Uwielbiam patrzeć gwiazdy:) Ale najlepiej gdy jest ciepła, letnia noc po prostu położyć i patrzeć, a przy okazji słuchać delikatnego szumu wiatru i innych odgłosów natury:)
Ja od zawsze interesowałem się wszechświatem. Codziennie oglądałem wszystkie programy na discovery dotyczące astronomii. Później chodziłem regularnie z rok, czy dwa do obserwatorium astronomicznego.
Do niedawna moim marzeniem było zobaczyć drogę mleczną. Ostatnio, jadąc nocą przez pustynię w czasie nowiu, udało mi się Dłuższy czas siedziałem i podziwiałem ją.
Piękna mgiełka, która daje nam wyobrażenie o nieskończoności wszechświata.. A to przecież tylko jedna galaktyka, a galaktyk są miliony!
Piękne, rozgwieżdżone niebo i częste 'spadające gwiazdy'. To jest coś porywającego.
_________________ STRIP SAMBA! http://youtube.com/watch?v=HoyQwrviMbs Eu sou um barco na imensidao do mar
Com saudade do meu porto
Navego, navego, navego nas ondas do mar
Vento me leva pra la de novo
codziennie (jeśli nie jest pochmurno i widocznośc jest dobra )
nektarynka. napisał/a:
co myślicie o gwiazdach
Myślę, ze każdy człowiek ma swoja gwiazdę. Największą, najbardziej rzucającą sie w oczy. Z gwiazd można wbrew pozorom czasami bardzo wiele wyczytać, a czasami po prostu podziwiać, wyciszyć sie przy nich, gwiazdy mnie uspokajają, wprawiają w refleksyjny nastrój. Tak naprawdę to tylko w otoczeniu gwiazd można spokojnie pomyśleć, pomarzyć, zastanowić się nad czymś, w spokoju pooddychać, pobyć sam na sam ze soba
_________________ Ze mną można tylko w dali zniknąć cicho...
Książki są jak ludzie,
jednych nie warto nawet poznawać,
innych poznajesz,
ale na drugi dzień już o nich nie pamiętasz,
a z niektórymi warto spędzić każdy dzień,
całe życie...
Tak na marginesie to stwierdzenie "patrzenie na gwiazdy" jest nieprawdziwe. Ale nie będe Was tym zamartwiał ;]
To akurat wie każdy dziesięciolatek.
_________________ STRIP SAMBA! http://youtube.com/watch?v=HoyQwrviMbs Eu sou um barco na imensidao do mar
Com saudade do meu porto
Navego, navego, navego nas ondas do mar
Vento me leva pra la de novo
A to przecież tylko jedna galaktyka, a galaktyk są miliony!
Dłuższe zastanawianie się nad tym prowadzi do bólu głowy. Czas i przestrzeń najprawdopodobniej na zawsze oddzieliły nas od tajemnic wszechświata. Ciekawe, czy kiedykolwiek dolecimy chociażby do najbliższej nam Proxima Centauri...
A co do tematu. Tak, lubię obserwować gwiazdy, ale tylko, gdy jestem u babci przy pomocy lornetki. W mieście oświetlenie uliczne nie pozwala dostrzec wiele...
Piękne jest nocne gwieździste niebo..
To taki romantyczny widok.
Niezastąpiony, prawda?
Niebo byłoby puste bez gwiazd.
_________________ Wszystko co czarnobiałe w człowieku jest piękne.
Bo nigdy nie jest czarne i nigdy nie jest białe.
To czyni go wyjątkowym. W duszy każdego z nas biel miesza się z czernią. Zależnie od sytuacji. Wolę być czarnobiała.
kiedy siedzę na dachu i przyglądam się gwiazdom, to wydaje mi się, że właśnie tysiące oczu wpatruje się we mnie i nigdy nikt nie poświęcił mi tyle uwagi, co one.
{apropo, czekam na mężnego męża, który zabierze mnie w takie miejsca, gdzie nieboskłonu nie zasłaniają ani drzewa, ni ludzkie "wyroby". :3}
Pomógł: 11 razy Wiek: 18 Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 1459 Skąd: Od mamy
Wysłany: Pon Paź 27, 2008 14:31
Cytat:
chciałabym wiedzieć co myślicie o gwiazdach?
Nie, zero sentymentalizmu . Ogromne kule gazowe, które płoną ogniem "wiecznym".
Cytat:
czy ogladacie je wierzorami lub nocą?
Wolę nie, bo zaraz mi Kant się do głosy zakrada.
Cytat:
czu podobają się wam ?
Tak.