Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 01 Kwi 2007 Posty: 1987 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon Lut 04, 2008 15:24
Monia* napisał/a:
Watpie zeby po tym jak za przeklenstwo nie bedzie osta to zaraz sie posypia wulgaryzmy. Jak ktos nie przeklina to nie bedzie nadal.
Ale jest masa ludzi nowych, którzy mają ocenzurowane 5 z 10 postów. Jak zobaczą, że nie ma za tym żadnych konsekwencji, to będą bluzgać nadal a wręcz być na forum, aby z ludzi się pośmiać i porzucać sobie tym i owym na lewo i prawo. I nie chodzi to już o mnie, bo dla mnie tak na prawdę mniejsza z tym, czy ktoś przeklnie, czy nie. To jego słowa, o nim świadczą. Ale forum jest wystawione na widok publiczny i ciągle przychodzą nowe osoby, z których cześć z nich jest warta uwagi. Każdy z nas był kiedyś nowym i coś mu się w tym forum spodobało, że został. Ale jak taki nowicjusz zobaczy, jaki się tu kocioł dział będzie to zniknie bez słowa.
Po drugie mod_team stał się teraz miejscem zaczepienia. Wielkie wybory, głosowania i okresy próbne, ale jak już się jest, to hulaj dusza, bo i tak nie wywalą. Byle się dostać to nie dość, że prawem, to w dodatku obok niego. I nie chcę tym zaścielić zielonej grupy. Byłbym wręcz za dodaniem do niej nowych osób, które z całym szacunkiem nadawałyby się lepiej na to stanowisko, niż niektóre, które je teraz sprawują.
Ja się zmieniać nie będę. Przecież specjalnie nie używam wyrazów wulgarnych.
Asz.. Zresztą większość moich wypowiedzi było z tematu "Ale z Ciebie dziwka"
Ja się nie bulwersuję, tylko wy mnie jedziecie za jednego osta.
Cytat:
I nie chcę tym zaścielić zielonej grupy. Byłbym wręcz za dodaniem do niej nowych osób, które z całym szacunkiem nadawałyby się lepiej na to stanowisko, niż niektóre, które je teraz sprawują.
Pomógł: 37 razy Wiek: 19 Dołączył: 03 Wrz 2007 Posty: 1755 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon Lut 04, 2008 15:48
Po pierwsze są osoby na forum które mają tu dużo postów, piszą regularnie i moim zdaniem takie osoby nie powinny być karane ostrzeżeniami za to, że raz na jakiś czas rzucą przekleństwem które służy wyrażeniu jakiś większych emocji albo nazwaniu rzeczy po imieniu etc. Sprawa ma się inaczej jeżeli ktoś (nawet ci stali bywalcy) używa przekleństw zamiast znaków przestankowych albo po prostu ma tak ubogie słownictwo, że nie potrafi zastąpić wulgaryzmów używanych w życiu codziennym żadnym innym słowem . Myślę, że jednak to jest forum młodzieżowe, a przekleństwa są wpisane w słownictwo prawie każdego młodego człowieka w mniejszym bądź większym stopniu i jak widać, że dana osoba ich nie nadużywa to można przymknąć oko .
Co do samych przekleństw... znam jedno forum, a nawet dwa, na których przeklinanie jest do pewnego poziomu dozwolone. Sami admini niekiedy używają Tego Bardzo Brzydkiego Słowa Na "K" i nikt nie robi afery. Jednakże w regulaminie tegoż forum jest jasno napisane, że jak ktoś z tym przesadzi, to dadzą mu kopa w du... znaczy warna ;P
Co do moderatorów... z tym "wiadomoco princess" już od dawna mówiłem, że w profilu moderatora ani w jego postach tego być po prostu nie powinno. Również twierdzę, że mod powinien być odrobinę bardziej święty od innych, a jeśli nie daje przykładu godnego naśladowania... nie ja tu jestem adminem, ale nie bardzo widzę takiego moda na stanowisku.
PS: nie było mnie kilka dni, a już afera kolejna ;P tylko Was z oczu spuścić ;]
Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 01 Kwi 2007 Posty: 1987 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon Lut 04, 2008 16:04
Mała_Pe napisał/a:
Nikt Cię nie jedzie, rozmawiamy sobie o moderatorach.
Wizzard napisał/a:
Po pierwsze są osoby na forum które mają tu dużo postów, piszą regularnie i moim zdaniem takie osoby nie powinny być karane ostrzeżeniami za to, że raz na jakiś czas rzucą przekleństwem które służy wyrażeniu jakiś większych emocji albo nazwaniu rzeczy po imieniu
Dlatego niektórych Twoich postów nie pamiętam. Ale znacznie bardziej razi bezkarne łamanie regulaminu przez osobę, która powinna go strzec na forum.
Pomogła: 7 razy Wiek: 22 Dołączyła: 11 Wrz 2007 Posty: 1078 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon Lut 04, 2008 17:02
Szeche napisał/a:
No tak, ale dziś np dałam ostrzeżenie osobie która w jednym poscie na trzy linijki wstawiła trzy przekleństwa.
tak naprawde to nie wiem jak to zrobic zeby bylo sprawiedliwie. Myslalam tez nad tym zeby osoby, ktore maja juz powyzej iles tam postow mogli raz na jakis czas przeklnac i nie dostawac za to osta, ale to troche glupi pomysl.
Mała_Pe napisał/a:
Napisalas do Niej zeby spie... z tego forum, a to chyba lekka przesada.
Mała_Pe napisał/a:
A dodaj sobie. Nie obchodzi mnie to zupełnie.
Jestes modem a nic Cie nie obchodzi.
Wizzard napisał/a:
wyrażeniu jakiś większych emocji albo nazwaniu rzeczy po imieniu
Jakby Sebastian zaczal wyrazac te swoje emocje to dopiero by bylo
_________________ "Sprawiedliwość ma oczy i fiskalną kasę.
Podstawowe wartości spłonęły jak papier"
Dobra - jedźcie mnie dalej.
Nie pasuje Wam moje moderowanie to niech mnie wyrzucą z tego moda - nie zależy mi w ogóle. !
Okej, jestem za.
Monia* napisał/a:
Ja bym Małej_Pe nie wyrzucała bo każdy mod się przydaje, ludzi coraz więcej a wy tu chcecie okrajać ochronę
Ona przydaje się do tego, jak się trzeba z kogoś pośmiac bo się panoszy
Monia* napisał/a:
Nie o to chodzi. Ale Ty widze, ze sie straszne bulwersujesz, ale udajesz, ze tak nie jest. Po prostu sama lamiesz regulamin, a wymagasz aby inni go przestrzegali. Troche wiecej dystansu. Najlepiej to walnac focha i sie obrazic na caly swiat.
Raczej..walnąc focha i zlizywac...
Szeche napisał/a:
Czy za każde przekleństwo należy się ostrzeżenie?
Tak! Dostałam kiedyś osta, za słowo '[automat-cenzura]' a mimo że było zagwiazdkowane. Dwa razy tak było. Znaczy za drugim razem już nie gwiazdkowałam, ale sam fakt
Aew? napisał/a:
Raczej wątpie że ktokolwiek miał akurat to na myśli,
He he...
Mała_Pe napisał/a:
Jo tam pierdzisz, wiele miałaś postów które naruszało lekko regulamin. Ale spoko, w sumie ja też
Mała_Pe napisał/a:
A dodaj sobie. Nie obchodzi mnie to zupełnie.
Urażona duma i wielkie udawanie, wręcz panieńskie że to nie Twoja sprawa?
mr.Radek napisał/a:
PS: nie było mnie kilka dni, a już afera kolejna ;P tylko Was z oczu spuścić ;]
Nikt z nas prócz Ciebie nie robi za przyzwoitkę i to dlatego.
Nie jednemu z nas zdazyło się przeklnąć i tak jak Wizzard sądzę, ża czasami to pomoga podkreślić uczucia, które chcemy przekazać w tym poście. Dlatego jak się komuś raz wyrwie to moim zdaniem powinno się mu to darować. Co prawda mod też człowiek i wyrwać mu się może, ale powinien się pilnować aby nie zdażało mu się to częściej. Jak dla mnie możecie robić selekcję wśród zielonych i werbować nowych.
_________________ "Bo ja mam tylko jeden świat
Słońce, góry, pola, wiatr
I nic mnie więcej nie obchodzi
Bom turystą się urodził..."
"Tylko głupiec ma odpowiedź na wszystko" Anatol France
Napisalas do Niej zeby spie... z tego forum, a to chyba lekka przesada.
Oj nie. Ja po prostu napisałam tak jak ona napisała..
Wyobraź sobie, że mam dostęp do ' historii edytowania posta przez użytkownika '
Tutaj właśnie z tego skorzystałam.
Cytat:
Jestes modem a nic Cie nie obchodzi.
Tak, zupełnie tak jest.
Cytat:
Okej, jestem za.
To sobie bądź i tak nie masz nic do powiedzenia.
Cytat:
Ona przydaje się do tego, jak się trzeba z kogoś pośmiac bo się panoszy
Tya. Wazelina, nie bądź taka mądra, bo Ci z tyłu zabraknie.
Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 02 Cze 2007 Posty: 1654 Skąd: IV RP ;)
Wysłany: Pon Lut 04, 2008 20:28
eee... byc może nie znam zarysów sytuacji w 100%, ale mimo to wypowiem się. Jak słusznie Miska zauważyła - moderator to również człowiek (chyba ) i też może się zdenerwowac czy nie panowac nad słownictwem. Więc skoro Mała_Pe została ukarana ostem, to myslę że sprawa jest zamknieta. I robienie afery z tego że to moderator czy nie, to też szukanie dziury w całym. Było przekleństwo - była i kara. Wszystko odbyło się zgodnie z regulaminem.
_________________ Dlaczego władza każdej maści mam mnię za nic? Czy czerwona czy biała jestem dla niej śmieciem. [automat-cenzura], pod każdą władzą czuję się jak kundel. Czemu nie jestem chamem ze sztachetą w ręku, ktoś by się ze mną liczył gdybym rzucił cegłą
Więc skoro Mała_Pe została ukarana ostem, to myslę że sprawa jest zamknieta. I robienie afery z tego że to moderator czy nie, to też szukanie dziury w całym. Było przekleństwo - była i kara. Wszystko odbyło się zgodnie z regulaminem.
Dlatego też Ja, jako propretor forum zamykam ten topic, bo wszystkie waśnie zostały sobie wzajemnie wyjaśnione. Dalsze wyjasnienia, wnioski i precedense to sprawa moderacji i będzie omawiana w "kąciku szatana" - tylko dla wybranych ^^
jeżeli zwykły użytkownik będzie miał w tej sprawie coś pilnego to walić do mnie na PM. Przedstawię jego sprawę najlepiej, jak się da.
Koniec tego. Alea iacta est. Rubikon przekroczony. Topic zamknięty.
_________________ "Niebo gwiaździste nade mną. Prawo moralne we mnie." - Immanuel Kant.
"Komunistów zabijam dla przyjemności" - Tony Montana.