Wysłany: Czw Wrz 25, 2008 14:23 zakochana po uszy ^^
witam wszystkich ;]
chcialabym przedsawić Wam moją sytuację i żebyście mi poradzili i powiedziele co sądzicie na ten temat ^^
Otóż chodze do 3 klasy gimnazjum... Od poczatku do klasy chodzi ze mna pewnien chlopak nazwijmy go X. pierwszy rok sie nim nie interesowalam, a zreszta jak sie ma 12 lat to co mozna zrrboic xP takie "uczucia" sa zalosne... jak dla mnie
w polowie 2 klasy nagle zaczelam sie interesowac Nim... troche gadalam z nim na GG, kilka sms'ów ale minelo.. a zreszta w szkole nic z soba nie rozmawialismy.. No i druga klasa minela.
Teraz chodze do 3 klasy. Przez wakacje caly czas o nim myslalam, ale troche mniej, bo go nie widzialam i troche zastygłam. Do szkoły przyszlam dopiero tydzien po rozpoczeciu roku, bo bylam na wakacjach i nie moglam wczesniej.
No i jak przyszlam to sie znowu zaczelo, a zreszta przez wakacje jeszcze bardziej wyprzystojniał i w ogóle... No co tu mówić, po prostu jest boski...
No i już pierwszego dnia po szkole zaczęlismy z soba znow gadac na GG... gadamy tak codziennie 1h przynajmniej. Ostatnio zauwazylam ze jak tylko go dorwe wzrokiem i on na mnie spojrzy to sie usmiecha i w ogóle ;]... No a dzisiaj to przezylam prawie ekstaze, bo stalam sobie z boku znowu wymienilismy sie spojrzeniami i usmiechami no i podszedl do mnie i spytal sie co tam i kilka zdan wymienilismy z soba. Potem jeszcze ze dwa razy tak samo, ale to akurat ze stalismy obok siebie...
No a teraz nie wiem co o tym sadzic, ja nie moge przestac myslec o nim... A i zapomnialam ze jeszcze chodzimy razem na treningi w szkole to moze jest to jakas okolicznosc sprzyjajaca. A i jeszcze pojutrze mam urodziny ^^. A na koniec najgorsze - jestem raczej niesmiala.... Potrafie rozmwiac tylko z kumpleami z innymi tez w sumie, ale z nim sie nie da... Brakuje mi jezyka w gebie... A zreszta on zazwyczaj z kolegami swoimi sie kreci...
No i co mam robic ;]??? Czy sadzicie ze mam jakies szanse u niego ?
No a dzisiaj to przezylam prawie ekstaze, bo stalam sobie z boku znowu wymienilismy sie spojrzeniami i usmiechami no i podszedl do mnie i spytal sie co tam i kilka zdan wymienilismy z soba.
No faktycznie miałaś powód do radości.
Może po prostu zagadaj na gg tak:
ty- cześć
x - cześć
ty- mam propozycje może pójdziemy po lekcjach na .... ( kawę, herbatę, piwo, soczek)
x- chętnie
ty- to jutro po lekcjach.
I tam sobie pogadajcie, powiedz mu, że ci się podoba itd.
Oparłem to na własnym doświadczeniu.
I tak na koniec zacytuje Mishę: "czy w dzisiejszych czasach sztuka rozmowy już zaginęła?!"
_________________ Carpe Diem!
"Nie ufam nikomu, kocham tylko tych co na to zasłużyli"
" Nie przepuszczę żadnej chwili gdyż żyję na kreskę, w każdą chwilkę wbijam szpilkę jak pineskę w deskę"
Pomogła: 17 razy Wiek: 18 Dołączyła: 12 Cze 2007 Posty: 1550 Skąd: Marchewkowe pole ^^
Wysłany: Czw Wrz 25, 2008 14:49
olinkaz93 napisał/a:
A i jeszcze pojutrze mam urodziny ^^. A
wszystkiego naj naj :p
Podchodzi do Ciebie,czyli szuka z Tobą kontaktu a to już jeden krok do przodu myślę że jak 'odpowiednio' się zakręcisz masz szansę
Napisz mu na gg że fajnie Ci się z nim gada (najlepiej z klasy czy coś takiego) dodając że ma ładny uśmiech w między czasie
[ Dodano: Czw Wrz 25, 2008 16:03 ]
LiXi napisał/a:
ty- mam propozycje może pójdziemy po lekcjach na ....
spacer :p
_________________ ~~ Zanim w popiół się zmienię
Chcę być wielkim płomieniem
Chcę się wzbić ponad świat
Hen, do gwiazd
Ogrzać niebo marzeniem~~
"Nie ufam nikomu, kocham tylko tych co na to zasłużyli"
" Nie przepuszczę żadnej chwili gdyż żyję na kreskę, w każdą chwilkę wbijam szpilkę jak pineskę w deskę"
byłam w identycznej sytuacji z tym że nigdy nie odważyłam się zrobić 1. kroku .. Czy żaluję- nie.
Okazał się zupełnie innym człowiekiem niż przed 2-3 laty i nic mnie już do niego nie ciągnie.
Teraz w liceum patrze na to jak na coś co sprawiło że 3lata gimnazjum zmarnowałam czekając na coś czego nie było i nigdy nie będzie.
_________________ Nie kłam, że kochasz mnie,
Nie kłam, że weźmiesz gdzieś daleko tak,
Że nie znajdą nas...
jak sie ma 12 lat to co mozna zrrboic xP takie "uczucia" sa zalosne...
Słusznie.
LiXi napisał/a:
Może po prostu zagadaj na gg tak:
ty- cześć
x - cześć
ty- mam propozycje może pójdziemy po lekcjach na .... ( kawę, herbatę, piwo, soczek)
x- chętnie
ty- to jutro po lekcjach.
Spokojnie, ona potrafi myśleć.
olinkaz93, on tylko czeka na Twój ruch, bo pewnie też jest nieśmiały. Dlatego weź sprawy w swoje ręce!
_________________ Ucz swoje dzieci milczeć. Mówić nauczą się same.
Jeśli masz rzecz przykrą do powiedzenia, opanuj złość i przemilcz - ucz się mądrości wcześniej niż inni.
Sorencia [Usunięty]
Wysłany: Czw Wrz 25, 2008 16:30
olinkaz93, pojutrze urodziny czyli może jaka impreza ? jak impreza to można zaprosić osoby które sie lubi , jeśli go lubisz -tak troche bardziej niż bardzo to go zapraszasz byle nie było jego kolegów zbytnio to bedzie sie cały czas tylko koło Ciebie kręcił
zarzucasz wędke i ... a nie bo Ty mówisz że nieśmiała jesteś ...
to rozmawiaj z nim normalnie przełam sie i jakoś jak z nim zamieniłaś ostatnio pare słów to uda sie i na imprezie
powodzenia i więcej wiary w siebie
bede probowac, jakos zakrecic sie wokol niego, ale nie wiem czy to wyjdzie, bo w klasie jest taka dziewczyna ktora tez sie w nim buja On czesto z nia gada ale tylko jak ona go zagada, a poza tym zawsze wracaja razem do domu bo mieszkaja chyba klatke obok...
a jesli chodzi o jakikolwiek spacer czy spotkanie, to sie boje ze sie wyglupie, ale pomysli ze cos sobie wyobrazam... no a w ogóle to nigdy nie mialam chlopaka i to dla mnie zupelnie obca sytuacja