Pomogła: 3 razy Dołączyła: 11 Mar 2007 Posty: 967 Skąd: Białystok
Wysłany: Sro Kwi 04, 2007 14:24 Robienie herbaty w wykonaniu kobiety i mężczyzny
Porównanie czynności mężczyzn i kobiet podczas przygotowywania herbaty.
Ona:
Nalać wody do czajnika.
Włączyć gaz.
Postawić czajnik na gazie.
Po zagotowaniu wody zalać herbatę w szklance.
On:
Odnaleźć kuchnię.
Poszukać szafki ze szklankami.
Półtorej godziny szukać herbaty.
Jest szklanka!!!
Po zrujnowaniu kuchni znaleźć łyżeczkę.
Zapalić gaz (czym?)
Aha. Zapałki lub zapalniczka do gazu.
Po trzech kwadransach uruchomić zapalniczkę do gazu i o dziwo zapalić gaz.
Czajnik - na szczęście jest na wierzchu.
Nalać wody (zimnej !!!)
Czekając na zagotowanie wody oglać mecz.
Po meczu poczuć swąd z kuchni.
Stwierdzić spalenie czajnika.
Wyjąć z szafki garnek.
Powtórzyć czynności od pkt. 10 do 12.
Postanowić stać cały czas przy garnku.
Po stwierdzeniu wydobywającej się pary z garnka uznać wodę za zagotowaną.
Chwycić za ucho garnka.
Sparzyć się (zakląć siarczyście!)
Poszukać przez 10 minut (ależ się zrobił bałagan...) rękawiczki do uchwycenia garnka.
Po odnalezieniu rękawicy uchwycić garnek.
Dotknąć rękawicą płomienia.
Ogień - panika.
Co robić?
Rzucić rękawicę w kąt.
Stwierdzić zapalenie się firanek.
Biegiem do auta po gaśnicę.
Wrócić do mieszkania z gaśnicą.
Stwierdzić przeterminowanie gaśnicy z powodu nie wydobywania się z niej środka gaśniczego.
Wpaść na pomysł - użyc wody.
Ugasić pożar.
Nareszcie zalać herbatę.
Niestety zalać sobie wrzątkiem spodnie!!! (i nie tylko)
Ale ból...
Pędem do łazienki.
Wziąć zimny prysznic.
Przebrać się.
Iść na herbatę do sąsiadki.
_________________ nieważne słowa - liczą się czyny...
Never opened myself this way
Life is ours, we live it our way
All these words I don't just say
And nothing else matters
hA HA ha ... to mi pokaz ktory taki pan madry to ja go naucze robic HaRPatki .. dobrze ze to w dziale humor bo bym sie zdenerwowal hmm..ale co do kobiety,to zanim sie zastanowi czy zapazyc zielona, czy fioletowa.. a moze odchudzajaca
_________________ Zbliza wam sie 18-nastka? Planujecie urzadzic komers? A moze zwykla impreze , niekoniecznie okolicznosciowa !Szukasz Djeji, Nie szukaj wlasnie znalazles ! Profesjonalna obsluga, naglasnianie imprez okolicznosciowych ! Reszta.. pisz na pw lub gg
Cóż...mojemu kumplowi mama zostawia rano gorącą wodę w termosie...
^^
a moja znajoma wode na kawe podgrzewa w mikrofali - naprawde
A pozatym to tylko kobiety potrafia przypalic wode ;p .... lub szukaja przepisu na gotowanie wody w ksiazc kucharskiej ;p
Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 01 Kwi 2007 Posty: 1987 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw Kwi 05, 2007 22:28
Pamiętam faceta w sklepiku szkolnym, w podstawówce. To był agent. Miał bardzo fajny sposób na robienie błyskawicznych zapiekanek. Płacisz, 5 sek. i masz ciepłą zapiekankę.
Wesołek jeden. Robił w domu skrzynkę zapiekanek i zagrzewał je w mikrofali, po czym przynosił do szkoły i układał na kaloryferze. Ot zagadka błyskawicznych zapiekanek rozwiązana.
[ Dodano: Czw Kwi 05, 2007 22:30 ]
zabulec napisał/a:
a moja znajoma wode na kawe podgrzewa w mikrofali
Ja sobie w mikrofali mleko do kakaa podgrzewałem. I tylko dlatego, że w mikrofali tak łatwo nie wykipi. Chociaż dla chcącego... i tak dalej...
Pomogła: 1 raz Wiek: 15 Dołączyła: 03 Mar 2007 Posty: 868 Skąd: Montreal^^
Wysłany: Pią Kwi 06, 2007 10:19
zabulec napisał/a:
A pozatym to tylko kobiety potrafia przypalic wode ;p .... lub szukaja przepisu na gotowanie wody w ksiazc kucharskiej ;p
O wypraszam sobie, ale co do moich umiejętnośći kucharskich,złego słowa nikt powiedzieć nie może ;D
A co do innych...
To nie wiem jak sprawa stoi;D
Ale chyba i tak chlopaków przebijamy;D
_________________ "Sometimes I wish I could save you
And there’re so many things that I want you to know
I won’t give up till it’s over
If it takes you forever I want you to know"
ja w mikrofali sobie podgrzewam wodę do zupek chińskich
W moim wykonaniu to najlepsza jest kawa kiedyś do mamy miał przyjść jakiś pan czy coś i mama na chwilę poszła do sklepu i jak on przyjdzie kazała zrobić mu kawy.No więc dobra, facet przyszedł no i mu zrobiłam tej kawy - tylko nie wiedziałam ile wsypać. Tak więc wsypałam mu 4 łyżeczki rozpuszczalnej Najlepsze jest to że facet jest dosyć wiekowy i choruje na nadciśnienie Jako, że trochę się mnie boi to wypił bez słowa
Tak a propos herbatki to właśnie na forum ciekawego posta wygrzebałem
Cytat:
Heej! Słuchacie... mam taki problemik:) hi hi
bo ostatnio jak siedziałam u swojego chłopcyka to byliśmy blisko siebie... i nagle sie zaczelismy piescić... i zrobilam mu lodzika hi hi
i pozniej sie calowalismy... pozniej on sie napil herbaty... i jak wyszedl z pokoju to herbata wylala mi sie na pipcie...
no i moge byc w ciazy? bo jak ja mialam jego sperme w buzi i sie calowalismy, to jak on sie napil herbaty to te plemniki rozbojniki byly w herbacie.. a herbata wyladowala na mojej pipci.
dziekuje za odpowiedzi.. i HELP ME
Do herbatki trza mieć mózg
_________________ "Niebo gwiaździste nade mną. Prawo moralne we mnie." - Immanuel Kant.
"Komunistów zabijam dla przyjemności" - Tony Montana.
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 26 Kwi 2006 Posty: 4696 Skąd: się tu wziąłeś?
Wysłany: Sob Maj 05, 2007 17:45
Matheuusz napisał/a:
hA HA ha ... to mi pokaz ktory taki pan madry to ja go naucze robic HaRPatki .. dobrze ze to w dziale humor bo bym sie zdenerwowal hmm..ale co do kobiety,to zanim sie zastanowi czy zapazyc zielona, czy fioletowa.. a moze odchudzajaca
fioletowa?? a jest taka??
innego powołania, jak wzbudzanie tego światła
na twarzach otaczających nas ludzi.'
A.Camus