Pomogła: 1 raz Wiek: 18 Dołączyła: 06 Maj 2008 Posty: 65 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob Cze 28, 2008 22:17 Rozmowy w językach obcych - rosyjski
Zakładam temat, bo inaczej nie dowiemy się, czy dużo osób by tego chciało. Jeśli niewiele, to nie ma sensu zakładać, ale jedna może znajdzie się jakaś rosyjska grupa? Ja ja! Czy nie byłoby fajnie móc rozmawiać również po rosyjsku? Coraz więcej osób uczy się tego języka
Rosyjskiiiiiiii! Rosyjskiiiiiiii! Dziękuję za uwagę
_________________ "Jak ziemia miała by być okrągła?!
przecież wtedy wszyscy ludzie by z niej pospadali i wszystkie oceany spłynęły by na dół!"
Pomógł: 11 razy Wiek: 16 Dołączył: 26 Gru 2007 Posty: 762 Skąd: Europa środkowa
Wysłany: Sob Cze 28, 2008 22:46
Byłby problem z cyrylicą ;]
Trzeba byłoby z neta kopiować.
Ja się uczyłem 3 lata w gimnazjum Rosyjskiego ale jedyne co wyniosłem z tych lekcji to "Zdrastwujtie" , "balszoje spasibae" (cokolwiek oznacza to balszoje...)"daswidania "
_________________ "Człowiek rodzi się, kocha i umiera nie na próbę."
JPII
Pomogła: 37 razy Dołączyła: 29 Mar 2007 Posty: 2864 Skąd: serce Kubusia ;)
Wysłany: Nie Cze 29, 2008 10:27
Nie jestem przekonana, czy dużo osób pisałoby na takim forum... Np. na hiszpańskim goszczę właściwie tylko ja, może ze trzy - cztery osoby napisały po jednym zdaniu i już, koniec, amen.
A co do cyrylicy... można przecież używać i łacińskiego alfabetu.
Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 02 Cze 2007 Posty: 1654 Skąd: IV RP ;)
Wysłany: Nie Cze 29, 2008 10:35
Taaak! Gawarisz ty po parusku? Bo ja toże niet
_________________ Dlaczego władza każdej maści mam mnię za nic? Czy czerwona czy biała jestem dla niej śmieciem. [automat-cenzura], pod każdą władzą czuję się jak kundel. Czemu nie jestem chamem ze sztachetą w ręku, ktoś by się ze mną liczył gdybym rzucił cegłą