Chciałbym wam przedstawić bardzo sympatyczny komiks, którego osobiście jestem wielkim fanem
Komiks opisuje historyjki z życia mieszkającego w Argentynie kota Gaturro, jego jak najbardziej ludzkiej rodzinki właścicieli oraz jego kocią rodzinkę, kumpli oraz Agathę, w której jest beznadziejnie zakochany. Komiks można by na pozór porównać do Garfielda, ale to są dwa różne rodzaje humoru - Garfield ma humor bardziej wyrafinowany i zgryźliwy, a Gaturro to po prostu wesołe historyjki z zabawnymi puentami
Co ciekawe - Gaturro pasuje do tego forum, bo jest nastolatkiem i chodzi do szkoły (i jest uczony przez znienawidzoną nauczycielkę, którą doprowadza do szewskiej pasji).
Oto dwa paseczki dla zapoznania się:
Może nie wybrałem akurat dwóch najlepszych, bo tak na szybko, ale wiadomo - dla zapoznania się.
Więcej Gaturra na polskiej stronie www.argentyna.xt.pl i na forum Palma Pikczers na joemonster.org (w obu przypadkach tłumaczone przez niejakiego faradaya)
Miłej zabawy
_________________ Trzy resorty dla Ligi, którą Roman wiedzie,
pięć dla Samoobrony z Lepperem na przedzie,
dziewięć dla PiS-u pod władzą Kaczora,
jeden dla Władcy - Ojca Dyrektora.
eee, nędzna, mierna wręcz namiastka Garfielda. odcinanie kuponów, tylko rysunki są inne. i głupsze. po tych dwóch paskach mogę już skrytykować ten nędzny podrób kultowego komiksu.
na serio, nie podoba mi się. zbyt podobne do Garfielda, chodzi o budowę, bo rysunki zupełnie innne, oczywiście, ale nie bardzo. poza tym ta istota nawet nie przypomina kota. wolę Garfielda, bardziej inteligętne. i ostrzejszy dofcip. Garfield ma to coś niepowtarzalnego, a to jakby próbuje być do niego podobnym, przynajmniej ja tak to widzę. ogólna ocena: mierny.
mr.Radek, pisałem: nie porównujmy z Garfieldem. To dwa zupełnie rożne rodzaje humoru To ma być po prostu lekkie
Salami, ale to PRZYPOMINA Garfielda, co już mnie drażni, i w ogóle jakieś takie dziwne to. pierwszy jeszcze może być, ale drugi - bez sensu. i powtarzam: czy to kot, czy wydra...?
[off topic mode on]Oj, coś dzisiaj Radek nie w humorku [offtopic mode off]
Salami, te komiksy sdą szczerze mówiąc dość mało inteligięłtne. a poza tym nadal przypomina mi paszczura, cokolwiekby to nie było ale napewno nie kota :]
Mam problem nie dawno mina rok jak jestem z chlopakiem i zamiast byc dobrze cieszyc sie ze jestesmy ze soba, to my sie klocimy o byle co..... i nie wiem jak dlugo potrwa moj zwiazek chciala bym aby jak najdluzej.... Kocham go ale jestem bardzo wybchowa i bardzo czesto sie go czepiam.... Nie wiem jak nad tym zapanowac?? POmoCY Moze cos doradzicie...??
_________________ są chwile i ludzie,których sie nie zapomina