Jak rozpoczynałam swoją edukację to chciałam byc nauczycielką, potem mi przeszło na psychologa (i wciąż rozważam tę możliwość), ale teraz znów ciągnie mnie do szkoły, chciałabym być polonistką. Dlaczego? Jakoś lubię polski, a poza tym to chyba na przekór tym wszystkim, którzy uważają, że uwielbiam matematykę(matematyczka mi ją obrzydziła), nie no żartuję oczywiście. Po prostu ciągnie mnie do tego. Czasami pilnowałam młodsze klasy jak nauczycielka musiała gdzies wyjść, albo jak miałam nogę w gipsie, a wszyscy poszli pomagać w sprzataniu ja zostałam z dzieciakami i 'uczyłam' ich, a tak właściwie to utrwalałam im materiał który akurat przerabiali. Ciągnie mnie do tego
Normalnym, szczęśliwym człowiekiem. A zawód nie gra aż tak dużej roli...
Pewnie , że żadnej Co tam , że wypełnia polowe naszego zycia :d ze niewlasciwy wybor zawodu ma bardzo negatywne skutki ... niektorzy mnie tu zalamuja ;d
_________________ HIP HOP demoralizuje młodzież? To bzdura!
Żyj tak żeby inni nie musieli przez Ciebie płakać Masz problem z DIETĄ, niedowagą, nadwagą? Pisz do mnie. Pomoge rozwiązać problem
Moją przyszłość chcę wiązać z psychologią lub/i z językiem polskim. !
_________________ Wszystko co czarnobiałe w człowieku jest piękne.
Bo nigdy nie jest czarne i nigdy nie jest białe.
To czyni go wyjątkowym. W duszy każdego z nas biel miesza się z czernią. Zależnie od sytuacji. Wolę być czarnobiała.
Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 01 Kwi 2007 Posty: 1987 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob Maj 03, 2008 11:15
ZłyHaxorSadysta napisał/a:
W Google pracujesz często po kilka godzin dłużej ale za to później masz dużo wolnego.
Nie mówimy o Google tylko o przeciętnej pracy na stanowisku informatyka, dostanie się do Googli graniczy niemal z cudem.
Ale czy Google czy nie Google, zamknięcie całej kariery zawodowej do ekranu komputera ni się nie uśmiecha. Ja jednak potrzebuję trochę świata do życia.
Nie prawda. Trzeba tylko chcieć. Google to był tylko przykład, nie znam programisty który by się przepracowywał czy to z Google czy z małej firmy gdzieś na Opolszczyźnie.
Mnich napisał/a:
Ale czy Google czy nie Google, zamknięcie całej kariery zawodowej do ekranu komputera
Jeśli tak na to patrzysz to faktycznie nie miałoby to sensu. Poza tym do tego trzeba mieć solidne postawy teoretyczne, umiejętność abstrakcyjnego myślenia i trzeba być zdeterminowanym. Najłatwiej jest się poddać.
Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 01 Kwi 2007 Posty: 1987 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob Maj 03, 2008 12:03
Nie prawda. Trzeba tylko chcieć.
Chcieć i być zarazem wielkim mózgiem, tam nie idziesz do pracy "z ogłoszenia", a na całą salę gimnastyczną kandydatów, wybieranych jest tylko kilku. Taki bonus, że dostajesz czapeczkę Googli dla pocieszenia, jak się nie zakwalifikujesz.
Najłatwiej jest się poddać.
To nie jest poddanie się, ta walka mnie nie interesuje. Moja praca musi być naoczna i namacalna w świecie realnym a nie wirtualnym.
Wielkim mózgiem? Wystarczy dostać się na odpowiednie studia, uczyć się i jednocześnie zdobywać doświadczenie. Kilku z mojego wydziału już pracuje w Google. Nie twierdzę, że jest to proste, bo nie jest. Jednak nie nie możliwe. Nawet całkiem namacalne.
No ale jeśli zamiast pisać projekt który miałem wysłać 2 tygodnie temu gadam z jakimiś dziwolągami na forum to faktycznie coś ze mną nie tak.