Pomogła: 13 razy Wiek: 18 Dołączyła: 15 Kwi 2007 Posty: 1731 Skąd: Dzikie Pola
Wysłany: Pią Kwi 18, 2008 10:28
Cytat:
Ehh społeczeństwo, prawda jest taka że wy się śmiejecie z Dody i Sylwusi, a ona za kilka lat znajdzie sobie faceta przy kasie i będzie opływać w luksus, podczas gdy połowa z ludzi tu zebranych najprawdopodobniej wyjedzie za granice w poszukiwaniu pracy lub ew będzie zasuwać w jakiejś państwówce za 1500zł brutto miesięcznie. Szara prawda jest taka że takie pustaki jak Sylwusia idą dalej mają za przeproszeniem w tyłku to co inni o nich myślą i robią wielki SHOW wokół siebie trzepiąc przy tym grube pieniądze, podczas gdy ludzie siedzą w domu i krytykują a po 10 min będą narzekać że ona ma kase a oni nie... A to Polska właśnie.
Czyli Aew? wg Twojego myślenia, bądźmy wszyscy takimi sweet Sylwusiami/Dodami/Ich Trojami? Bo tak będzie lepiej dla nas, dla naszego późniejszego życia, bo tylko rozgłos może zapewnić szczęśliwe i wypaśne życie?
W sumie, wolę być w miarę inteligentną i wykształconą osoba ( wcale nie twierdzę, że ona nie jest), która tyra za 1500 zł, niż twierdzić, że gdy mam misia to niczego się nie boję, bo się do niego przytulę.
_________________ Myslovitz na grudzień:
Deszcz zmyje z szyb brudny śnieg
Tylko pstryk i już nie ma mnie
Czasem bardzo tego chcę
Zostawić wszystkich was
Szukam czegoś przez cały czas
Co zatrzyma mnie ...
Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 01 Kwi 2007 Posty: 1987 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią Kwi 18, 2008 12:26
Aew? napisał/a:
Ehh społeczeństwo, prawda jest taka że wy się śmiejecie z Dody i Sylwusi, a ona za kilka lat znajdzie sobie faceta przy kasie i będzie opływać w luksus, podczas gdy połowa z ludzi tu zebranych najprawdopodobniej wyjedzie za granice w poszukiwaniu pracy lub ew będzie zasuwać w jakiejś państwówce za 1500zł brutto miesięcznie. Szara prawda jest taka że takie pustaki jak Sylwusia idą dalej mają za przeproszeniem w tyłku to co inni o nich myślą i robią wielki SHOW wokół siebie trzepiąc przy tym grube pieniądze, podczas gdy ludzie siedzą w domu i krytykują a po 10 min będą narzekać że ona ma kase a oni nie... A to Polska właśnie.
Faceta przy kasie znajdzie sobie pewnie nie jednego, ale prędzej jako młody i atrakcyjny materiał a nie partnerka bo z całym szacunkiem, ale mało kto ją potraktuje poważnie pod względem jakiegokolwiek związku.
Zdarzają się pustaki, każdy człowiek jest inny. Gorzej, gdy jest to atrakcyjny pustak, bo inni będą to wykorzystywać i za 10 lat nie będzie już "jaka jestem seksi" tylko "jaka byłam głupia". Chyba, że taki styl będzie jej odpowiadał przez całe życie.
A co do samego programu, na początku aż mi się nie chciało w to wierzyć i łudziłem się, że to tylko montaż.
Wazelina napisał/a:
Srałyśmy z tego z 15 minut.
Praca tej Ewy wcale nie jest łatwa. Poprowadź taki program z powagą i kamienną twarzą.
W sumie, wolę być w miarę inteligentną i wykształconą osoba ( wcale nie twierdzę, że ona nie jest), która tyra za 1500 zł, niż twierdzić, że gdy mam misia to niczego się nie boję, bo się do niego przytulę.
Razem będziemy chapać po 3 tysiące
Sprawa jest tragiczna. Bogu dzięki patrząc po matce to anomalia środowiskowa, a nie tendencja wychowawcza.
Kształcić, kształcić, uczyć, uczyć i jeszcze raz od nowa, aż sami stwierdzą, że warto się uczyć. Nie może się takie coś rozwijać.
Może by tak pro publico bono zarąbać ją z tym misiem
_________________ "Niebo gwiaździste nade mną. Prawo moralne we mnie." - Immanuel Kant.
"Komunistów zabijam dla przyjemności" - Tony Montana.
Pomogła: 13 razy Wiek: 18 Dołączyła: 15 Kwi 2007 Posty: 1731 Skąd: Dzikie Pola
Wysłany: Pią Kwi 18, 2008 15:53
Cytat:
Może by tak pro publico bono zarąbać ją z tym misiem
Lepiej tym różowym kozaczkiem.
Misha napisał/a:
Razem będziemy chapać po 3 tysiące
Skoro tak mówisz... zresztą, z Tobą to ja bym mogła nawet i za 600 zł. No, ale myślę, że Pan Premier Tusk zdziała w końcu cud i podniesie płacę nauczycielom.
Kasieenka napisał/a:
Mam tylko nadzieje, że Sylwusia to taki 'odszczepieniec' i to się nie rozmnaża, bo chyba nie chciałabym żeby tak wyglądało polskie społeczeństwo.
Czy to się nie rozmnaża? Kasieenka, gdzie Ty żyjesz? Mnóstwo jest takich dziewczyn ( chłopców zresztą też). Może nie ujawniają się, aż tak publicznie, może nie zachowują się tak jak ona, ale pokroju to te same dziewczyny. I zastanawia mnie fakt, czy aby być popularną i lubianą przez wszystkich trzeba się wyróżniać przesadnym strojem i udawać słodką idiotkę?
_________________ Myslovitz na grudzień:
Deszcz zmyje z szyb brudny śnieg
Tylko pstryk i już nie ma mnie
Czasem bardzo tego chcę
Zostawić wszystkich was
Szukam czegoś przez cały czas
Co zatrzyma mnie ...
Pomogła: 4 razy Wiek: 15 Dołączyła: 25 Sie 2007 Posty: 1315 Skąd: z Opoczna
Wysłany: Pią Kwi 18, 2008 17:24
Sama tego nie oglądałam, ale koleżanki mi o niej opowiadały. Trochę się z początku z niej śmiałam, ale potem mi się smutno zrobiło z takiego powodu, że takich jak Sylwusia jest dużo więcej. I że ja żyję w takim świecie.
_________________ Prosiaczku, bo miłość jest wtedy kiedy się kogoś lubi... za bardzo
Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu.
Pomogła: 12 razy Wiek: 13 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 4307 Skąd: z plaży w Sopocie...
Wysłany: Pią Kwi 18, 2008 17:27
Mi się najbardziej podobał fragment o seksie i jej "Ja nie chcę!"
_________________ po prostu! w ogóle! na pewno! naprawdę ! nie z czasownikami piszemy OSOBNO !
"A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? - spytał Krzyś ściskając Misiowi łapkę - Co wtedy?
-Nic wielkiego - zapewnił go Puchatek - posiedzę tu sobie i na Ciebie poczekam. Kiedy się kogoś kocha to ten ktoś nigdy nie znika tylko siedzi gdzieś i czeka na Ciebie."
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.