forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
zakochana po uszy ^^
Autor Wiadomość
olinkaz93 
Nowicjusz

Wysłany: Czw Wrz 25, 2008 14:23   zakochana po uszy ^^

witam wszystkich ;]

chcialabym przedsawić Wam moją sytuację i żebyście mi poradzili i powiedziele co sądzicie na ten temat ^^
Otóż chodze do 3 klasy gimnazjum... Od poczatku do klasy chodzi ze mna pewnien chlopak nazwijmy go X. pierwszy rok sie nim nie interesowalam, a zreszta jak sie ma 12 lat to co mozna zrrboic xP takie "uczucia" sa zalosne... jak dla mnie
w polowie 2 klasy nagle zaczelam sie interesowac Nim... troche gadalam z nim na GG, kilka sms'ów ale minelo.. a zreszta w szkole nic z soba nie rozmawialismy.. No i druga klasa minela.
Teraz chodze do 3 klasy. Przez wakacje caly czas o nim myslalam, ale troche mniej, bo go nie widzialam i troche zastygłam. Do szkoły przyszlam dopiero tydzien po rozpoczeciu roku, bo bylam na wakacjach i nie moglam wczesniej.
No i jak przyszlam to sie znowu zaczelo, a zreszta przez wakacje jeszcze bardziej wyprzystojniał i w ogóle... No co tu mówić, po prostu jest boski...
No i już pierwszego dnia po szkole zaczęlismy z soba znow gadac na GG... gadamy tak codziennie 1h przynajmniej. Ostatnio zauwazylam ze jak tylko go dorwe wzrokiem i on na mnie spojrzy to sie usmiecha i w ogóle ;]... No a dzisiaj to przezylam prawie ekstaze, bo stalam sobie z boku znowu wymienilismy sie spojrzeniami i usmiechami no i podszedl do mnie i spytal sie co tam i kilka zdan wymienilismy z soba. Potem jeszcze ze dwa razy tak samo, ale to akurat ze stalismy obok siebie...

No a teraz nie wiem co o tym sadzic, ja nie moge przestac myslec o nim... A i zapomnialam ze jeszcze chodzimy razem na treningi w szkole to moze jest to jakas okolicznosc sprzyjajaca. A i jeszcze pojutrze mam urodziny ^^. A na koniec najgorsze - jestem raczej niesmiala.... Potrafie rozmwiac tylko z kumpleami z innymi tez w sumie, ale z nim sie nie da... Brakuje mi jezyka w gebie... A zreszta on zazwyczaj z kolegami swoimi sie kreci...

No i co mam robic ;]??? Czy sadzicie ze mam jakies szanse u niego ?

LiXi 
Praktykant
CzasoUmilacz

Wysłany: Czw Wrz 25, 2008 14:46   

olinkaz93 napisał/a:
No a dzisiaj to przezylam prawie ekstaze, bo stalam sobie z boku znowu wymienilismy sie spojrzeniami i usmiechami no i podszedl do mnie i spytal sie co tam i kilka zdan wymienilismy z soba.

No faktycznie miałaś powód do radości.
:P

Może po prostu zagadaj na gg tak:
ty- cześć
x - cześć
ty- mam propozycje może pójdziemy po lekcjach na .... ( kawę, herbatę, piwo, soczek)
x- chętnie
ty- to jutro po lekcjach.

I tam sobie pogadajcie, powiedz mu, że ci się podoba itd.

Oparłem to na własnym doświadczeniu.

I tak na koniec zacytuje Mishę: "czy w dzisiejszych czasach sztuka rozmowy już zaginęła?!"

"Nie ufam nikomu, kocham tylko tych co na to zasłużyli"
" Nie przepuszczę żadnej chwili gdyż żyję na kreskę, w każdą chwilkę wbijam szpilkę jak pineskę w deskę"

rozkołysz świat 
Uzależniony
żonka Coelho :*

Pomogła: 17 razy
Wysłany: Czw Wrz 25, 2008 14:49   

olinkaz93 napisał/a:
A i jeszcze pojutrze mam urodziny ^^. A

wszystkiego naj naj :p

Podchodzi do Ciebie,czyli szuka z Tobą kontaktu a to już jeden krok do przodu ;) myślę że jak 'odpowiednio' się zakręcisz masz szansę :)
Napisz mu na gg że fajnie Ci się z nim gada (najlepiej z klasy czy coś takiego) dodając że ma ładny uśmiech w między czasie :D

[ Dodano: Czw Wrz 25, 2008 16:03 ]
LiXi napisał/a:
ty- mam propozycje może pójdziemy po lekcjach na ....

spacer :p
Hen, do gwiazd
Ogrzać niebo marzeniem~~

LiXi 
Praktykant
CzasoUmilacz

Wysłany: Czw Wrz 25, 2008 15:26   

rozkołysz świat napisał/a:
spacer :p

na przykład, właśnie spacer.

"Nie ufam nikomu, kocham tylko tych co na to zasłużyli"
" Nie przepuszczę żadnej chwili gdyż żyję na kreskę, w każdą chwilkę wbijam szpilkę jak pineskę w deskę"

Red_Tulip17
Nowicjusz

Wysłany: Czw Wrz 25, 2008 16:22   

byłam w identycznej sytuacji z tym że nigdy nie odważyłam się zrobić 1. kroku .. Czy żaluję- nie.
Okazał się zupełnie innym człowiekiem niż przed 2-3 laty i nic mnie już do niego nie ciągnie.
Teraz w liceum patrze na to jak na coś co sprawiło że 3lata gimnazjum zmarnowałam czekając na coś czego nie było i nigdy nie będzie.

Kochanie wiem w co grasz...

Giv 
Amator
Zacofany jakiś

Wysłany: Czw Wrz 25, 2008 16:24   

olinkaz93 napisał/a:
jak sie ma 12 lat to co mozna zrrboic xP takie "uczucia" sa zalosne...
Słusznie.

LiXi napisał/a:
Może po prostu zagadaj na gg tak:
ty- cześć
x - cześć
ty- mam propozycje może pójdziemy po lekcjach na .... ( kawę, herbatę, piwo, soczek)
x- chętnie
ty- to jutro po lekcjach.
Spokojnie, ona potrafi myśleć. :P

olinkaz93, on tylko czeka na Twój ruch, bo pewnie też jest nieśmiały. Dlatego weź sprawy w swoje ręce!

Jeśli masz rzecz przykrą do powiedzenia, opanuj złość i przemilcz - ucz się mądrości wcześniej niż inni.

Sorencia
[Usunięty]

Wysłany: Czw Wrz 25, 2008 16:30   

olinkaz93, pojutrze urodziny czyli może jaka impreza ? jak impreza to można zaprosić osoby które sie lubi , jeśli go lubisz -tak troche bardziej niż bardzo to go zapraszasz :P byle nie było jego kolegów zbytnio to bedzie sie cały czas tylko koło Ciebie kręcił ;)
zarzucasz wędke i ... a nie bo Ty mówisz że nieśmiała jesteś ...
to rozmawiaj z nim normalnie przełam sie i jakoś jak z nim zamieniłaś ostatnio pare słów to uda sie i na imprezie ;)
powodzenia i więcej wiary w siebie ;)

olinkaz93 
Nowicjusz

Wysłany: Czw Wrz 25, 2008 20:12   

bede probowac, jakos zakrecic sie wokol niego, ale nie wiem czy to wyjdzie, bo w klasie jest taka dziewczyna ktora tez sie w nim buja On czesto z nia gada ale tylko jak ona go zagada, a poza tym zawsze wracaja razem do domu bo mieszkaja chyba klatke obok...
a jesli chodzi o jakikolwiek spacer czy spotkanie, to sie boje ze sie wyglupie, ale pomysli ze cos sobie wyobrazam... no a w ogóle to nigdy nie mialam chlopaka i to dla mnie zupelnie obca sytuacja :(

Odpowiedz do tematu