chyba zakochałam. Tylkoże to nie jest takie zwykłe. Nawet nie jestem pewna, czy to jest milość, czy tylko przywiązanie. Ale naprawde długoby opowiadać... Powiem tylko, że wcale nie jest przystojny, ale jest mi osobą bardzo bliską.
Czy coś podobnego komuś się tutaj przydarzyło??? Choć wiem, ze zbyt wiele nie napisalam.
Znam od 3 lat i powiem, ze jestem w wieku licealnym I nie o to mi chodzi, ze marzę o ślubnym kobiercu, tylko... nie wiem Trudno to nazwać zakochaniem. To jest coś takiego: "Gdy Cię nie widzę, nie wzdycham, nie płaczę, nie tracę zmyslów, kiedy Cię zobaczę..." Tak, mam nadzieję, ze minie...bo to niesamowicie głupie x)
no albo to przywiązanie, po prostu bardzo go lubisz, jako nauczyciela, jako człowieka. Na pewno nie ma to nic wspólnego z miościa. Tak sądzę.
_________________ Ze mną można tylko w dali zniknąć cicho...
Książki są jak ludzie,
jednych nie warto nawet poznawać,
innych poznajesz,
ale na drugi dzień już o nich nie pamiętasz,
a z niektórymi warto spędzić każdy dzień,
całe życie...
Równiez uwazam, że to zwykłe przywiazanie. Moze dlatego, ze ten nauczyciel jest miły dla Ciebie. Po prostu go lubisz i to Cię przyciąga do niego. Jestem pewna, że niedługo to minie:)
Wiele dziewczyn przecież wzdycha do swoich nauczycieli - kilka razy się z tym spotkałam u moich koleżanek. Takie tam platoniczne uczucie. Najczęściej takie "wzdychanie" ma miejsce jedynie w szkole, na lekcji. W wakacje natomiast mija.
A Ty myślisz o nim także teraz, w wakacje, skoro piszesz w lipcu?
_________________ "One, two, three, four, five, six, seven.
All good children go to heaven."
Hmm... można powiedzieć, że to zauroczenie, przywiązanie... ale chyba najtrafniejszym słowem będzie tutaj "fascynacja". Spotkałam się z różnymi przypadkami więc mniej więcej wiem jak to wygląda.Według mnie po prostu czymś zafascynował Cię ten nauczyciel i przez to teraz nie możesz się zebrać do kupy i powiedzieć sobie "nie". Bywają przypadki, że nauczyciel również zainteresuje się uczennicą, a wiem to, bo byłam w takim położeniu i z doświadczenia wiem, że takie coś nie trwa długo i z czasem przechodzi. Dlatego przemyśl to wszystko:)
_________________ "Nikt nie może tracić z oczu tego, czego pragnie. Nawet kiedy przychodzą chwile, gdy zdaje się, że świat i inni są najsilniejsi. Sekret tkwi w tym, by się nie poddać."
Paulo Coelho
Takie coś szybciutko przechodzi Miałem(mieliśmy) w klasie to samo z nauczycielką od fizyki xd Prawie wszyscy chłopcy w klasie byli zadurzeni po uszy w Niej(chodzi o fascynację), a na dzień nauczyciela co drugi chłopak w szkole Jej kwiaty dawał
To nie jest groźne, wystarczy cierpliwości, a samo przejdzie ;D
_________________ Jesus Christ, i love You, my heart aches for Your love...
Tylko to już trwa tak dlugo...najpierw rok, potem przerwa napól roku, i znowu rok... ale mam nadzieję, że w przyszłym minie moooże...
Cytat:
Najczęściej takie "wzdychanie" ma miejsce jedynie w szkole, na lekcji. W wakacje natomiast mija.
A Ty myślisz o nim także teraz, w wakacje, skoro piszesz w lipcu?
Dokładnie tak samo na wakacjach, jak i w szkole.... niestety
Cytat:
Bywają przypadki, że nauczyciel również zainteresuje się uczennicą, a wiem to, bo byłam w takim położeniu i z doświadczenia wiem, że takie coś nie trwa długo i z czasem przechodzi. Dlatego przemyśl to wszystko:)
Taaaaak...:) Mój nauczyciel od fizyki też coś może o tym powiedzieć xD... W końcu do porządku przywolala Go moja Pani od fizyki....