forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Zakochałam się w przyjacielu...
Autor Wiadomość
fruitella
Początkujący

Wysłany: Pią Paź 19, 2007 04:29   

Klanowicz napisał/a:
Wytłumacze ci to metaforą:
Jeżeli jedziesz drogą jednokierunkową i widzisz rozgałęzienie dróg. Jedna droga to przyjaźń a druga miłość (i każda też jest jednokierunkowa). To jeżeli pojedziesz w jedną (przyjaźń) to raczej nie da się zawrucić i skręcić w drugą, bo może złapać ciebie policja i to się nie uda. A policja patroluje tą droge prawie nonstop! Żatko komu się udaje z przyjaźni przejść na miłość

swietna metafora, naprawdę mnie się spodobała

wracając do tematu

miala podobny problem... i pewnego razu powiedziałam mu o tym, faktycznie wtedy on to jakoś dziwnie przyjął... odizolował się ode mni (chodzimy do innych szkol), skonczyly sie dluuugie cieple pogawedki na gadu itp.
jednak teraz, po prawie rocznej przerwie, dalej zaczyna sie od nowa rozwijac nasza przyjazn, tylko ze z mojej strony niestety zaczyna sie chyba rowniez to samo. Nawet etraz jak to pisze i o nim mysle mam motyle w brzuchu.

IstnySzatan 
Zaawansowany
wściekła krowa

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Pią Paź 19, 2007 05:07   

Miałam podobny problem...ale mu o tym nie powiedziałam.
A teraz? Zerwana przyjaźń..nie mam pojęcia dlaczego..
Cytat:
skonczyly sie dluuugie cieple pogawedki na gadu itp.

U nas również...ale naprawdę nie wiem czemu..

Never opened myself this way
Life is ours, we live it our way
All these words I don't just say
And nothing else matters

paruchowa 
Praktykant
//swensens.fbl.pl

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pią Paź 19, 2007 06:53   

agushieq napisał/a:
Cytat:

ja tez nie wiem :/ ...

B91 
Początkujący

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Pią Paź 19, 2007 13:00   

Moze daj mu dyskretnie znac ze ci sie podoba... powiedz ze ma fajna bluze... czy ladne oczy... Zasygnalizuj mu ze chcialabys miec takiego chlopaka... :)

fruitella
Początkujący

Wysłany: Pią Paź 19, 2007 14:05   

paruchowa napisał/a:
agushieq napisał/a:
Cytat:

ja tez nie wiem ...

może właśnie tacy są faceci...

teraz qmpel chce mnie z nim swatać, ale nie wiem czy ON chce :) ja sama też po tym wszystkim nie jestem pewna

agatkuś 
Nowicjusz

Wysłany: Czw Lis 01, 2007 12:30   

Zakochanie się w przyjacielu jest rzeczą straszną! Ja taskże kiedyś spojrzałam na mojego najbliższego przyjazciela z innej strony, on an mnie chyba też no bo ... Hmmm.... Dzwoniliśmy do sieie częściej niż za przyjaźni... bo tak to tylko gadalismy przez gg... I wkońcu skończyło sie na tym, że on tylko od czasu do czasu przysyla wiadomosci jak sie czuje, co u mnie itp. Także w niektórych sytuacjach.. no cóz .. może lepiej sie powstrzymać i zostać przy przyjacieu, niż kiedyś go stracic?

sie rozpisalam! XD

Jamaica 
Miss forum!
przyczajony tygrys

Pomogła: 16 razy
Wysłany: Czw Lis 01, 2007 16:27   

hmm... jeśli chcesz stracić przyjaźń... nic mu nie mów i spróbuj się odkochać... bo jeśli on jest przyjacielem< wg niego> i jeśli się dowie o Twoich uczuciach, wierz mi... jego reakcje mogą być różne. Wiem, bo sama miałam tak, tylko ze oni sie w e mnie zakochiwali... i to mnie bolało..:)
innego powołania, jak wzbudzanie tego światła
na twarzach otaczających nas ludzi.'
A.Camus

meciek2 
Nowicjusz

Wysłany: Pią Lis 02, 2007 23:38   

jestem w podobnej sytuacji jak Ty :/ i tez nie wiem co zrobic. ale nie boje sie czy strace moja przyjaciółkę czy po prostu odrzuci moje uczucia ;/

domi88
Nowicjusz

Wysłany: Sob Lis 03, 2007 15:33   

Ja na twoim miejscu sprobowalabym mu o tym powiedziec.Ja z moim chlopakiem zanim zostalismy parą bylismy najlepszymi przyjaciolmi.Ale ja juz zakochalam sie w nim dawno temu podobnie jak i on.Ale przeprowadzilismy ze soba powazna rozmowe i teraz jestsmy juz rok ze sobą.Nie ukrywaj tego przed nim.Porozmawiaj z nim.Poczujesz sie o wiele lepiej.

beznadzieji 
Nowicjusz

Wysłany: Nie Lis 04, 2007 15:04   

Ja mam taki sam problemik :D zakochalem sie w najlepszej i jedynej przujaciółce :D i też strasznie sie boje jej powiedzieć to co do niej czuje bo nie chce jej stracic a ona raczej czuje tylko przyjaźń :D .
I tak skrywam swoje uczucia i czekam asz milość przeminie D ale wątpie czy przeminie :( mam nadzieje że sie zakończy wszystko dobrze jak w moim wyadku i w Twoim :D Wiem co czujesz :D jestem z Tobą :D powodzenia :D

Jamaica 
Miss forum!
przyczajony tygrys

Pomogła: 16 razy
Wysłany: Nie Lis 04, 2007 15:10   

wiecie co? postawcie się w sytuacji waszego przyjaciela, gdy on oczekuje tylko przyjaźni... wierzcie mi... to on gorzej na tym ucierpi.
innego powołania, jak wzbudzanie tego światła
na twarzach otaczających nas ludzi.'
A.Camus

beznadzieji 
Nowicjusz

Wysłany: Nie Lis 04, 2007 15:16   

To Twoim zdaniem Monique mówić czy nie mówic??Wiem jak może na tym cierpieć przyjaciółka ale przeciez miłości sie nie wybiera nie da sie tak o wybić jej z głowy ani o tak zapomniec to jest uczucie :D

pyzy 
Amator

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Czw Lis 08, 2007 02:07   

szczerość to podstawa przynajmniej bedziesz wiedziec na czyms stoisz ja tez kiedys sie zakochalam w przyjacielu za dobrze sie to nie skonczyło, zresztą nie ważne. Jesli chcesz zebyscie sie jeszcze chociaz przyjaxnili musisz byc szczera, to zbyt powazna sprawa by ja zataic.

jesli jest tego wart, to bedziecie umieli o tym spokojnie porozmawiac, takie rzeczy sie zdarzaja, ale musisz byc pewna swoich uczuc.

Jesli nie zaryzykujesz to napewno nic nie osiagniesz, jesli nawet nie czuje tego co ty, to przynjamniej bedziesz szczera wobec siebie i niego. Nie ma nic wazniejszego nie warto sie ani jego oszukiwac. To tylko podsycanie złudzen, naprawde najlepiej wiedziec na czym sie stoi. cos zrobic albo zwiazac sie, sprobowac odkochac czy zakonczyc znajomomosc, ale biernosc w tym ci nie pomoze

fruitella
Początkujący

Wysłany: Pią Lis 09, 2007 20:17   

agatkuś napisał/a:
wkońcu skończyło sie na tym, że on tylko od czasu do czasu przysyla wiadomosci jak sie czuje, co u mnie itp.

u mnie jest dokładnie to samo, a jak już wszystko wiadomo co u ktorego to nastaje niezreczna cisza ;(

Monique :* napisał/a:
wierzcie mi... to on gorzej na tym ucierpi.

masz w pełni rację... my swoja 'zachlannoscia' ranimy ukochana nam osobe

sweet-mistletoe
Nowicjusz

Wysłany: Sro Sie 27, 2008 15:22   

Powiedziałam mu. A on okazał sie być konkretnym dupkiem. I tak na prawdę nie był wart ani jednej z tych przelanych łez, więc zerwałam z nim całkowicie kontakt(kilka miesięcy temu). Jednak chciałam podziękować za wszystkie rady :*

A, i proszę o zamknięcie tematu;)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi