Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 01 Kwi 2007 Posty: 2028 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro Wrz 05, 2007 16:15 Czy lubicie deszcz?
Dzisiaj wychodząc ze szkoły zastałem typowo deszczową pogodę. Chłodno, pochmurno i mokro, deszcz mżył. Dochodząc do przystanku pomyślałem sobie... "a przejdę się kawałek na piechotę". Padało już od rana, więc cała Warszawa stała w potopie, a ja sobie tak dreptałem po chodniku, skacząc przez kałuże. W połowie drogi deszczyk się skończył i zaczęło ostro rżnąć wielgachnymi kroplami. Byłem już kompletnie mokry - mokre buty, skarpety, spodnie, kurtka a nawet koszulka. Mimo to wcale nie było mi zimno a spacer w deszcz tak mi się spodobał, że twardo szedłem, mijając przystanki, z których odjeżdżały autobusy pod moje osiedle. Tak mi się przyjemnie szło w ulewę (z gołą głową że nie miałem ochoty do niczego wsiadać. )
Jakieś pół godziny temu wszedłem do domu. Przechodząc przez pokój "chapotałem" skarpetami, jak bym wyszedł z basenu a kurtka była taka ciężka od wody, że wygiął się druciany wieszak. A w butach stoi woda.
Teraz już jestem suchy i wcinam ciepły obiad, ale warto, warto, warto chodzić w deszcz! Nie wiem, ile przeszedłem, ale jadąc samochodem, do szkoły mam dokładnie 11,6 km.
Tyle powiem, że strasznie polubiłem deszcz. Może dziwne uczucia są, gdy pada, a pod kurtką jesteśmy jeszcze susi, ale jak już zleje kompletnie, to jest super.
Pomogła: 1 raz Wiek: 9 Dołączyła: 02 Sie 2007 Posty: 597 Skąd: (Estepona)
Wysłany: Sro Wrz 05, 2007 16:27
Deszcz lubię a i owszem. Ale burze kocham <3
_________________ "...Trzeba żyć na prawdę, żeby oszukać czas.
Trzeba żyć najpiękniej-żyje się tylko raz.
Trzeba żyć w zachwycie-marzyć, kochać i śnić.
Trzeba czas oszukać, żeby na prawdę żyć..."
Ja kocham tylko lekkie, ciepłe, wiosenne lub letnie deszczyki..
BO tylko one na mnie lecą
Inne deszcze są ble, bo są brzydkie, zimnie i w ogóle dołujące.
Wtedy jest mi zimno i samotnie się czuję
Nienawidzę burzy, strasznie się jej boję.
Jestem zdolna przez cały czas burzy - piszczeć.
Pomogła: 15 razy Wiek: 15 Dołączyła: 08 Lip 2007 Posty: 1234 Skąd: Z krainy marzeń ;)
Wysłany: Sro Wrz 05, 2007 18:52
Nienawidzę deszczu. Dziś właśnie też szłam pieszo ze szkoły i mimo iż miałam parasol wyglądałam jakbym go nie miała W butach ocean, a o spodniach nie wspomnę Co krok kałuża. Błech... nie cierpię deszczu, tym bardziej, że w taką deszczową pogodę nie ma co robić, tylko zamulać w domu.
Ewentualnie lubię gdy w letni, ciepły dzień zaczyna padać mżawka, wtedy mi to zupełnie nie przeszkadza
_________________ Jeszcze raz z tobą być dzisiaj chce
jeszcze raz dotknąć Cię i uwolnić sny
minęło tyle dni ze nie warto liczyć ich
jednak wciąż pragnę Cię mocno tak
tamtych dni mi brak
z Tobą chwil mi brak
zabijasz mnie kiedy zabierasz moje marzenia
Wysłany: Sro Wrz 05, 2007 19:26
agusia_93 napisał/a:
Nienawidzę deszczu. Dziś właśnie też szłam pieszo ze szkoły i mimo iż miałam parasol wyglądałam jakbym go nie miała W butach ocean, a o spodniach nie wspomnę Co krok kałuża.
Łohoho... Właśnie to jest najlepsze.
agusia_93 napisał/a:
Ewentualnie lubię gdy w letni, ciepły dzień zaczyna padać mżawka, wtedy mi to zupełnie nie przeszkadza
Pomógł: 5 razy Wiek: 18 Dołączył: 14 Maj 2007 Posty: 298 Skąd: Under Heaven
Wysłany: Sro Wrz 05, 2007 20:34
God is in the rain.
Lubie deszcz, często zdarza mi się wychodzić własnie w deszcz na samotne spacery. Nigdy nie zabieram parasola.
_________________ There is no love, there is no friendship... only hate fills my heart. Hate me, detest me, blame me, kill me... I don't care, there is no love.
It's good to be bad, hate fuels my life so leave me be, cause you can't even begin to imagine how evil I am.
I should just be my own best friend
Not f*ck myself in the head with stupid women.
Wysłany: Sro Wrz 05, 2007 20:38
Master napisał/a:
Nienawidzę deszcze jak mnie zastaje podczas jazdy skuterem lub utrudnia jakiś wyjazd..
Jak to motocyklowe przysłowie mówi... "nie ma złej pogody, jest tylko złe ubranie..."
Kiedyś wyszedłem wieczorem w deszcz z psem na spacer. Lało sobie tak... tak normalnie lało a ja kroczek za kroczkiem, kroczek za kroczkiem... I się śmiałem, jak ludzie uciekali pod daszki i przystanki, jak by zamiast deszczu jakieś bomby leciały. Ale po powrocie dostało mi się w domu. Bo ja jakiś nienormalny, że sobie tak szedłem w deszcz... ;p
Pomogła: 2 razy Wiek: 14 Dołączyła: 25 Sie 2007 Posty: 1227 Skąd: z Opoczna
Wysłany: Sob Wrz 08, 2007 22:21
Lubię deszcz zwłaszcza na jesieni.
Fajnie jest chodzić po deszczu,
a i dodatkowy jego plus to to,
że w-fistka nas nie zabierze w deszcz na dwór żeby biegać.
niszczę ją.
Kiedy wymawiam słowo Nic,
stwarzam coś, co nie mieści się w żadnym niebycie
Ja kocham tylko lekkie, ciepłe, wiosenne lub letnie deszczyki..
Ja tez...^^
A juz w ogóle kocham gdy jestem w lesie i zacznie padac deszcz...Wtedy tak wspaniale moge mu sie"oddac"(ale żem wymysliła.. )xDD
Teraz czekam z utesknieniem na cieplutki deszczyk i las...Oo...tak...<rozmarzona>
^^`
_________________ .Kiedyś skończą się te męki, kiedyś powiem szach
mat
.Oni mówią, że ja jestem mocna tylko w gębie
I są w błędzie!! A słowo, to jest moje narzędzie... ;]