forum młodzieżowe  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 
 Ogłoszenie 
Z powodu ataku DDOS na serwer, mogą występować w najbliższym czasie problemy techniczne z działaniem forum. Przepraszamy.

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Aguś
Pon Sty 01, 2007 09:31
Autor Wiadomość
Damiano 
Nowicjusz
Damian

Wysłany: Nie Gru 31, 2006 12:44   Avatar, a charakter użytkownika

Jak większość użytkowników różnego rodzaju forów internetowych wie, avatar jest to mały obrazek pojawiający się pod nazwą użytkownika, każdy jest przypisany do jednej osoby.
Przeglądałem teraz różne obrazki zakładce "obrazki" na google.pl i wybrałem dla siebie odpowiedni. Ale zastanówmy się na tym głębiej, dlaczego wybrałem akurat ten ?
Dlaczego mój nowy avatar jest ciemny, mroczny, ukryty i może nawet wzbudzający grozę ?
Na to pytanie postaram się odpowiedzieć właśnie w tym temacie ponieważ domyślam się, że mało kto zadał sobie to pytanie :
"Jakie avatary wybierają użytkownicy?"
Swoje rozważania skupię właśnie na tej niedużej społeczności jaką są niewątpliwe nastolatkowie ;)
Uważam, że każdy użytkownik, który posiada avatar na forum, okazuje w ten sposób swoją przynależność do społeczności. Dodając ten tyci obrazek, manifestuję, że wiąże trochę więcej czasu z tym serwisem niż tylko jednostkowe zawitanie tutaj. Można by też powiedzieć, że zamierzam po prostu aktywnie udzielać się w tym serwisie.
Dlaczego chłopcy, wybierają avatary często mające tematykę filmową lub fantasy ?
Dlaczego dziewczęta, wybierają avatary cześto mające tematykę romantyczną lub mangi ?
Pewnie teraz wielu z was się oburzy, ponieważ interesują go inne rzeczy. To prawda, jednych interesuje motoryzacja, innych sport, a jeszcze innych technologia informatyczna.
U dziewcząt jest podobnie, jedyne będą spędzać wiele godzin przed lustrem ( samym czekaniem denerwując chłopaka, lecz później efekt jest powalający. To nam w jakiś sposób rekompensuje czas spędzony przeglądając wasze babskie pisma, patrzenie do pamiętnika lub szukanie interesujących przedmiotów w pokoju, w czasie kiedy wy jesteście w łazience :P ) Wrócę jednak to głównego tematu...
Zobaczyłem, że wiele dziewczyn ( o ile to są dziewczyny... co za problem zrobić sobie konto i wybrać płeć przeciwną do posiadanej...) ma avatary o tematyce miłosnej. To by się zgadzało z główną tematyką tego forum. Zadaniem tego serwisu jest niewątpliwe pomoc i udzielenie rady ludziom, których męczy dany problem(y). Miłość jest uważam głównym problemem. Sam nie jestem inny i jak czytaliście mój ostatni temat to wiecie dlaczego nie śpię po nocach z powodu pewnej pięknej brunetki :) <marzyciel>
Kiedyś czytałem w którymś z wywiadów ze znanym psychologiem, że mężczyźni robią sobie tatuaże, aby zaimponować swojej kobiecie oraz aby połechtać swoje własne "ego".
Według mnie to prawda. Osoby, które mają kompleksy z powodu własnych słabości fizycznych zaczynają ćwiczyć na siłowni ( albo brać prochy...) oraz tatułują sobie na ramionach lub plecach ogromnego smoka lub inny wzór, który z zasady powinien wzbudzać grozę...
Uważam, że tak samo jest z kobietami ( no... może to czasem zbyt poważne słowo :P )
Avatary nawiązujące to tematyki fantasy, na przykład przedstawiające akty seksualne, namiętne pocałunki lub inne tego typu rzeczy bardzo często są samotne lub zagubione.
Potrzebują wsparcia ze strony środowiska w jakim przebywa. Najczęściej jednak, znajduje chłopaka dla którego traci głowę i zdrowy rozsądek, a ponoć facet to świnia ?
No właśnie niezupełnie, ponieważ ten mały obrazek może również przedstawiać rzeczy lub uczucia, do których się usilnie dąży lub aktutalnie przeżywa :) co jest baaardzo fajną sprawą.
Na koniec chciałbym jeszcze wspomnieć o pluszowych, słodziuchowych avatarach, które często się pojawiają na różnych forach. To czasami jeszcze pozostałaść ze wczesnego dzieciństwa kiedy Kubuś Puchatek i Kaczor Donald byli naszymi idolami ( no... jeszcze było ich parę, ale ich chłopaki znają w 100% i czasem do dziś z nich nie wyrośli ! )
Ja osobiście przepadam, za tego typu słodyczą ze strony dziewcząt. Uwielbiam, kiedy mówicie piskliwym głosem, a w domu chodzicie w różowych piżamkach z ciepłego futerka :D .
Tak więc kończąc mój mały artykuł, chciałbym poznać wasze opinie.
Czy według was avatar mówi czasami o charakterze lub sposobie bycia danego człowieka ?
Sorrka, za tak dłuuuugi tekst, info zamieszczone tutaj nie jest skierowane do wszystkich, ponieważ każdy z nas jest inny, więc mój tekst, może uznać za bezsensu ;)
Pozdrawiam ! :*

look 
Nowicjusz

Wysłany: Nie Gru 31, 2006 14:01   

Mój teraźniejszy avatar mówi to, czego swiadectwo nie zawszo potrafię dać. Mówi tekstami piosenek Armii czyli "JEZUS CHRYSTUS PANEM JEST!"

uncle-fucker 
Znawca
Myśliciel(niestety)

Wysłany: Nie Gru 31, 2006 14:41   

Damiano, jeżeli dobrze mi sie wydaje to Twój avatar jest z gwiezdnych wojen :D
co do samego "artykułu" bardzo Ciekawy :D i całkowicie zgadzam się z nim.
mój avatar jest dopełnieniem mojego nicku, ale obrazek w podpisie więcej mówi o mnie.

Damiano 
Nowicjusz
Damian

Wysłany: Nie Gru 31, 2006 14:44   

Uncle-fucker trafiłeś w sedno !
Mój avater to szkic Darth Maul'a ;)
Teraz troszkę siedziałem i dobierałem odpowiedni kolor do avatara... kiedy mój post wyświetla się na błękitny kolor ( jestem daltonistą... :P ) to pokrywa się z avatarem :lolek:

Aguś 
Moderator
Istota zakochana :)

Pomogła: 12 razy
Wysłany: Pon Sty 01, 2007 09:33   

Mój aktualny avek bardzo pasuje do mnie.
Jest na nim dziewczyna, widać, że pozytywnie nastawiona do życia, ale jednak trochę smutna. Przynajmniej ja go tak odbieram :PP

"Gdyby życie było słodkie jak czekolada... Jak byśmy się czuli? Ciągle poszukiwalibyśmy czegoś innego, by uwolnić się od tej przesłodzonej mdłości... "
"
Tak, tak.
Ja jestem Jim Best.
Prawdę mówiąc najlepszy z najlepszych"

Biedak 
Praktykant
Bradypodidae ;*

Wysłany: Pon Sty 01, 2007 09:58   

Mój to prześmiewcza obelga rzucona w twarz true-necro-pagan-gore-nazi-painful-black metalowcom pochodzącym z jakże mroczniastej Norwegii. No i mnie o prostu śmieszy ;]
Chłód wschodzi nad ziemią
i przenika powietrze
Nagle...
Życie nabiera nowego znaczenia

Damiano 
Nowicjusz
Damian

Wysłany: Pon Sty 01, 2007 11:03   

Biedak Twój avatar to po prostu pragnienie lizaka :P
Aguś jeżeli wyglądasz tak samo jak Twój avatar to powinienem Ci poznać :P

Carla
[Usunięty]

Wysłany: Pon Sty 01, 2007 11:06   

Hmm.. moj avatar.. jest .. yy ... rozowy :] ... Ale to nie odzwierciedla tego, ze jestem slodka laleczka.. po prostu text na nim mi sie spodobal :)

A i tak niedlugo zmienie ;)

Aguś 
Moderator
Istota zakochana :)

Pomogła: 12 razy
Wysłany: Pon Sty 01, 2007 11:07   

Aguś, ta babka na avku ma zeza :PP

Damiano, twój jakiś taki dziwny jest....

"Gdyby życie było słodkie jak czekolada... Jak byśmy się czuli? Ciągle poszukiwalibyśmy czegoś innego, by uwolnić się od tej przesłodzonej mdłości... "
"
Tak, tak.
Ja jestem Jim Best.
Prawdę mówiąc najlepszy z najlepszych"

Królewna 
Maniak
poza kontrolą

Wysłany: Pon Sty 01, 2007 11:15   

hmmm, myśle że avatar w 100% mówi nam o osobie która go posiada .... każdy ustawia avatar który w jakimś stopniu odzwierciedla jego dusze czy też nastrój . Gdy jestem smutna czy też przygnębiona nie ustawie sobie sweetaśnego avka (choć takie lubie) bo nawet wtedy nie mam nastroju na niego patrzeć .............a znowu gdy jestem wesoła nie wstawie np. płaczącej dziewczynki bo patrząc na niego będzie mi sie robiło stopniowo smutno .......

Dlatego myśle że każdy av w 100% powinien pasować do danej osoby jeśli interesuje się piłką nożną to wstawiam sobie avek o takiej tematyce ... jeśli lubie kolor różowy to avek też taki będzie ........... chociaż czasami może spodobać nam sie av zupełnie nie pasujący do naszej osoby a i tak go ustawiam bo poprostu jest fajny ............

Damiano,ty mnie kiedyś tymi postami zabijesz :* :respekt:

Bęsik 
Przyjaciel forum
fAn PoKeMoNóW

Wysłany: Pon Sty 01, 2007 17:47   

Heh ja mam portret Agusto Pinocheta na tle flagi Chile. Uważam go za wybitną postać - tak naprawdę jedynego człowieka w historii świata, któremu udało się skutecznie wygrać z komuną! Cały czas waham się czy nie wydziarać sobie jego podobizny na łopatce... Jest dla mnie symbolem walki i prawdziwego buntu o wolność, nie takiego jak Che Guevara albo inny morderce...

Mała_Pe 
Moderator
Piotruś ;* !

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Pon Sty 01, 2007 17:51   

Ja mam z motywem pocałunku..
Bo teraz tylko to mi w głowie..
Ale myśle.. że to do mnie pasuje ;)

Carla
[Usunięty]

Wysłany: Pon Sty 01, 2007 19:03   

PatuŚ napisał/a:
Bo teraz tylko to mi w głowie..

A to caly czas taka calusna jestes, ze jak juz kogos pocalujesz to o tym myslisz?

doustny 
Nowicjusz
wypśtryh presents:

Wysłany: Wto Sty 23, 2007 17:34   

trzęsąca się lewa ręka Auguste'a.

moje obsesje dotyczące dłoni? Oj.

it's their turn now.

Van___ 
Dyskutant

Wysłany: Sro Sty 24, 2007 11:04   

Mój... av... hmm..... na dysku go miałem... tak samotnie sobie stał... to go wziąłem.. i walnąłem tutaj :]

Odpowiedz do tematu