Wysłany: Wto Wrz 16, 2008 21:27 Zakochałem się po uszy ale niewiem jak to okazać :(
Witam wszystkich, jako nowy user! Miło mi
Od pewnego czasu coraz częściej wypadam z koleżanką z byłej klasy(3 lata gimnazjum) na jakiś obiad, bilard czy coś w tym stylu... Jest fajnie, rozmawiamy, wiemy o sobie wszystko, odprowadzam ją do domu itd... czuje (i bardzo chce), że mam u niej jakąś szansę... Najgorsze jest to, że nie wiem jak jej okazać to, co do niej czuje próbuje zrobić to od jakiegoś miesiąca ale nie mam odwagi ani pomysłu, żeby zrobić to w jakiś ciekawy, nietuzinkowy sposób. Strasznie boje sie odrzucenia. Może próbować ją jakoś przygotować do tego?? Kurde naprawde nie_wiem... Cały czas o niej myśle, nie potrafie przez to normalnie funkcjonować... Proszę doradźcie mi coś! Ja już nie mam siły...
Sorencia [Usunięty]
Wysłany: Wto Wrz 16, 2008 21:35
ja proponuję jak bedziecie gdzies sami wieczorem w fajnym miejscu pocałuj ją i zobaczysz jej reakcję
a potem wszystko wyjdzie "w praniu "
Tylko, że tego właśnie obawiam się najbardziej, tego, że ona odrzuci ten pocałunek... a niechce zaprzepaścić tylu starań.. ona jest dla mnie wszystkim... Powiedz mi jaki nastrój byłby najlepszy, czy nie lepiej najpierw z nią o tym porozmawiać? tylko jak zacząć...
Sorencia [Usunięty]
Wysłany: Wto Wrz 16, 2008 21:53
pójdzcie gdzieś w fajne miejsce gdzie bedzie spokojnie cicho i bedziecie sami możecie iść nawet wieczorem do jakiegoś parku czy coś takiego teraz jest trochę chłodniej to o przytulanie nie trudno
Powiedz jej najpierw jakiś komplement że ładnie wygląda albo że jest śliczna że ma piękne oczy nie wiem coś takiego , potem powiedz jej że Ci na niej zależy i że chciałbyś żebyście byli nie tylko przyjaciółmi i spytaj co ona na to chyba proste w maire
wiesz... dla Ciebie to jest proste a ja niewiem czy sie przełamie ;/ Dla mnie jest to naprawde bardzo trudne, powiedz jak sie przełamać... po prostu już mam dość tego stresu za każdym razem, gdy chcę ją spytać o coś ważnego czy o coś co dotyczy się bezpośrednio nas...
Pomogła: 7 razy Wiek: 22 Dołączyła: 11 Wrz 2007 Posty: 1078 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto Wrz 16, 2008 22:19
qwerty92 napisał/a:
czy nie lepiej najpierw z nią o tym porozmawiać?
nie.
Jak nie sprobujesz to sie nigdy nie dowiesz. Co za roznica czy odrzuci Cie teraz czy za miesiac? Chyba nawet lepiej jak bedzie to wczesniej. Po prostu jak poczujesz, ze to teraz to zrob to i tyle.
_________________ "Sprawiedliwość ma oczy i fiskalną kasę.
Podstawowe wartości spłonęły jak papier"
Od pewnego czasu coraz częściej wypadam z koleżanką z byłej klasy(3 lata gimnazjum) na jakiś obiad, bilard czy coś w tym stylu... Jest fajnie, rozmawiamy, wiemy o sobie wszystko, odprowadzam ją do domu itd... czuje (i bardzo chce), że mam u niej jakąś szansę... Najgorsze jest to, że nie wiem jak jej okazać to, co do niej czuje próbuje zrobić to od jakiegoś miesiąca ale nie mam odwagi ani pomysłu, żeby zrobić to w jakiś ciekawy, nietuzinkowy sposób. Strasznie boje sie odrzucenia. Może próbować ją jakoś przygotować do tego?? Kurde naprawde nie_wiem... Cały czas o niej myśle, nie potrafie przez to normalnie funkcjonować... Proszę doradźcie mi coś! Ja już nie mam siły...
Złap ją za rękę, przytul przy jakiejś okazji. Zobaczysz jak będzie się zachowywać w takich sytuacjach. Może ona na to czeka?
_________________ Czy świat umrze choć trochę, kiedy ja umrę? H. Poświatowska „Z głupkami nie ma sensu rozmawiać. Przed głupkami trzeba się bronić.” - Wojciech Cejrowski
„Tak więc trwają wiara, nadzieja, miłość - te trzy: z nich zaś największa jest miłość.” (1 Kor 13, 13)
Wszystko co dobre jest albo tuczące, albo niemoralne.
Rok szkolny, czyli ograniczenie pobytu na nastolatkowie.com.pl. Gość Mam coś dla Ciebie! Klik!
Pomógł: 11 razy Wiek: 18 Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 1459 Skąd: Od mamy
Wysłany: Czw Wrz 18, 2008 10:51
Cytat:
Strasznie boje sie odrzucenia.
A kto się nie boi?
Cytat:
Może próbować ją jakoś przygotować do tego??
Tja. Nie ma jak racjonalizowanie uczuć.
Cytat:
pomysłu, żeby zrobić to w jakiś ciekawy, nietuzinkowy sposób
Znam taki powiedz jej Kocham Cię. Ale zanim to zrobisz uświadom sobie wagę tych słów.
nie ugryzie cie ;d chyba ^^ heh xD
Do odważnych świat należy ;d jak teraz nie zaryzykujesz..
słuchaj.. nikt tego za ciebie nie zrobi ;]
kiedyś w końcu bd musiał coś powiedzieć w tym temacie ;] jak nie do niej.. to do jakijś innej dziewczyny
Nie martw się.. będzie dobrze
A poza tym
Jakby cie nie lubiła, czy coś.. to by się nie zgadzała na te wszystkie spotkania czy odprowadzanie do domu ;]
powiedz jej co czujesz ;]
Powodzenia
_________________ Nic nie dzieje się przypadkiem, wszystko jest zawsze z jakiegoś powodu
Wysłany: Wto Wrz 23, 2008 21:11 Re: Zakochałem się po uszy ale niewiem jak to okazać :(
qwerty92 napisał/a:
Witam wszystkich, jako nowy user! Miło mi
Hm... Domyślam się, że to trudne, ale do odważnych świat należy!
Nie bój się odrzucenia. Pomyśl. Nawet jeśli odrzuci Twoją miłość, to będziesz wiedział, że przynajmniej próbowałeś. Jeśli jednak jej nie odrzuci to będziecie pewnie szczęśliwą parą ; ). Więc chyba jednak warto spróbować co?
Pozdrawiam