Wysłany: Czw Wrz 27, 2007 08:13 Zakochałam się w przyjacielu...
Zakochałam się w przyjacielu... I nie wiem co dalej z tym zrobić. Boję się mu o tym powiedzieć bo nie wiem jak zareaguje... Nie chcę go stracić... Ale nie chce też trwać w takiej pustce... Bo to mnie wykańcza... Przestałam się malować do szkoły, nawet jedzenie przestało mnie cieszyć ... Przyjaźnimy się juz ponad cztery lata a ja w żaden sposób nie potrafię przewidzieć jego reakcji... Strasznie się tego boję...
Pomogła: 15 razy Wiek: 15 Dołączyła: 08 Lip 2007 Posty: 1219 Skąd: Z krainy marzeń ;)
Wysłany: Czw Wrz 27, 2007 17:49
Jeśli jest prawdziwym przyjacielem to Cię wysłucha. Pewnie zaakceptuje Twoje uczucie, powie Ci co on czuje. Na początku będzie mu ciężko, po takim wyznaniu powinnaś mu dać trochę czasu na przemyślenie pewnych rzeczy.
Poza tym zastanów się czy warto rezygnować z tak długiej przyjaźni dla głupiej miłości, która szybko może minąć.
_________________ Jeszcze raz z tobą być dzisiaj chce
jeszcze raz dotknąć Cię i uwolnić sny
minęło tyle dni ze nie warto liczyć ich
jednak wciąż pragnę Cię mocno tak
tamtych dni mi brak
z Tobą chwil mi brak
zabijasz mnie kiedy zabierasz moje marzenia
Pomógł: 37 razy Wiek: 19 Dołączył: 03 Wrz 2007 Posty: 1755 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw Wrz 27, 2007 21:13
Zanim zapytasz w prost to zacznij go kokietować, podrywać. Postaraj się nie traktować go jak przyjaciela tylko jak potencjalnego partnera. Zobacz jak on na to zareaguje i wtedy z nim porozmawiaj. Jeżeli wasze stosunki są teraz przyjacielskie to wątpię żeby się od razu zgodził na związek. Musisz mu dawać do zrozumienia, że ci się podoba żeby między wami jakoś zaiskrzyło.
Przestałam się malować do szkoły, nawet jedzenie przestało mnie cieszyć ... Przyjaźnimy się juz ponad cztery lata a ja w żaden sposób nie potrafię przewidzieć jego reakcji...
ja tez nie potrafilam tego przewidziec.. chłopcy różnie reagują na wyznania miłości.. niektórzy odwzajemnią uczucie (bardzo mała ilość), inni zastanawiają się co z tym fantem zrobić i Cię odrzucają w stylu "zostańmy przyjaciółmi, tak jak jest, jest dobrze" lub po prostu uciekają gdzie pieprz rośnie i słowa po sobie nie zostawią.. ;/ mój "przyjaciel" zareagował bardzo dziwnie.. on się przestraszył i uciekł.. (ta trzecia opcja) a ja zostałam z tym wszystkim sama, a teraz chce miec z powrotem mojego kumpla.. ale go juz nie odzyskam.. chyba przepadł na dobre..
na razie lepiej wstrzymaj się z wyznaniem
agusia_93 napisał/a:
Jeśli jest prawdziwym przyjacielem to Cię wysłucha. Pewnie zaakceptuje Twoje uczucie, powie Ci co on czuje. Na początku będzie mu ciężko, po takim wyznaniu powinnaś mu dać trochę czasu na przemyślenie pewnych rzeczy.
Oni potrzebują dużo czasu... czasami aż za dużo.. ;/
agusia_93 napisał/a:
Poza tym zastanów się czy warto rezygnować z tak długiej przyjaźni dla głupiej miłości, która szybko może minąć.
własnie.. ;/
Wizzard napisał/a:
Musisz mu dawać do zrozumienia, że ci się podoba żeby między wami jakoś zaiskrzyło.
gorzej będzie jak nie zaiskrzy, ale życzę Ci żeby zaiskrzyło i
Powodzenia
Pozdrawiam
_________________ Nic nie dzieje się przypadkiem, wszystko jest zawsze z jakiegoś powodu
Znam to chociaz ja w przykacielu nie jestem zakochana lecz w koledze xD
Może bys powiedziała komus,żby sie podpytał go czy on uważa,że moglibyscie być dla siebie kims wiecej niz ttylko przyjacielem?
A może Ty napisz do niego z innego numeru GG?
sweet-mistletoe napisał/a:
nawet jedzenie przestało mnie cieszyć ...
ja zaczełam przez moja miłośc nawet sie ciac... ;( i jedzenie także mnie nie cieszy...
Boje sie,że jak tak pójdzie dalej...jak nic mnie nie zacznie cieszyc..To depreche dostane.... ;(( yhh...Ale co tam o mnie...
zrób jak ci seruszko podpowiada...
Trzymam kciuki
pzdr;***
_________________ .Kiedyś skończą się te męki, kiedyś powiem szach
mat
.Oni mówią, że ja jestem mocna tylko w gębie
I są w błędzie!! A słowo, to jest moje narzędzie... ;]
Pomogła: 4 razy Wiek: 15 Dołączyła: 25 Sie 2007 Posty: 1315 Skąd: z Opoczna
Wysłany: Sob Wrz 29, 2007 20:53
Jesteś w trudnej sytuacji, ale lepiej mu powiedz o swoim uczuciu...
tak będzie lepiej. Wiem, że to nie jest proste, ale będziesz się musiała na to zdobyć.
_________________ Prosiaczku, bo miłość jest wtedy kiedy się kogoś lubi... za bardzo
Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu.
Odpowiem jako chłopak któremu przyjaciółka by wyznała miłość teoretycznie:
Jak by mi przyjaciółka którą znam już 4 lata wyznała miłość to by mnie zatkało i na pewno bym się z tym faktem nie pogodził chyba że to by była miłość odwzajemniona (nikłe szanse).
Wytłumacze ci to metaforą:
Jeżeli jedziesz drogą jednokierunkową i widzisz rozgałęzienie dróg. Jedna droga to przyjaźń a druga miłość (i każda też jest jednokierunkowa). To jeżeli pojedziesz w jedną (przyjaźń) to raczej nie da się zawrucić i skręcić w drugą, bo może złapać ciebie policja i to się nie uda. A policja patroluje tą droge prawie nonstop! Żatko komu się udaje z przyjaźni przejść na miłość
Pomogła: 19 razy Wiek: 18 Dołączyła: 12 Sie 2007 Posty: 941 Skąd: bierze się miłość?
Wysłany: Nie Wrz 30, 2007 16:57
Możliwe, że go to zdziwi. Ale może być też tak, że nie będzie chciał Ci prosto w oczy odmówić i zacznie się od Ciebie odsuwać czyli olewać, a tak jest w większości takich przypadków... No ale!!! Może być tak, że on też jest w Tobie po uszy zakochany a tak samo jak Ty bał sie Ci to powiedzieć... Może jednak powinnaś mu powiedzieć? Wiedziałabyś przynajmniej na czym stoisz, a nie żyć w niepewności:) Powodzenia
_________________ Jaki dzień w moim życiu był najpiękniejszy?? To nie był dzień, to była noc. xD